کد خبر: 3660069
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۹

تخت فولاد، موزه گردشگری در مقیاس ملی و بین‌المللی می‌شود

گروه فرهنگی: مدیر مجموعه تخت فولاد گفت: انتظار می‎رود طی چهار سال آینده مجموعه تخت فولاد را به یک سایت موزه گردشگری در مقیاس ملی و بین‌المللی تبدیل کنیم .

سید علی معرک‌نژاد، مدیر مجموعه فرهنگی-تاریخی و مذهبی تخت فولاد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان اظهار کرد: برای اولین بار یک مجلد مطالعاتی در هزار صفحه پیرامون مجوعه تخت فولاد در سه فاز شناخت ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مجموعه، تجزیه و تحلیل اطلاعات و عملیات اجرایی آماده شده و رویکرد کلی بر اساس این مطالعات، تبدیل مجموعه تخت فولاد به سایت موزه گردشگری در مقیاس ملی و بین‌المللی است.
وی افزود: یک‌سری اهداف و برنامه‌ها برای مجموعه تخت فولاد تعریف شده است که موارد متعددی را از مسائل زیرساختی و عمرانی گرفته تا مباحث فرهنگی شامل می‌شود و طی دو سال گذشته در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز بودیم.
معرک‌نژاد با بیان اینکه یکی از چشم‌اندازهای تعریف شده، تأمین زیرساخت‌های گردشگری در مجموعه تخت فولاد است، گفت: لازمه این کار، ارتقاء حس امنیت در مجموعه از طریق اجرای طرحی با عنوان «پاکسازی فضاهای جرم‌خیز و بی‌دفاع در تخت فولاد» می‌باشد که نقاط مذکور شناسایی و راهکارهای رفع آن نیز مشخص شده است.
وی ادامه داد: ایجاد جذابیت‌های بصری و فضاهای جمعی، طراحی نمادها و المان‌ها، تعیین مسیرهای گردشگری سواره و پیاده، ایجاد محافل، شاخص‌سازی و مراقبت از قبور مشاهیر و ایجاد موزه‌های سرپوشیده و روباز در مجموعه تخت فولاد از مواردی است که در این مجلد بررسی شده و اجرای آنها در دستورکار قرار دارد.
مدیر مجموعه تخت فولاد بیان کرد: بزرگترین موزه با عنوان موزه عکس مفاخر و مشاهیر در تکیه میر احداث می‌شود و علاوه بر آن، راه‌اندازی موزه اماکن و موزه سنگ نیز مدنظر قرار گرفته است. 
وی اضافه کرد: ارتقاء کمی و کیفی نورپردازی و ساماندهی روشنایی‌ها، بهبود پوشش گیاهی، ساماندهی ورودی‌ها و مناسب‌سازی ارتباطات و دسترسی‌ها به مجموعه و ایجاد یک‌سری کارکردهای متناسب با رویکرد گردشگری و فضای تخته فولاد، اقداماتی است که در برنامه‌ها پیش‌بینی شده تا ان‌شاءالله بتوانیم طی چهار سال مجموعه تخت فولاد را به یک سایت موزه گردشگری در مقیاس ملی و بین‌المللی تبدیل کنیم و در  این چشم‌انداز، بهره‌گیری از جاذبه‌ها و فناوری‌های روزآمد به منظور ارائه خدمات به گردشگران جایگاه ویژه‌ای دارد.
معرک‌نژاد خاطر نشان کرد: ویژگی‌های دیگر این طرح مطالعاتی، ایجاد سبدی از پروژه‌ها می‌باشد که اولویت‌بندی، مدت زمان انجام و میزان بودجه هر پروژه را مشخص کرده است.
‌وی در خصوص امکان مشارکت در این طرح، گفت: برای ایجاد تحول عظیم در مجموعه تخت فولاد، صرفا استفاده از امکانات و بودجه شهرداری جوابگو نیست و استفاده از ظرفیت‌های دیگر نظیر جذب مشارکت‌های اجتماعی پیش‌بینی شده است. افراد زیادی برای ادای نذورات خود به ما مراجعه می‌کنند که می‌توان با هدایت این نذورات به سمت پروژه‌های مذکور، به توسعه و بهبود طرح‌های گردشگری در مجموعه تخت فولاد کمک کرد.
مدیر مجموعه تخت فولاد افزود: همکاری سایر نهادها در اجرای این طرح باعث می‌شود تا تمام بار اجرایی به عهده مجموعه نباشد. اقدامات ویژه دیگر، ظرفیت‌سازی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی سودآور و تعیین یک منبع درآمد برای مجموعه تخت فولاد است که در این خصوص می‌توان ایجاد مکان‌هایی به منظور استراحت و طراحی اقامت‌های موقتی و بوم‌گردی را در دستور کار قرار داد.
وی در خصوص بازه زمانی اجرای این طرح‌ها گفت: یک برنامه دو ساله تعریف شده که از ابتدای سال 95 کلید خورده و اواخر سال 96 پایان می‌یابد. برنامه بلند مدتی نیز تدوین شده که پنج ساله است و از ابتدای سال 97 بر اساس اولویت‌ها آغاز می‌شود.
captcha