به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی، مرجع عالی شیعیان صبح امروز، 20 اردیبهشت در مراسم افتتاحیه کنگره بینالمللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی که در سالن همایشهای پیامبر اعظم(ص) مدرسه علمیه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه با برگزاری این کنگره به دنبال معرفی خدمات شیعه در عرصههای مختلف علمی هستیم، اظهار کرد: بزرگان شیعه در راستای توسعه و گسترش علوم مختلف تلاشهای بسیاری را دنبال کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه در این کنگره به دنبال نقض نقش بزرگان مذاهب دیگر در توسعه علوم اسلامی نیستیم، اضافه کرد: برای معرفی خدمات علمای مذاهب دیگر نیز تلاش میکنیم تا بتوانیم از مباحث مهم تاریخی و حقایق پردهبرداری کنیم.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی از مباحث سیاسی دور است و با رویکردهای علمی فعالیتهای مختلف خود را دنبال میکند به همین علت نیز مورد توجه مذاهب مختلف قرار میگیرد.می
وی از نگاه ویژه اسلام به علم و دانش یاد کرد و گفت: علم و دانش انسان علت تفاوت این مخلوق نسبت به دیگر مخلوقات عالم است و اکنون باید به دنبال توسعه علم و دانش باشیم تا ویژگی متفاوت خود نسبت به دیگر مخلوقات را تقویت کنیم.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه در حوزههای قرآن و علم آموزههای بسیاری برای زندگی بشری نهفته است، مطرح کرد: بزرگان شیعی برای استخراج این آموزهها تلاشهای بسیاری را دنبال کردهاند.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: قبل از ظهور امام عصر(عج) فقط دو بخش از علم و دانش معرفی میشود و 25 بخش دیگر بعد از قیام و ظهور حضرت مهدی(عج) توسط بشریت شناخته و در نتیجه علوم انسانی میشود
این استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: دین مبین اسلام در دوران جاهلیت ظهور کرد اما توانست علمای خود را در خط مقدم قرار دهد و در دورانهای مختلف با معرفی علم و دانش در زندگی بشر تاثیرات قابل توجهی را به دنبال داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه علمای شیعه با وجود تلاشهای بسیار برای تولید علوم مختلف همچنان مظلوم واقع شدهاند، گفت: گروههای افراطی و حاکمان ظالم مانع ظهور و بروز دستاوردهای علمی شیعیان در دورههای مختلف شدهاند.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه دشمنان اهلبیت(ع) کتابهای علمای مسلمان را میسوزاندند، عنوان کرد: علما مجبور به دفن کتب خود بودند به همین علت بسیاری از دستاوردهای علمی دانشمندان شیعه و مسلمان از بین میرفت.
وی از ویران کردن کتابخانههای شیعیان توسط دشمنان اهلبیت(ع) یاد کرد و ادامه داد: سانسور کردن کتابهای علمی دانشمندان شیعه و ممانعت از حضور آنها در کتابخانهها، مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه از جمله موانع توسعه علم توسط شیعیان است.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به وجود کتابهای اهلسنت در کتابخانههای ایران اسلامی مطرح کرد: برخی از افراطیون از کتابهای شیعیان در کتابخانههای خود استفاده نمیکنند، هر چند برادران اهلسنت از این رویکردها ندارند و ارتباط مطلوبی نیز با شیعیان از نظر علمی دارند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه در این کنگره به دنبال معرفی حقایق هستیم، اظهار کرد: معرفی تعداد محدودی از دانشمندان شیعه نمیتواند نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی را معرفی کند به همین علت باید یک کار جامع و گسترده دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر با استفاده از ظرفیت 400 پژوهشگر برجسته حوزه و دانشگاه از مذاهب مختلف توانسته در حوزههای مختلف علوم فرعی و اصلی تحقیقات مورد نیاز را دنبال کنیم و نتیجه این تلاشها تهیه بیش از 50 جلد کتاب شده است که در تاریخ اسلام ماندگار میشود.
آیتالله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه دستاوردهای علمی این کنگره باید به زبانهای مختلف منتشر شود، تصریح کرد: حوزههای علمیه باید به نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی توجه کند و در این راستا دستاوردهای علمی لازم را به طلاب منتقل کند.
وی با بیان اینکه کتب خطی در زندان با نام کتابخانه بدون استفاده ماندهاند، عنوان کرد: این کتابهای خطی باید از پشت پرده درآمده و کپی آنها در اختیار پژوهشگران قرار گیرد تا بتوانند از آنها استفاده کنند
انتهای پیام