به گزارش
ایکنا، آیتالله احمد مبلغی، روز یکشنبه، ۱۵ اردیبهشتماه، در مراسم اولین اعطاء گواهی حلال صنایع غیر گوشتی در جمع مدیران استاندارد کشور بیان کرد: امید است با قانون جدید مصوب مجلس و رویکرد و عزمی که مؤسسه استاندارد کشور بر اساس این قانون پیدا کرده است، جریان حلال در کشور تقویت و جمهوری اسلامی بتواند حضوری برجسته و تأثیرگذار در کشورها در زمینه صنعت حلال به هم برساند.
سه شاخص مشترک حلال و استاندارد
فقیه ناظر بر امور حلال با اشاره به مشخصههای مشترک سهگانه استاندارد و حلال افزود: اولین مشخصه مشترک این است که هم استاندارد و هم حلال هر دو بر پایه احراز تحقق معیار مطلوبیت در کالا و خدمات، معنی پیدا میکنند، با این تفاوت که استاندارد ناظر به معیار مطلوبیت از حیث مادی و بهداشتی است و حلال ناظر به معیار مطلوبیت از حیث دینی است.
وی ادامه داد: البته حقیقت این است که در حلال، استانداردهای مادی و بهداشتی نیز بهصورت عمده و اساسی لحاظ میشود؛ یعنی کالا یا وضعیتی که به سلامت و اطمینان مردم آسیب میرساند حلال خوانده نمیشود.
آیت الله مبلغی یادآوری کرد: مشخصه مشترک دوم برای حلال و استاندارد آثار مثبتی است که این دو در جامعه بر جای میگذارند که به صورت مشخص میتوان به دو اثر اساسی توجه نشان داد که یکی اطمینان بخشی در جامعه است و دیگری گشودن زمینه و فضایی ویژه برای تجارت است.
وی با بیان اینکه هر دو در جامعه و میان مصرفکنندگان و افراد جامعه اطمینان ایجاد میکنند یادآورشد: جالب است که هم علامت حلال و هم علامت استاندارد هر دو اطمینانبخش برای جامعه مصرفکنندهاند.
مبلغی با اشاره به مشخصه مشترک سوم برای استاندارد و حلال گفت: هر دو، امر اثباتی هستند؛ یعنی نمیتوان گفت هر چیزی که در عالم واقع در آن بهداشت رعایت شده است ما حکم به استاندارد بودن آن میکنیم؛ بلکه لازم است مؤسسهای وجود داشته باشند که بر اساس معیارهای تعریف شده، حکم به استاندارد بودن یا حلال بودن یک کالا بکند.
مبلغی افزود: بنابراین، هر دو نیاز به مؤسسه دارند، یعنی باید مؤسسهای باشد که بگوید این معیارها را رعایت کرده در نتیجه استاندارد است و یا حلال.
در این مراسم همچنین رئیس سازمان استاندارد و آیتالله مبلغی فقیه ناظر بر امور حلال از اولین اعطای گواهی حلال رونمایی کردند.
انتهای پیام