کد خبر: 3818081
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۱

کرسی «گذر از ذاتمندی ارسطویی به فطرت‌مندی قرآنی» برگزار می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه ــ کرسی ترویجی «گذر از ذاتمندی ارسطویی به فطرت‌مندی قرآنی» از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود.

کرسی ترویجی«گذر از ذاتمندی ارسطویی به فطرت‌مندی قرآنی» برگزار می‌شودبه گزارش ایکنا؛ کرسی ترویجی «گذر از ذاتمندی ارسطویی به فطرت‌مندی قرآنی» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سهرابی‌فر به عنوان ارائه‌دهنده برگزار خواهد شد.
همچنین عبدالله ناصری و حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم ترخان به عنوان ناقد به نقد مباحث می‌پردازند و حجت‌الاسلام محمد کاشی‌زاده، دبیری علمی این کرسی را برعهده دارد.
یادآور می‌شود با توجه به حضور فلسفه یونانی در جوامع اسلامی، دانشمندان بسیاری اندیشه‌های خود را براساس ذاتمندی ارسطوئی سامان داده‌اند. تعریف انسان با جوهر و ماهیتی ثابت و حواله دادن تفاوت‌ها به اعراض نتیجه این اندیشه است. به نظر می‌رسد این مبنا با آرای برخاسته از دین ناسازگار است.
برخی مفسرین همچون صدرالمتالهین با استناد به آیاتی که انسان‌ها را در گروه‌های کاملا ناهمگون دسته‌بندی می‌کند و آیاتی که چهره واقعی انسان‌ها را در ماهیات گوناگون ترسیم می‌کند، یکسانی ماهیت انسان‌ها را منتفی می‌دانند. البته در حکمت متعالیه نیز با قول به حرکت در جوهر و نیز با قول به اتحاد عاقل و معقول، انسان‌هایی با ماهیاتِ متفاوت ترسیم می‌شود. یکی از ره‌آوردهای این نقد آن است که انسان‌شناسی دینی به جای ابتنا بر ذاتمندی ارسطویی، بر فطرتمندی برخاسته از متون دینی تکیه کند.
انتهای پیام
captcha