کد خبر: 3897022
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۶

اجرای سند تحول بنیادین مطالبه تمام فرهنگیان باشد / كمبود 12 هزار معلم در فارس

اجرای سند تحول بنیادین مطالبه تمام فرهنگیان باشد / كمبود 12 هزار معلم در فارس مدیرکل آموزش و پرورش فارس با تأكید بر اینكه اجرایی شدن سند تحول بنیادین باید مطالبه همه فرهنگیان باشد، اجرای این سند موجب رفع بسیاری از مشكلات نظیر کمبود نیروی انسانی، جذب و نگه‌داشت معلم، معیشت و منزلت فرهنگیان، برنامه درس و محتوای آموزشی و ... دانست.

به گزارش ایكنا از فارس، فرهاد اسماعیلی، مدیركل آموزش و پرورش فارس امروز، 17 اردیبهشت‌ماه در همایش استانی تقدیر از معلمان نمونه استان که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم و ماه مبارک رمضان، گفت: مطرح شدن تربیت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بیانگر این است که تعلیم و تربیت جدای از هم نیستند و همه آن‌ها در لوای تربیت تعریف شده است.

وی با تأكید بر اینكه اجرایی شدن سند تحول بنیادین باید مطالبه همه فرهنگیان باشد، گفت: با اجرای کامل سند تحول بنیادین همه مشکلات آموزش و پرورش همچون کمبود نیروی انسانی، جذب و نگه‌داشت معلم، معیشت و منزلت فرهنگیان، برنامه درس و محتوای آموزشی و ... رفع خواهد شد.

اسماعیلی با اشاره به محدودیت‌هایی که بر اثر شیوع ویروس کرونا در عرصه تعلیم و تربیت ایجاد شد، گفت: گرچه شیوع این ویروس، غریو شادی دانش‌آموزان را از مدرسه گرفت و روح مدرسه که همان دانش‌آموز و معلم و مدیر است را از کالبد مدرسه خارج کرد، اما فرصت‌هایی را نیز ایجاد کرد که یکی از آ‌ن‌ها فضای مجازی است.

مدیركل آموزش و پرورش فارس افزود: این امر موجب شد تا نگرش ما به گوشی هوشمند و فضای مجازی و نحوه استفاده دانش‌آموزان از این محیط تغییر کند و فضای مجازی از یک محیط غیر کاربردی، به محیطی علمی و آموزشی تبدیل شود، به نحوی که در کمتر از 2 ماه معلمان به‌صورت خودجوش و با بهره‌گیری از همه امکانات و توانمندی‌های موجود، برای زنده نگه داشتن آموزش تلاش کردند.

كرونا معلمان را تمام وقت كرد

وی اظهار كرد: در این فرایند معلمان ما از سر عشق و علاقه به معلمان تمام وقت تبدیل شدند تا دانش‌آموزان در محیط خانه نیز از آموزش‌های آن‌ها بهره‌مند شوند.

اسماعیلی همچنین با اشاره به راه‌اندازی شبکه آموزشی دانش‌آموزان، «شاد» گفت: این شبکه ابزاری است در اختیار معلم که در دوران پسا کرونا نیز مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت و تأکید ما بر این است تا از همه ظرفیت این سامانه استفاده شود تا با رفع اشکالات احتمالی، از آن در آینده نیز استفاده شود.

مدیركل آموزش و پرورش فارس در ادامه سخنان خود به رابطه عاطفی میان معلم و شاگرد اشاره كرد و گفت: در پویش دانش‌آموزی سپاس معلم بیش از 3 هزار کلیپ از طرف دانش‌آموزان استان برای معلمان تهیه شد که نشان از این صمیمیت و ارتباط مؤثر بین دانش‌آموزان و معلمان است که سامانه شاد می‌تواند به این مهم کمک کند.

وی تأكید کرد: تا زمانی که آموزش و پرورش اولویت اول کشور نباشد، مشکلات نظام تعلیم و تربیت همچون کمبود نیروی انسانی، جذب و نگه داشت‌معلم، معیشت و منزلت معلمین، برنامه درس و محتوای آموزشی و ... و به تبع آن سایر مشکلات همچون مشکلات زیست محیطی، صنعتی ، اقتصادی  و ... نیز حل نخواهد شد.

مدیر کل آموزش و پرورش فارس گفت: لازمه تحقق این امر اجرایی شدن سند تحول بنیادین است که باید به‌عنوان مطالبه جدی همه فرهنگیان مطرح شود.

اسماعیلی در پایان یکی از مشکلات بزرگ آموزش و پرورش استان را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: استان فارس در سال تحصیلی آینده با کمبود نزدیک به 12 هزار نیروی انسانی مواجه است که برای رفع این مشکل نیز باید روش‌ها و نگاهمان را در جذب معلم و توسعه و بست دانشگاه فرهنگیان تغییر دهیم، چرا که موتور محرک سند تحول بنیادین معلم است و بدون معلم این سند اجرا نخواهد شد.

انتهای پیام
captcha