ترک دخانیات؛ یک ضرورت برای پیشگیری از کرونا
کد خبر: 3902001
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۱

ترک دخانیات؛ یک ضرورت برای پیشگیری از کرونا

آلودگی به کرونا ویروس در افراد مصرف‌کننده مواد دخانی از سطح خطر جدی‌تری برخوردار است و حتی می‌تواند منجر به مرگ زودرس در اثر نارسایی تنفسی در آن‌ها شود، دوره کمون بیماری در این دسته افراد بسیار کوتاه و یا اصلا وجود ندارد.

در تاریخ 20 مارس سال 2020، مدیركل WHO اعلام كرد كه مصرف مواد دخانی در افرادی که به کرونا ویروس آلوده می‌شوند، باعث تشدید بیماری شده و باعث می‌شود به نوع حاد تری از بیماری مبتلا شوند.

هر نوع مواد دخانی عامل اصلی در ایجاد بسیاری از بیماری‌های کشنده از جمله بیماری‌‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های تنفسی، سرطان‌های ریه و دهان بوده و هر ساله موجب مرگ بیش از هشت میلیون نفر در جهان می‌‌شود، چنانچه الگوی مصرف دخانیات تغییر نکند پیش‌بینی می‌‌شود تا سال ۲۰۳۰ بیشترین عامل مرگ و میر و کاهش طول عمر باشد، علاوه بر این، افرادی که دخانیات مصرف نمی‌‌کنند ولی در مواجهه با دود آن قرار می‌گیرند، بیشتر در معرض خطر سرطان ریه و بیماری ‌های دیگر هستند.

کروناویروس به سیستم‌های تنفسی آسیب می‌رساند و سبب ایجاد علایمی مشابه آنفلوانزا از قبیل تب، سرفه، تنگی نفس، گلودرد و خستگی می‌شود. آلودگی به کرونا ویروس در افراد مصرف‌کننده مواد دخانی از سطح خطر جدی‌تری برخوردار است و حتی می‌تواند منجر به مرگ زودرس در اثر نارسایی تنفسی در آن‌ها شود، دوره کمون بیماری در این دسته افراد بسیار کوتاه و یا اصلا وجود ندارد.

افراد مصرف‌کننده مواد دخانی مستعد ابتلا به بیمار‌ی‌های قلبی هستند و تاکنون به نظر می‌رسد بالاترین عامل خطر برای مرگ و میر کووید ۱۹ بوده است.

داده‌های به دست آمده از کشور چین نشان می‌دهد، مصرف دخانیات خطر ابتلا به کروناویروس را افزایش می‌دهد و افراد مصرف‌کننده در معرض خطر ایجاد علائم شدید کروناویروس هستند؛ زیرا دود دخانیات یک سرکوب‌کننده سیستم دفاعی بدن است و افرادی که سیستم دفاعی آن‌ها سرکوب شده است، اگر به کروناویروس مبتلا شوند، در معرض خطر بیشتری هستند.

از سوی دیگر نداشتن توانایی افراد مصرف‌کننده دخانیات در مدیریت و جلوگیری از تماس با ویروس، از قبیل تماس دستی و دهانی سبب می‌شود تا فرآیند مصرف دخانیات از خرید تا باز کردن پاکت، استفاده از فندک یا کبریت آلوده، تماس دست و فیلتر آلوده با مخاط دهان، خطر انتقال ویروس را بیشتر از دیگر افراد جامعه تشدید کند.

تشخیص دیرهنگام کروناویروس در مصرف‌کنندگان مواد دخانی

کروناویروس در مصرف‌کنندگان مواد دخانی مبتلا به ویروس دیرتر تشخیص داده می‌شود؛ چرا که این سرفه کردن در این افراد امری عادی بوده و خود و اطرافیان آن‌ها علامت سرفه را جدی نمی‌گیرند، در ضمن افراد آلوده و مصرف‌کنندگان مواد دخانی، به ویژه ناقلان بدون علامت، سهم بالایی در انتقال بیماری به واسطه سرفه مزمن مشخصه سیگاری‌ها دارند. خانواده این افراد به واسطه مواجهه مستمر و طولانی با دود دست دوم مواد دخانی ریسک خطر بالاتری را نسبت به ابتلا به بیماری کرونا ویروس و سایر بیماری‌های مرتبط با مصرف دخانیات تجربه می‌کنند.

مصرف‌کنندگان مواد دخانی زودتر و بیشتر از افراد مشابه غیرمصرف‌کننده دچار استرس شده و شرایط قرنطینه را برای خانواده نامناسب‌تر می‌کنند.

روند بهبودی کروناویروس در مصرف‌کنندگان مواد دخانی که دارای بیماری‌های قلبی هستند بسیار ضعیف، همراه با درد و زجر فراوان و احتمال بروز مرگ در آن‌ها بالاست.

مصرف دخانیات تحت هر شرایطی سبب افزایش ابتلا و تشدید عوارض بیماران در صورت مواجهه با بیماری کووید ۱۹ می‌شود، بنابراین هیچ زمانی برای ترک دخانیات دیر نیست و این اقدام یک ضرورت برای حفظ سلامتی است.

سازمان بهداشت جهانی به افراد توصیه می‌کند دخانیات را ترک کنند، زیرا مصرف دخانیات باعث می‌شود آن‌ها در برابر عفونت کروناویروس و سایر بیماری‌های واگیر و غیر واگیر آسیب‌پذیرتر باشند.

شهلا کوثری، کارشناس سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

انتهای پیام
captcha