کد خبر: 3903304
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۰

مؤلفه‌های تحقق شعار «ما قوی هستیم» / لزوم فرهنگ‌سازی ارزش‌های دفاع مقدس در خانواده‌ها

مؤلفه‌های تحقق شعار «ما قوی هستیم» / لزوم فرهنگ‌سازی ارزش‌های دفاع مقدس در خانواده‌ها استاندار فارس با اشاره به شعار «ما قوی هستیم» برای چهلمین سالگرد دفاع مقدس، مؤلفه‌های تحقق این شعار را برشمرد و گفت: مردم همراه، تجهیزات نظامی به‌روز، رهبری بصیر، موقعیت جغرافیایی مناسب و غیره از جمله این مؤلفه‌ها هستند.

به گزارش ایکنا از فارس، عنایت‌الله رحیمی، استاندار فارس، عصر شنبه، 17 خردادماه در نشست شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان که با موضوع چهل سالگی دفاع مقدس برگزار شده بود، گفت: اعتقاد داریم که دفاع مقدس یک نعمت بود و یکی از داشته‌های سیاسی ماست که همیشه به آن افتخار می‌کنیم.‌

وی افزود: باید عناصر و عوامل حاضر در این دفاع و حماسه آنان را همیشه ارزشمند و گرامی داشته و تکریم کنیم به ویژه اینکه دفاع مقدس می‌تواند به‌ عنوان اندوخته و پشتوانه عظیم برای حرکت امروز و فردای ما مؤثر واقع شود، کما اینکه اگر امروز نظام جمهوری اسلامی در اقصی نقاط دنیا حرفی برای گفتن دارد متأثر از رشادت‌های همین عزیزانی است که خالق دفاع مقدس بودند و رشادت‌ها را با شهادت، جانبازی، ایثارگری و آزادگی برای ملت به ارمغان آوردند.

رحیمی با بیان اینکه دفاع مقدس شاید جزو محدود جنگ‌هایی بود که در طول تاریخ ایران وجبی از خاک را به دشمن واگذار نکردیم و این یک پیروزی بزرگ همراه با دستاوردهای معنوی و فرهنگی است که در توسعه و تعالی جامعه اثرگذار است.

استاندار فارس به چهلمین سالگرد دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: قطعاً همان‌طور که مقام معظم هبری فرمودند شعار امسال «ما قوی هستیم» برای چهلمین سالگرد دفاع مقدس یک حقیقت است و یقین داریم که چنین است و این مسئله هم در سایه مؤلفه‌هایی است که اگر محقق شود، می‌توانیم به‌عنوان ملت و کشور قوی خود را مطرح کنیم.

وی نخستین مؤلفه‌ را مردم و همراهی آنان با نظام سیاسی کشور برشمرد و گفت: طبیعتاً به شکل رو به توسعه و مناسبی این مؤلفه را در نظام جمهوری اسلامی در قیاس با دوران‌های گذشته داریم. مؤلفه دیگر که قطعاً باید مورد توجه قرار گیرد، نیروی نظامی و ادوات مجهز و تجهیزات به‌روز است که امروز پیشرفته‌ترین سلاح‌های نظامی و حرفی برای گفتن در زمینه تجهیزات دفاعی در دنیا داریم.

استاندار فارس موقعیت جغرافیایی و سوق‌الجیشی را از دیگر مؤلفه‌های قدرت کشور برشمرد که می‌توانیم شعار قوی بودن را با آن به‌درستی تعبیر کنیم.

ملت شهادت‌پذیر ذلت ندارد

وی با بیان اینکه در این چارچوب، ایدئولوژی یکی از اساسی‌ترین مباحث محوری است، گفت: آرمان‌خواهی و هدف از جمله مباحث محوری این بحث است. قطعاً ملتی که شهادت را سعادت و شهید را سعید می‌داند و ترسی از دفاع از کشور ندارد، سر تعظیم در مقابل هیچ ظالم و ظلمی فرود نخواهد آورد.

به گفته رحیمی از مؤلفه‌های دیگری که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، رهبری توانمند و با بصیرت است. نظامی که دارای چنین رهبری باشد می‌تواند خود را به‌عنوان یک نظام قوی مطرح کند، به ویژه که مقبولیت اعتقادی را علاوه بر محبوبیت سیاسی داریم و این اثرگذاری بیشتری دارد.

استاندار فارس همچنین داشتن هم‌پیمانان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای راستین که در کوران زمان و آزمایش‌های مختلف، وفاداری خود را نشان دادند را از دیگر مؤلفه‌های قدرت یک کشور دانست و گفت: در انتها مؤلفه اقتصاد است که شامل انرژی و نیروی انسانی مستعد تحصیل کرده است که ایران اسلامی به وفور از آن برخوردار است، پس امروز می‌توانیم اعلام کنیم شعار محوری قوی بودن را محقق کرده‌ایم.

وی تأکید کرد: قطعاً وجود و حضور بیش از 270 هزار رزمنده در دوران دفاع مقدس در فارس سرمایه عظیمی است که نباید به فراموشی سپرده شوند، بلکه باید از توان و اندیشه آنها استفاده بیشتر و بهتری کنیم.

رحیمی بزرگ‌ترین پشتوانه معنوی را حضور قبور مطهر شهدایی دانست که ناظر بر اعمال ما هستند و بر لزوم پیگیری آرمان‌های شهدا و تداوم راه آنان تأکید کرد و گفت: وجود بیش از 38 هزار جانباز و بیش از 2 هزار آزاده در استان فارس از افتخارات این مرز و بوم هستند و یقین داریم حمایت آنان از نظام و مردم کشور می‌تواند آینده را هموارتر و قابل دست یافتن کند برای همه کسانی که در مسیر اهداف شهدا قدم بر می‌دارند.

اهتمام ویژه دستگاه‌های اجرایی به برنامه‌های دفاع‌مقدس

استاندار فارس در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برنامه‌های خوبی در حوزه حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در سال 98 تدوین و ا جرا شد، گفت: برنامه‌های مناسبی هم برای سال 99 پیش‌بینی شده است که از همه دستگاه‌های اجرایی انتظار می‌رود که به موضوع دفاع مقدس به‌صورت ویژه بپردازند.

وی یادآور شد: 40 سالگی زمان پختگی و ثمردهی است، امروز باید به این موضوع توجه کنیم که برنامه‌های فاخر و اثرگذاری در زمینه‌های معرفی و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس در جامعه اسلامی پیش‌بینی و اجرا کنیم.

رحیمی همچنین درباره عدم توجه به درس دفاع مقدس در دانشگاه‌های محوری شیراز نیز گفت: این کار باید حتماً در دستور کار دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه ‌محوری شیراز و علوم پزشکی قرار گیرد.

استاندار فارس با تأکید بر اینکه انتظاراتی که از دستگاه‌های اجرایی برای حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وجود دارد، گفت: باید تلاش کنیم تا بیان ارزش‌های دفاع مقدس به سمت و سوی نهاد خانواده حرکت کند و آنجاست که می‌تواند اثرگذاری عمیق‌تری داشته باشد و این موضوع باید در دستور کار مسئولان صدا و سیما، فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش در تمام مقاطع قرار گیرد.

وی در پایان اظهار کرد: فعالیت‌ها باید منجر به استفاده مطلوب از داشته‌ها برای حرکت آینده و نظام شود که قطعاً به‌گونه‌ای رفتار خواهد شد که این داشته‌ها و پتانسیل‌های عظیم از بالقوه به بالفعل تبدیل شوند.

انتهای پیام
captcha