کد خبر: 3905377
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۲

ویژگی‌های انسان مؤمن در نگاه امام صادق(ع) / فارس؛ یکپارچه غرق در عزا

ویژگی‌های انسان مؤمن در نگاه امام صادق(ع) / فارس؛ یکپارچه غرق در عزا مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم ضمن بیان حدیثی از امام صادق(ع) درباره ویژگی‌های انسان مؤمن گفت: طبق فرموده آن حضرت انسان مؤمن باید 4 ویژگی داشته باشد که باید این ویژگی‌ها را در خود بررسی کنیم.

ششمین امام شیعیان، امام جعفر صادق(ع) در 25 شوال سال 148 هجری قمری در سن 65 سالگی توسط منصور دوانیقی مسموم شد و به شهادت رسید. آن امام همام بیشترین سال عمر را در میان یازده امام اول شیعیان داشته‌ است.

امام صادق(ع) در طول زندگی مبارک خود توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع کند و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم کند تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت با عنوان رئیس این مذهب یاد می‌شود.

عصر امام صادق (ع)، عصر جنبش فرهنگی و فکری و برخورد فرق و مذاهب گوناگون بود. آن حضرت با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به وجود آورد و در رشته های مختلف علمی و نقلی شاگردان بزرگی تربیت کرد.

آشنایی با اندیشه‌ها و تفکرات و سخنان امام معصوم یکی از بهترین کارهایی که می‌توان در سالروز شهادت امام انجام داد. در ادامه این نوشتار سخنانی در این رابطه از زبان یکی از علمای حوزه علمیه قم می‌خوانیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین امین رصاف، مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا فارس، حدیثی از امام صادق(ع) را یادآور شد و گفت: امام صادق(ع) در یک حدیث ویژگی‌های فرد مؤمن را برشمردند و فرمودند انسان مؤمن در برخورد با مردم اهل کمک است و تنها به خودش توجه ندارد و اهل یاری مردم است.

وی افزود: در این حدیث امام صادق(ع) تأکید می‌کند که انسان مؤمن وبال مردم نیست و خودش کار خودش را انجام می‌دهد و دیگران را اجیر نمی‌کند و سومین ویژگی انسان مؤمن هم این است که نسبت به معیشت اهل تدبیر است و سطحی نگاه نمی‌کند و عمیق است و اولویت را بلد است و به خوبی می‌تواند معیشت را اداره کند.

رصاف، آخرین ویژگی انسان مؤمن از دیدگاه امام صادق(ع) را استفاده از تجربیات دانست و گفت: انسان مؤمن همیشه از تجربیات خودش بهره می‌برد و متضرر نمی‌شود لذا اگر می‌خواهیم بدانیم که مؤمن هستیم یا خیر باید این چهار ویژگی که امام فرمودند را در خود بررسی کنیم.

آخرین وصیت امام صادق(ع)

عضو جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس در ادامه سخنان خود ضمن تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: آن امام همام در آخرین لحظات عمر پربرکتشان یک نکته کلیدی را برای همه بیان فرمودند و آن اینکه شفاعت ما به کسی که نماز را سبک بشمارد، نمی‌رسد.

وی یادآور شد: وصیت عصاره همه خوبی‌هایی است که قرار است یک امام به افراد داشته باشد و معمولاً ناب‌ترین و بهترین عصاره آن را امام در دقایق پایانی عمرش بیان می‌کند که امام صادق(ع) نیز در دقایق پایانی عمرشان چنین چیزی را فرمودند لذا معلوم می‌شود که باید حساب ویژه‌ای برای نماز باز کرد.

رصاف، نماز را ارتباط عبد با خالق خویش و عصاره همه خوبی‌ها و درس زندگی دانست و گفت: اتصال انسان با خدا از طریق نماز میسر می‌شود و معشوق عارفان نماز است چنانچه مشاهده کردیم که سیدالشهدا(ع) یک شب مهلت می‌گیرد تا نماز اقامه کند و قرآن بخواند.

وی با تأکید بر اینکه اگر نماز قبول شود، سایر اعمال انسان قبول می‌شود پس باید رابطه خود را با نماز بررسی کنیم که چگونه است، گفت: باید این وصیت امام صادق(ع) را جدی بگیریم و همگی عنایت خاصی به نماز داشته باشیم و مطمئن باشیم که اسراری در نماز است که این‌گونه مورد عنایت است.

برپایی مراسم‌ سوگواری در تمام نقاط فارس 

بنا بر این گزارش، در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) برنامه‌های سوگواری متعددی در تمام نقاط استان فارس برپا شده است که این برنامه‌ها به دو صورت حضوری با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و یا غیرحضوری و در فضای مجازی اجرا شده و می‌شوند.

این برنامه‌های سوگواری از شامگاه سه‌شنبه، 27 خردادماه آغاز شده و در برخی از نقاط استان نظیر حرم علی‌بن حمزه(ع) شیراز تا شامگاه پنج‌شنبه، 29 خردادماه ادامه خواهند داشت.

طبق اعلام حجت‌الاسلام رحیم صفری گرائی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس مراسم‌های سوگواری سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در بقاع متبرکه‌ای که دارای فضای باز هستند اجرا می‌شود.

همچنین رضا محمدیان، رئیس شورای هیئات مذهبی استان فارس نیز به خبرنگار ایکنا گفت: مطابق روال هر سال و در یک سنت بیش از 60 ساله، مراسم سوگواری‌های یکپارچه هیئات مذهبی شیراز در مدرسه علمیه خان در صبح سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) برگزار می‌شود.

وی در عین حال این نکته را یادآور شد که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و به‌منظور حفظ سلامت مردم، این مراسم به‌صورت محدودتر و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اصول فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار می‌شود.

محمدیان با یادآوری اینکه همه ساله در این مراسم آیت‌الله سیدشرف‌الدین ملک‌حسینی، مدیر مدرسه علمیه خان و نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد سخنرانی می‌کند، گفت: در سال‌های گذشته هیئات مذهبی برای عرض تسلیت به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) هم مشرف می‌شدند اما امسال به دلیل شیوع کرونا این کار انجام نمی‌شود و تنها یک مراسم در مدرسه علمیه خان برگزار می‌شود.

رئیس شورای هیئات مذهبی فارس در پایان یادآور شد: هیئات مذهبی فارس در این ایام به دو صورت حضوری و غیرحضوری اقدام به برپایی سوگواری‌های متعددی می‌کنند.

انتهای پیام
captcha