لزوم نظارت مجلس بر اجرای اسناد راهبردی قرآن / انتخاب هوشمندانه نمایندگان عضو شورای توسعه
کد خبر: 3907952
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۴
لاله افتخاری بیان کرد:

لزوم نظارت مجلس بر اجرای اسناد راهبردی قرآن / انتخاب هوشمندانه نمایندگان عضو شورای توسعه

عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به نقش‌آفرینی نمایندگان مجلس در تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی، گفت: از مهم‌ترین اولویت‌‌های مجلس، نظارت بر اجرای اسناد راهبردی قرآنی باشد.

لاله افتخاری نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی

لاله افتخاری، عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفت‌وگو با ایکنا، در مورد مهم‌ترین وظیفه مجلس یازدهم در قبال جامعه قرآنی گفت:‌ فراکسیون قرآن و عترت با همان اهداف اولیه‌ای که تأسیس شد به موفقیت‌هایی خوبی رسید. این فراکسیون با استفاده از نظرات کارشناسان و با داشتن اهداف اولیه، به فعالیت خود ادامه دهد.

وی افزود: نمایندگان برای تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی حرکت کنند و در اجرای قوانین نیز نظارت جدی و تخصصی داشته باشند. با توجه به اینکه همه به ساحت قرآن ارادت و علاقه دارند، همه گمان می‌کنند که متخصص امر قرآن نیز هستند، در حالی که می‌دانیم مسائل قرآنی تخصص خاص خود را می‌خواهد.

افتخاری با اشاره به اینکه تمام قرآن، تفسیر نیست، تصریح کرد: عرصه فعالیت‌های قرآنی ساحت‌ها، ساختا‌رها و قوانین مختلفی دراد که حتماً باید با نگاه کارشناسان عملیاتی شود. بنابراین لازم است که نمایندگان مجلس از نظرات کارشناسان خبره استفاده کنند.

لزوم انتخاب هوشمندانه نمایندگان عضو شورای توسعه

رئیس اسبق فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نمایندگان مجلس باید برای حفظ منافع و حمایت از جامعه قرآنی با هدف گسترش و تعمیق فرهنگ قرآنی تلاش کنند. زمانی در مجلس مطرح شد و همه دستگاه‌های دولتی ملزم شدند که طرح‌ها و لوایح‌شان پیوست قرآنی داشته باشد. اگر این موضوع پیگیری و اجرا شود، می‌توانیم بر بسیاری از مشکلات غلبه کنیم.

وی در پاسخ به اینکه مهم‌ترین اولویت جامعه قرآنی چیست؟ گفت: با توجه به اینکه شورای توسعه فرهنگ قرآنی یک پارلمان قرآنی و متشکل از اعضا حقیقی و حقوقی به گسترۀ جامعه قرآنی است، در گام اول تأکید من بر این است که مجلس انتخاب هوشمندانه و حکیمانه دو نماینده مجلس برای عضویت در شورای توسعه فرهنگ قرآنی را اولویت خود قرار دهد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی که عضو شورای توسعه خواهند شد با توجه به تخصص و رسالت‌شان، که اعم از نظارت و تقنین است، می‌توانند در شورای توسعه نقش‌آفرینی کنند. این نقش‌آفرینی هم در نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها و هم نظارت بر حضور وزرای عضو شورای توسعه در جلسات می‌تواند خود را نشان دهد.

این عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه مجلس نیز باید بر عملکرد نمایندگان عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی نظارت کند، اظهار کرد: حضور فعال دو نماینده عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی می‌تواند بسیار اثرگذار باشد و منشأ پیشرفت این شورا و حتی فعالیت‌های قرآنی شود.

توجه ویژه به بحث بودجه 

افتخاری یکی دیگر از اولویت‌های مجلس یازدهم در قبال جامعه قرآنی را توجه به بودجه فعالیت‌های قرآنی بیان کرد و گفت: در سال 1390 حدود 200 میلیارد تومان بودجه برای فعالیت‌های قرآنی اختصاص یافت که برکات خاص خود را داشت، اما متأسفانه در حال حاضر شاهد کاهش این بودجه بوده‌ایم. این کاهش برای تحقق اهداف منشور بوده، وگرنه بودجه قرآنی دستگاه‌ها کم نشده است.

وی افزود: در حال حاضر شاهدیم که مثلاً دولت 100 میلیارد تومان بودجه برای فعالیت‌های قرآنی در نظر می‌گیرد، اما در تحقق آن کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و کمتر از یک چهارم آن تحقق می‌‌یابد. یعنی با وجود تورم، این بودجه نسبت به سالیان قبل نه تنها افزایش نمی‌‌یابد، بلکه با کاهش مواجه می‌شود. همچنین شیوع ویروس کرونا خسارات زیادی را به عرصه فعالیت‌های قرآنی وارد کرده است و دولت و مجلس باید در جهت تقویت نیروهای قرآنی و فعالیت‌های قرآنی گام‌های بسیاری بردارند.

لزوم نظارت نمایندگان بر اجرای اسناد قرآنی 

نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه، شورای عالی انقلاب فرهنگی را ملزم کردیم که اسناد توسعه فرهنگ قرآنی را تهیه کند، ادامه داد: تهیه و تصویب این اسناد با زحمات فراوانی همراه بود و مجلس شورای اسلامی باید بر اجرای این اسناد، که در حوزه‌های تبلیغ و ترویج،‌ آموزش عمومی،‌ پژوهش و ... نوشته شده است، نظارت کند.

افتخاری در مورد عملکرد نمایندگان عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادوار گذشته بیان کرد: گزارش عملکرد این نمایندگان باید از سوی دبیرخانه شورای توسعه بیان شود، چراکه بدون مطالعه‌ نمی‌توان در مورد این عملکرد اظهار نظر کرد. زمانی که نماینده مجلس و عضو شورای توسعه نیز بودم برای حضور در جلسه شورا به فاصله دو ساعت در مشهد و تهران حضور یافتم. اهمیت حضور در جلسات شورا به گونه‌ای است که نباید به راحتی آن را از دست داد. البته همیشه اینگونه نبوده است. لذا نباید بحث قرآن را کم ببینیم و در برابر آن کوتاهی کنیم. این حضور برای همه اعضا از نماینده تا وزیر و اعضای حقیقی اهمیت دارد، اما متأسفانه این موضوع تقلیل یافته است. اگر هر کسی بخواهد تفسیری خودسرانه انجام دهد، با مشکل مواجه خواهیم شد.

تأکید بر حضور اعضای اصلی شورا در جلسات 

عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه در جلسات شورا باید افرادی که براساس قانون عضو آن هستند حضور داشته باشند، اظهار کرد: علت حضور خود اعضا به این علت است که افرادی که به نمایندگی از اعضای اصلی در جلسات حضور می‌یابند در بدنه دولت حضور ندارند تا از طرح‌ها و مصوبات دفاع کنند و در بین وزرا دغدغه ایجاد کنند. بنابراین اگر قرار بر حضور اعضای اصلی است، باید در جلسات حضور یابند.

وی با ذکر اینکه بسیاری از اعضای اصلی شورای توسعه فرهنگ قرآنی را طی مدت حضور در شورا ندیده است، گفت:‌ دبیرخانه شورای توسعه باید برای این موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهد. حضور اعضا در جلسات شورا به حدی مهم است که حتی عضویت افراد در آینده می‌تواند منوط به برخی ضوابط همچون میزان حضور در جلسات باشد. انتظار ما از وزرا، نمایندگان مجلس و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی شورای توسعه این است که امر قرآن را کم نشمارند. دبیرخانه نیز باید برنامه را به گونه‌ای قرار دهد که اعضا حضور حداکثری داشته باشند. همانگونه که قرآن را در ماه مبارک رمضان بر سر می‌گذاریم، باید احکام قرآن و خدمت به قرآن را نیز بر سر بگذاریم.

انتهای پیام
captcha