کد خبر: 3947230
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۹

کتاب «فناوری هسته‌ای، چرخ زندگی» منتشر شد

کتاب «فناوری هسته‌ای، چرخ زندگی» اثر پژوهشی جدید حجت‌الاسلام سیدمحمدحسین راجی و جمعی از نخبگان اندیشکده راهبردی سعداء است.

کتاب «فناوری هسته‌ای، چرخ زندگی» منتشر شدبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، کتاب «فناوری هسته‌ای، چرخ زندگی» همزمان با ایام شهادت دانشمندان هسته‌ای کشورمان، شهید مصطفی احمدی‌روشن و شهید مسعود علی‌محمدی و نیز همزمان با چهلمین روز شهادت شهید محسن فخری زاده، در 93 صفحه منتشر شد.

این کتاب که به همت انتشارات «زائر رضوی» به چاپ رسیده و به کارکردهای هسته‌ای و تأثیرهای مثبت آن در سفره مردم مانند: برق هسته‌ای، آب شیرین کن هسته‎ای، پزشکی هسته‎ای و دیگر موارد می‌پردازد.

نویسنده کتاب، حجت‌الاسلام سیدمحمدحسین راجی، پژوهشگر، استاد دانشگاه و سطوح عالی حوزه علمیه است، وی در مقدمه این کتاب می‌نویسد: صنایع مادر، اصطلاحاً به صنایعی اطلاق می‏‌شود که حجم بسیاری از فناوری‏‌ها و پروسه‏‌های صنایع دیگر را در برمی‌گیرد و از این نظر، ارتباط بسیار گسترده‌‏ای با سایر بخش‏‌های صنعت دارد، زمانی که صنایع مادر در یک کشور توسعه می‏‌یابند، سبب می‏‌شوند سایر صنایع مرتبط نیز همگام با آن‌ها به سطحی بالاتر ارتقا پیدا کنند.

صنایعی نظیر تولید فلزات، مواد شیمی و پتروشیمی و الکترونیک همگی از صنایع مادر به‌حساب می‌‏آیند که در حقیقت برای هر کشوری یک مزیت رقابتی ایجاد می‌‏کنند.

اما متأسفانه بخش اعظمی از مردم ما، انرژی هسته‌ای را صرفاً محدود به بمب می‌دانند، به‌راستی چرا بسیاری از مردم کارکردهای بی‌شمار هسته‌ای را نمی‌دانند؟ اگر مردم از این نعمت بزرگ غفلت کنند، دشمنان همان‌گونه که روزی نفت‌مان را به اسم «ماده نجس بدبو» از ما گرفتند، امروز نیز هسته‌ای ما را خواهند گرفت، اگر آن روز غرب‌گرایانِ به‌اصطلاح روشن‌فکر، شعار «نفت می‌خواهیم برای چه؟» سر دادند، امروز نیز همان تقی زاده‌های غرب‌گرا شعار «هسته‌ای می‌خواهیم برای چه؟» سر می‌دهند.

دشمنی با جمهوری اسلامی به بهانه انرژی هسته‌ای

با توجه به اهمیت فوق‌العاده فناوری هسته‌ای برای پیشرفت کشور، دشمن تمام سعی خود را در عدم دست‌یابی جمهوری اسلامی ایران به کار بسته است و برای رسیدن به هدف خود به هر نقشه‌ای چنگ می‌زند، گاهی با تحریف و جایگزین کردن کلمه بمب هسته‌ای به‌جای انرژی هسته‌ای، گاهی با تحریم به بهانه بمب هسته‌ای و گاهی نیز با ترور و به شهادت رساندن اندیشمندان حوزه علم و فن‌آوری.

ترور و به شهادت رساندن اندیشمندان حوزه هسته‌ای یکی از پست‌ترین کارهایی است که به آن متوسل می‌شوند تا مانع حرکت جمهوری اسلامی گردند، بعد از شهادت دانشمندان نیز سعی می‌کنند با استفاده از قدرت رسانه‌ای خود، چهره‌ای ضد بشری از آنان بسازند و هیچ‌گونه سخنی از خدمات ارزنده‌ این عزیزان، به میان نمی‌آورند، نمونه این کار به شهادت رساندن دانشمند برجسته و ممتاز هسته‌ای دکتر محسن فخری‌زاده است.

شهیدمحسن فخری‌زاده، کسی است که یوسی کوبرفسر، مدیرکل پیشین وزارت امور راهبردی اسرائیل از او به‌عنوان «قاسم سلیمانی برنامه هسته‌ای ایران» یاد می‌کند و آمریکایی‌ها او را صندوقچه اسرار برنامه هسته‌ای ایران می‌دانند. روزنامه انگلیسی گاردین، شهید فخری‎زاده را به‌عنوان «پدر علم هسته‌ای ایران» معرفی می‌کند، کسی که یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ نفر قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر می‌شود، قید شده‌ بود و در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تصویب شد، نام وی جزو افراد تحریم شده قرار گرفته شد.

علم هسته‌ای و مقابله با کرونا

فخری‌زاده اقدامات بسیار مهمی را در زمینه پیشرفت علم هسته‌ای در ایران انجام داد، او در اوایل دهه 70 توانست نقشه راه صنعت هسته‌ای را پایه‌گذاری کرده و به‌عنوان یک متخصص درجه‌یک کشور در زمینه‌های مختلف هسته‌ای و به‌طور ویژه در اندازه‌گیری تابش‌های هسته‌ای فعالیت کند، یکی از مهم‌ترین اقدامات او، فناوری آشکارسازی تابش‌های هسته‌ای و نوترون‌های کیهانی برای کشف اقدامات پنهانی رژیم غاصب صهیونیستی است، از آخرین اقدامات و تلاش‌های شهید فخری‌زاده می‌توان به استفاده از انرژی هسته‌ای در مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد.

سازمان انرژی اتمی با استفاده از دانش هسته‌ای به درمان بیماران کرونایی و با ضدعفونی کردن تجهیزات پزشکی به پیشگیری از ابتلا به آن کمک کرد، آنان همچنین، با روش پرتودهی گاما یا پرتودهی الکترون شروع به ضدعفونی کردنِ تجهیزات پزشکی مانند ماسک، گان و... کردند.

از آنجا که کرونا ریه افراد را تحت‌تأثیر خود قرار می‌دهد و تنفس آن‌ها را با مشکل مواجه می‌کند، محققان هسته‌ای دستگاهی را تولید کرده که ترکیبی از هوا و اکسیژن قابل‌کنترل را با یک جریان به ریه بیماران کرونایی پمپ می‌کند و باعث می‌شود که بافت آسیب‌دیده ریه بیمار را ترمیم کند.

یکی از خاص‌ترین و پیچیده‌ترین دستگاه‌های هسته‌ای در مبارزه با ویروس کرونا، «سانتریفیوژ زونال پیوسته» است، دستگاهی که به‌جز ایران در جهان تنها سه تولیدکننده دارد و وظیفه اصلی‌اش تولید واکسن‌های ضدویروسی است، که می‌توان برای تولید واکسن هر نوع بیماری ویروسی از این دستگاه استفاده کرد. کارشناسان می‌گویند مزیت‌های بارز مانند کیفیت و ظرفیت بالای تولید دارو توسط این دستگاه شانس آن را برای تولید داروهای مؤثر مانند داروی درمان کرونا بالابرده است، ساخت این سانتریفیوژ که جزء موارد تحریمی است و سازنده‌های خارجی حاضر به فروش آن به ایران نیستند، از جمله اقدامات شهید فخری‌زاده بود، از آخرین اقدامات و تلاش‌های دکتر فخری‌زاده می‌توان به موفقیت گروه تحقیقاتی وی در ساخت کیت‌های تشخیصی کرونا و واکسن کرونا اشاره کرد.

حال دشمن با هدف جلوگیری از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای دست به ترور این دانشمند زده و همان‌طور که گذشت درصدد القا این مطلب است که انرژی هسته‌ای نه‌ تنها فایده‌ای برای مردم ندارد بلکه بسیار پر زیان است، آنچه وظیفه مردم به‌ویژه نسل جوان است، بالابردن سطح آگاهی از کارکردهای فناوری هسته‌ای به‌عنوان یک «چرخ محرکِ زندگی» است.

گفتنی است، کتاب «فناوری هسته‌ای، چرخ زندگی» به دو مبحث مهم پرداخته است:

  1. تاریخچه هسته‌ای در ایران؛ پیش از انقلاب تاکنون
  2. فواید انرژی هسته‌ای و کاربردهای آن در صنایع مختلف.
انتهای پیام
captcha