کد خبر: 3951621
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰

پیروزی انقلاب مرهون زنان است / تقویت خودباوری؛ از مظاهر عقلانیت انقلاب

پیروزی انقلاب مرهون زنان است / تقویت خودباوری؛ از مظاهر عقلانیت انقلاب رئیس دانشكده علوم قرآنی شیراز با بیان اینكه بنیانگذار كبیر انقلاب در این انقلاب به زن شخصیت بخشیدند، گفت: تمام بزرگان تأكید دارند كه اگر حضور زنان در نهضت‌های اجتماعی نباشد، شاید آن نهضت نتواند شكل بگیرد و موفق شود در انقلاب هم اگر حضور زنان نبود، شاید پیروزی در كار نبود.

به گزارش ایكنا از فارس، زینب روستایی، رئیس دانشكده علوم قرآنی شیراز امروز، 14 بهمن‌ماه در نشست «زن، فرهنگ و هنر اسلامی و خودباوری» كه به‌همت سازمان بسیج هنرمندان فارس، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس، خبرگزاری ایكنا شعبه فارس و دانشكده علوم قرآنی شیراز در محل این دانشكده برگزار شد، ضمن تبریك فرا رسیدن ایام‌الله دهه فجر و سالروز ولادت حضرت زهرا(س)، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، پیروزی انقلاب اسلامی آغازگر عصر جدید عالم و مایه سربلندی هر ایرانی است.

وی با تأكید بر اینكه انقلاب اسلامی تمام عوامل خودباوری ما را احیا كرد، هم آن جایگاهی که زن برای دین اسلام قائل شده است و هم خوداتكایی را برای این سرزمین به ارمغان آورد، گفت:‌ در تعالیم اسلامی هدف از خلقت را تعالی بشر و تکامل می‌دانیم و فرقی هم بین جنس زن و مرد وجود ندارد.

روستایی بیان كرد: وقتی به دستاوردهای انقلاب نگاه می‌كنیم می‌بینیم كه بنیانگذار انقلاب با جایگاهی كه برای زن قائل بودند، چگونه در این انقلاب به زن شخصیت بخشیدند و زن در این عرصه چه جایگاهی پیدا كرده و حضور مؤثری دارد. به‌طوری كه تمام بزرگان تأكید دارند كه اگر حضور زنان در نهضت‌های اجتماعی نباشد، شاید آن نهضت نتواند شكل بگیرد و موفق شود در انقلاب هم اگر حضور زنان نبود، شاید پیروزی در كار نبود.

رئیس دانشكده علوم قرآنی شیراز با بیان اینكه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تمام كمبودهایی كه در بحث علم، معرفت، اخلاق، شناخت استعدادها و غیره بانوان داشتیم، جبران شد و این جایگاهی است كه انقلاب برای زن قائل شده است، گفت: همچنین حضور مؤثر زنان را در دوران دفاع مقدس و تمام وقایع ارزشی بعد از انقلاب اسلامی شاهد بودیم اما در عرصه هنر خوب است به این بحث بپردازیم كه جایگاه زن كجاست و انقلاب ما در این عرصه چه دستاوردی دارد.

وی با یادآوری اینكه وظیفه هنر آن است كه مظاهر جمال و جلال و ریزه‌كاری‌ها و ظرافت‌ها و حقایق را به زیبای بیان كرد  و اگر زبان هنر نباشد نمی‌توان این نكات را به جامعه منتقل كرد، گفت:‌ اگر هنر بخواهد وقایع باارزش را با زبانی كه خود می‌داند به جامعه عرضه كند، یقیناً جهاد كرده است و هنرمندان ما در این نگاه جهادگر محسوب می‌شوند.

روستایی با بیان اینكه در ارتباط با زن هم هنر می‌تواند چنین نقشی ایفا كند و اگر با زبان هنر این مسئله بیان شود، یقیناً اثرگذاری خود را خواهد داشت، گفت: هنر ارزشی در حقیقت حماسه‌ها را ماندگار و جاودانه می‌كند و در حوزه حضور زنان هم در این عرصه‌ها می‌تواند ایفای نقش كند.

رئیس دانشكده علوم قرآنی شیراز در ادامه سخنان خود به عوامل خودباوری در قرآن كریم اشاره كرد و گفت:‌ یکی از مهم‌ترین مظاهر عقلانیت انقلاب ما احیای همین عوامل خودباوری است و این نکته بسیار مهمی است که حضرت امام(ره) با آن دم مسیحیایی و قدسی خود دل‌های مردم را تکان دادند و وجدان‌ها را بیدار کردند و این روحیه «ما می‌توانیم» را که یکی از پرکاربردترین و پرتکرارترین عبارت‌ها در بیانیه گام دوم انقلاب است، امام(ره) به منصه ظهور رساند و باعث شد که مردم ما در عرصه حضور پیدا کنند و تفاوت آشکاری را در دستاوردهای این انقلاب و آنچه که در انقلاب‌های خارج از مرزهای ما رخ داده بود، بروز دهند.

وی بیان كرد: اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را با انقلاب‌های دیگر دنیا مقایسه و بررسی كنیم، تكیه بر همین ارزش‌های فكری و احیای آن‌ها نقطه بارز و اساسی تفاوت میان این انقلاب‌هاست كه باعث شد انقلاب ما 42 سالگی خود را جشن بگیرد و بر اساس آن چیزی که اندیشمندان غربی اظهار می‌کنند اگر واقعه‌ای به 40 سالگی رسید بعد از آن قوام پیدا کرده و امتداد خواهد یافت، همچنان که در انقلاب خود چنین چیزی را مشاهده می‌كنیم.

روستایی، روحیه خودباوری و اتكای به نفس را هدیه انقلاب اسلامی به مردم برشمرد كه آثار آن هم در عرصه‌های مختلف امروز مشهود است و سپس ادامه داد: یقیناً آنچه كه حاصل و دستاورد انقلاب اسلامی است برگرفته از متون دینی و آیات قرآن و روایت اسلامی است و تكیه بر تمام این آموزه‌هاست كه موجب شده است انقلاب ما به این حد از كمال و پختگی برسد.

رئیس دانشكده علوم قرآنی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه خداوند در دو آیه قرآن حضرت آسیه و حضرت مریم را به‌عنوان الگو برای مؤمنین معرفی می‌كند اما وقتی فرمایش حضرت رسول(ص) را مبنی بر اینكه فاطمة سیدة نساءالعالمین است، بررسی می‌كنیم مشاهده خواهیم كرد كه اگر آن دو بانوی بزرگوار الگوی مؤمنان هستند،‌ حضرت زهرا(س) الگوی این دو بانو است و این نكته بسیار قابل توجهی است.

وی با تأكید بر اینكه مقام عبادی و معنوی حضرت زهرا(س) غیرقابل توصیف است و نكته‌ای كه دوست و دشمن بدان اذعان دارند، گفت: بانویی با چنین جایگاه در عرصه‌‌های مختلف سرآمد زنان هستند، در بحث همسرداری، فرزندداری و در عرصه‌های فرهنگی اجتماعی، هرجا نیاز باشد به‌عنوان یک محور مطرح می‌شوند یعنی اگر وقایعی که در عصر پیامبر(ص) رخ داد بررسی کنیم می‌بینیم یکی از اساسی‌ترین محورها وجود نورانی حضرت زهرا(س) است.

انتهای پیام
captcha