کد خبر: 4040531
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۱

همایش بین‌المللی «حل مسائل کلیدی فضای مجازی» در قم برگزار می‌شود

مدیر دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی گفت: همایش بین‌المللی «حل مسائل کلیدی فضای مجازی» روز دوشنبه ۱۶ اسفند‌ماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ برگزار می‌شود.

همایش بین‌المللی «حل مسائل کلیدی فضای مجازی» در قم برگزار می‌شودبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام رضا حاج‌حسینی، مدیر دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دفتر خبرگزاری رسا برگزار شد، اظهار کرد: دفتر مطالعات اسلامی فضای مجازی زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی حلقه واسط میان حاکمیت و مراکز حوزوی در مراکز مرتبط با فضای مجازی ایفای نقش میکند.

وی گفت: هدف از راه‌اندازی مرکز این است که حوزه‌های علمیه در فرایند تصمیم‌گیری‌های نظام قرار گیرند.

مدیر دفتر مطالعات اسلامی عنوان کرد: پدیده‌های نوظهور فضای مجازی باید مبتنی بر مبانی آنی باشد بنابرین این امر برای نظام دشوار است.

وی با بیان اینکه این مرکز از سال ۹۷ شکل گرفت، افزود: ظرفیت بالفعل حوزه‌های علمیه آمادگی پاسخگویی به مسایل مالکیت را نداشت بنابراین برگزاری همایش بدیعی ضروری بود.

حاج حسینی ادامه داد: بدیعی بودن جشنواره از جهت نخست برای این است که جشنواره‌ تشریفاتی نیست و نیازهای نظری حاکمیت و مرکز ملی فضای مجازی به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری، نیازهای مبانی و سیاست‌گذاری آن در معرض پژوهش قرار گرفته شد.

وی بیان کرد: خروجی‌هایی که از علمیت بالایی برخوردار است می‌تواند دیدگاه شورای عالی فضای مجازی را تغییر دهد، بنابراین از این پژوهش‌ها و همچنین از افرادی که طی این جشنواره شناسایی شده‌اند، استفاده می‌شود.

مدیر دفتر مطالعات اسلامی با بیان اینکه در این همایش محور ارائه می‌شود، افزود: قالب‌ها در این همایش خاص نشده‌ است و تنها در قالب مقاله یا کتاب نیست بلکه پاسخگویی به سوالات در قالب پژوهش ضروری است.

وی بیان کرد: در این همایش مرکز مدیریت حوزه علمیه، حوزه علمیه خواهران، جامعه المصطفی، مرکز امام خمینی(ره) و غیره همکاری داشتند.

حاج‌حسینی با بیان اینکه بخشی از داوری‌ها بر عهده دفتر مطالعات و بخشی بر عهده نهادهای همکار بود، افزود: موضوعات مطرح شده چنان بود که با پاسخ‌گویی به آن‌ها طیف گسترده‌ای از سوالات پاسخ داده شود.

وی با اشاره به انجام سه مرحله داوری تصریح کرد: یکی از مراحل داوری در دفتر، مرحله دوم داوری خارج از دفتر در حوزه علمیه خواهران و جامعه المصطفی انجام شد و مرحله سوم داوری‌ها هفت یا هشت نفر از حوزوی‌ها در گروه داوری بودند که به صورت جمعی ارزیابی کردند.

مدیر دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی بیان کرد: اولویت دفتر ایجاد ساختار بین رشته‌ای است زیرا پژوهش‌های تک بعدی نمی‌تواند به سیاست‌گذاری کمک کند و نیازمند ساختاری است که از ابعاد مختلف بررسی شود و ظرف مدت کوتاه پاسخ واحدی دهد که می‌تواند مقدمه سیاست‌گذاری باشد.

حاج‌حسینی گفت: بحث کاربست پژوهش در حال پیگیری است تا اگر پژوهشی ارائه و بندی تصویب یا تأیید شد، بتوانیم برای پژوهشگران شفاف سازیم.

وی ابراز کرد: در خصوص طرح صیانت سخنان خود را در قالب توصیه نامه به مجلس و قانون‌گذاران فضای مجازی منتقل کردیم، به طور کلی نگاه ما این است که با این مدل قانون‌گذاری مخالفیم و نیازمند قوانین تعیین کننده هستیم.

مدیر دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی یادآور شد: همایش دوشنبه ۱۶ اسفند ماه ساعت ۱۵ و نیم تا ۱۷ و نیم در پژوهشگاه علوم و فرهنگ برگزار می شود.

انتهای پیام
captcha