کد خبر: 4112436
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۸

«صراط مستقیم» دفاع از ولایت آیت‌الله صافی است

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صافی گلپایگانی، استاد حوزه و فرزند آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی با بیان اینکه یکی از شاخصه‌های این مرجع ولایی دفاع از ولایت و امامت بود، تاکید کرد: این اهتمام آنقدر جدی بود که در سن 90 سالگی، کتاب صراط مستقیم را در پاسخگویی به 180 شبهه که در یکی از مناطق کشور منتشر شده بود نوشتند.

حسن صافی گلپایگانیبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صافی گلپایگانی، استاد حوزه و فرزند آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی، 15 دی ماه در مراسم تجلیل و بزرگداشت مقام علمی و تبلیغی آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی در مدرسه دارالشفای قم، گفت: آیت‌الله العظمی صافی اهتمام ویژه به امر تبلیغ داشتند که در پیام وزین و متین آیت‌الله نوری همدانی به این مراسم هم منعکس شد.

وی افزود: آیت‌الله العظمی صافی بعد از ورود فضای مجازی به عرصه کشور و ایجاد ارتباطات جدید با ملل مختلف بر این نکته تاکید کردند که باید متناسب با نیازهای روز به تربیت مبلغانی بپردازیم که همیشه مانند یک سرباز آماده از مرزهای عقیدتی اسلام دفاع کنند و آماده پاسخ به شبهات و سؤالات باشند و به همین دلیل هم مؤسسه دارالزهرا(س) تاسیس شد.

صافی گلپایگانی با بیان اینکه مبلغان این مؤسسه اکثرا در رشته‌های مختلف آشنایی با فرق از جمله بهائیت، وهابیت و ... وفعالیت دارند، اضافه کرد: ایشان به خصوص به مناطق محروم داخل و خارج کشور اهتمام ویژه‌ای داشتند و در این راه هزینه می‌کردند و امروز هم این فعالیت‌ها ادامه دارد.

آمادگی برای تبلیغ دین

وی افزود: ایشان می‌فرمود مبلغین باید آمادگی کامل برای تبلیغ و آشنایی با آیات و روایات و پاسخ به شبهات داشته باشند و حوزه قم باید بتواند به همه شبهات فضای مجازی پاسخ بدهد تا جوانان تحت تاثیر آن قرار نگیرند و الحمدلله امروز درخشندگی حوزه نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورهای اسلامی دیده می‌شود و مبلغین به خصوص با آشناشدن با زبان‌های مختلف به تبلیغ دین می‌پردازند.

صافی گلپایگانی با اشاره به تاکید قرآن بر ابلاغ رسالت از سوی پیامبر(ص)، تصریح کرد: اولین مبلغ اسلام خود پیامبر(ص) بودند که خدای مهربان به ایشان فرمود باید وظیفه تبلیغ را ادا کنی، بلغ ما انزل الیک... بنابراین مهمترین وظیفه پیامبر(ص) ابلاغ امامت بود و امروز هم وظیفه اصلی مبلغان رساندن رسالت ائمه معصومین(ع) و به ویژه امام مهدی(عج) است.

ارزش مؤمن به همراهی با امام(ع) است

فرزند آیت‌الله صافی گلپایگانی بیان کرد: ایشان می‌فرمود که آیت‌الله بروجردی به طلاب سفارش می‌کردند که مردم را به یاد امام زمان(عج) بیندازید؛ امروز وظیفه اصلی حوزه تبلیغ امر ولایت و امامت ولی عصر است؛ در دعای معرفت داریم: اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ، لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ، لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ، ضَلَلْتُ عَنْ دينى. یعنی اگر ما نتوانیم وجود مقدس امام زمان را به مردم معرفی کنیم ضلالت و گمراهی خواهیم داشت و اگر از امام زمان جدا شویم ارزشی نخواهیم داشت. 

پاسخ به 180 شبهه

وی افزود: آیت‌الله صافی بیش از صد کتاب تالیف کردند و هدف از تالیف همه این آثار هم پاسخ به شبهات اهل سنت و دیگران بود. عده‌ای از علمای کرج خدمت ایشان آمدند و 180 شبهه آوردند که وهابیت در این منطقه پخش کرده‌اند و ایشان حتی وقتی 90 سال سن داشت مشغول جوابگویی به این شبهات شدند که به نام «صراط مستقیم» چاپ شد.

وی ادامه داد: یکی از شاخصه‌های این مرجع ولایی دفاع از ولایت و امامت بود و به همه سؤالاتی که از اقصی نقاط عالم دریافت می‌شد پاسخ داد و بیش از 20 اثر در مورد امام زمان دارند که از جمله آن‌ها منتخب الاثر است و علت اینکه این کتاب رونق گرفت اخلاص ایشان در عرض ارادت به امام زمان بود.

فرزند آیت‌الله صافی گفت: والد ما می‌فرمود که آیت‌الله بروجردی سالی به تبلیغ رفته بودند و دیدند که مردم سؤالات متعددی در مورد امام زمان می‌پرسند، ایشان یک ماه وقت صرف کرد تا به شبهات و سؤالات پاسخ دهد با اینکه مرجع تقلید بود و ایشان به بنده هم فرمودند که کتابی بنویسم و وظیفه خودم دانستم تا منتخب را بنویسم و در شرایطی نوشتند که امکانات نرم‌افزاری هم وجود نداشت و الان در بسیاری از مراکز علمی کشورهای اسلامی از جمله الازهر از این کتاب استفاده می‌کنند.

وی تاکید کرد: اسلام با تبلیغ پیش رفته است زیرا الان یکی از امور مهمی که برای همه ادیان و مکاتب وجود دارد تبلیغ فکر و اندیشه خودشان است. امروز باید از انواع و و اقسام وسایل تبلیغی استفاده کنیم کما اینکه رهبری بر جهاد تبیین تاکید فرمودند. ایشان در پیام تسلیت وفات هم چه کلمات بلندی برای مرحوم والد ما بیان کردند و ایشان را مرجعی دارای بینش سیاسی قوی معرفی کردند و واقعا هم اینطو ربودن و تذکرات لازم را می‌دادند و جامعیت در مرجعیت داشتند.

وی تاکید کرد: بارها فرمودند طلاب باید در عرصه‌های مختلف کلامی و فقهی و... جامعیت داشته باشند. چقدر ایشان به روایت اهمیت می‌دادند و اینکه اگر حدیث از حوزه گرفته شود ما چیزی نداریم لذا یکی از آثار ایشان الهیات در نهج‌البلاغه است که توصیه می‌کنم بخوانید.

خاطره‌ای از مرحوم آیت‌الله صافی

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالحسن معنوی، رئیس مؤسسه دارالزهراء(س) در سخنانی به بیان یک خاطره از آن مرحوم پرداخت و گفت: ما در یک سفر تبلیغی به دشواری‌هایی خوردیم که اکثر اعضی گروه قصد بازگشت داشتند که ناگهان ایشان تماس گرفتند و خودشان با بنده مستقیم صحبت کردند و وقتی سخنان دلگرم‌کننده ایشان بین طلاب و مبلغان گروه منتشر شد نظر همه عوض شد.

وی اضافه کرد: ایشان فرمودند: ای کاش من توان داشتم با شما می‌آمدم و کار شخصی مبلغین را انجام می‌دادم تا آن‌ها بتوانند تبلیغ کنند». این سخنان سبب شد تا تبلیغ در آن منطقه و با آن سختی‌ها تاثیرات بسیار زیادی داشته باشد و نظر و صدای ایشان به مبلغان حیات بخشید.

 رئیس مؤسسه دارالزهراء(س) بیان کرد: در سال 1390 این مؤسسه به امر آیت‌الله صافی با اهدف اعزام هدفمند و تشکیلاتی و آموزش تبلیغ تخصصی تاسیس شد و از ویژگی منحصر به فرد آن آموزش خانواده طلاب و مبلغین است لذا در یک ساعت واحد خانواده طلبه همراه با خود طلبه در این مؤسسه حاضر شده و آموزش می‌بینند.

وی ادامه داد: تجهیز خانواده و استحکام خانواده و افزایش انگیزه تبلیغ در خانواده مبلغ از جمله اهداف این مؤسسه است و حتی فرزندان طلبه هم به عنوان مبلغان کوچک مورد توجه هستند و درسنامه ویژه‌ای در اختیار آنان قرار می‌گیرد تا با همسن و سالان خود مبادله کنند.

وی افزود: در انتخاب استادان هم دو مطلب مدنظر است؛ اول اینکه استادنی باشند که خودشان در مناطق تبلیغی حضور داشته باشند و دیگر اینکه تبلیغ آنها و تدریسشان کاربردی باشد لذا هم اکنون 150 استاد داریم که مشغول فعالیت در این زمینه هستند.

معنوی گفت: شرط پذیرش بانوان فقط طلبه‌بودن نیست و هر بانویی که همسر طلبه است و فرصت تبلیغ دارد می‌تواند در مؤسسه حضور داشته باشد که تاکنون در یک دهه 1440 نفر در آموزش‌های مؤسسه شرکت کرده و تحصیل کرده‌اند.

تبلیغ در 19 استان کشور

معنوی بیان کرد: محصلان بعد از یک ترم و انجام مصاحبه برای تبلیغ اعزام می‌شوند و مبلغان تاکنون 19 استان را تحت پوش قرار داده و فعالیت مستمر دارند و تمرکز تبلیغی ما هم بر روی دانش‌آموزان و دانشجویان در محیط دانشگاه است و البته در فضای مجازی هم به تبلیغ پرداخته می‌شود. همچنین از ابتکارات این مؤسسه آموزش مبلغ اصناف است، مانند کسانی از صنف حمل و نقل عمومی، نانوایان و ... که در حین انجام وظیفه به تبلیغ هم می‌پردازند.

وی با بیان اینکه حضور در مناطق محروم از دیگر کارهای این مؤسسه است و ما اعلام کرده‌ایم که هر منطقه‌ای که مبلغ حاضر نیست برود ما این کار را انجام می‌دهیم، تصریح کرد: تاکنون بیش از 14 هزار بسته البسه و بسته معیشتی در اختیار مردم نیازمند از طرف مبلغان قرار داده شده است همچنین وقتی ما در یک منطقه فعالیت تبلیغی داریم در آن منطقه هستیم و یک کارگروه برای منطقه تعریف می‌شود طوری که الان در برخی مناطق حدود 9 سال حضور داریم که باعث کاهش آسیب‌ها شده است.

معنیو اظهار کرد: تبلیغ تشکیلاتی و شبکه‌ای هم از اهداف این مؤسسه است؛ یعنی مسئله تبلیغ با دبیران و معلمان و مسئولان و به شراکت گذاشته می‌شود همچنین از کارهای دیگر اعزام پزشک متخصص به این مناطق است. خواهران مبلغه هم فعالیت‌های ارزنده‌ای داشته و دارند و شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی به علت فعالیت آن‌ها هستیم.

وی افزود: به عنوان نمونه ما در یک منطقه با افزایش طلاق روبرو بودیم و به دستور آقای صافی گروه مشاوره رایگان اعزام شد و کمک‌هایی کردیم و مسئله طلاق در آن منطقه کاهش زیادی پیدا کرد.

ساخت 15 مسجد

معنوی تصریح کرد: همچنین 148 سفر تبلیغی در 19 استان داشتیم و 1024 مبلغ اعزام شدند، 15 مسجد در داخل و خارج ساخته شده، 53 خانه عالم تجهیز و 18 خانه عالم ساخته شده است همچنین 12 هزار جهیزیه هم تهیه و توزیع شد. انجام 10هزار  112 روز تبلیغ هم از دیگر فعالیت‌های مؤسسه الزهرا است. 

انتهای پیام
captcha