کد خبر: 4230245
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸

۱۵ هزار دانش‌آموز زائر اربعین می‌شوند

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از اعزام ۱۵ هزار دانش‌آموز به اربعین حسینی در قالب اردوی مدارس خبر داد و گفت: موکب‌های دانش‌آموزی اربعین نیز برپا خواهد شد.

۱۵ هزار دانش‌آموز زائر اربعین می‌شوندبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش امروز دوشنبه ۱۵ مردادماه با موضوع فعالیت‌های ستاد دانش‌آموزی در اربعین حسینی برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام پورثانی به تشریح برنامه‌های این معاونت پرداخت و گفت: اکنون بیش از ۱۵ برنامه ملی در حال برگزاری است. ۱۵ هزار مربی پرورشی و مشاور در حال جذب هستند و در هر ۳۲ اداره کل کانون‌های ارزیابی شکل گرفته است. اردوی ملی دانش‌آموزان پیشتاز به صورت متمرکز بعد از هفت سال با هزار و ۲۰۰ دانش‌آموز در اردوگاه باهنر  و اردوی مربیان تشکیلاتی نیز بعد از سال‌ها وقفه در حال برگزاری است.

وی با اشاره به اینکه مربیان اردویی در اردوی تربیت مربی اردویی شرکت کرده‌اند و شایستگان مربیان انتخاب خواهند شد، گفت: مربیان ارشد اردویی وظیفه شتاب‌دهی به اردوها در کشور را دارند. همچنین امروز افتتاح مسابقات قرآن دختران را داریم؛ مسابقات پسران نیز هفته گذشته برگزار شد و در هر دوره هزار دانش‌آموز شرکت کردند. اجلاس نماز نیز پنج‌شنبه هفته گذشته در مشهد برگزار و برگزیدگان تقدیر شدند.

حجت‌الاسلام پورثانی ادامه داد: فرایند هدایت تحصیلی در حال برگزاری است که امسال ۱۵ روز زودتر از سال گذشته آغاز شده و یک حرکت جدید در هدایت تحصیلی آنجام می‌شود و جبران نمرات دانش‌آموزانی که می‌خواهند در رشته دیگر شرکت کنند انجام خواهد شد. شش میلیون دانش‌آموز غربالگری شده و مصاحبه تشخیصی انجام و در مرحله ارجاع و تشخیص قرار دارند.

وی ادامه داد: آیین نامه «نماد» تصویب و ابلاغ شده و بابت درمان، مداخله و ارجاع مسائل نماد و مداخلاتی که سایر نهادها باید انجام دهند هماهنگی صورت گرفته است و اکنون مصاحبه تشخیصی در حال انجام است. بحث حق مدیریت مراکز مشاوره نیز ابلاغ شد و ۶۵۰ مرکز مشاوره مدیرشان حق مدیریت می‌گیرند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: در طرح نماد رفتار تکانشی، اضطراب، افسردگی، رفتارهای به خود آسیب‌رسان، نقص در خودگردانی، سوء رفتار با کودک و...  مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در خصوص برنامه‌های اربعین 1403 نیز گفت: اربعین برای ما امر و فرایند تربیتی است و اعزام دانش‌آموزی و برپایی مواکب اربعین در مدارس را خواهیم داشت‌. در مرزها موکب دانش‌آموزی برپا می‌شود و در عراق موکب دانش‌آموز و معلم خواهیم داشت. تولید آثار مکتوب، سرود و تولید محتوا نیز داریم. دانشجو‌معلمان نیز به اربعین اعزام خواهند شد. امروز در شش استان مرزی ما که مرز مشترک با عراق دارند پایگاه مشخص دانش‌آموزی مستقر شده و در کرمانشاه دبیرخانه اربعین دانش‌آموزی مستقر شده است. مجوز برگزاری اردوی اربعین برای مدارس تصویب شده و غیر از اعزام مدارس، اعزام‌های تجمیعی نیز خواهیم داشت و دانش‌آموزان در مسجد سهله تجمع خواهند کرد. امسال ۱۵ هزار نفر از مدارس به اربعین در قالب اردو اعزام می‌شوند.

وی همچنین گفت: آئین‌نامه جذب نخبگان بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان تصویب شده است و دانش‌آموزان ممتاز قرآنی، حافظان قرآن، دارندگان رتبه‌های فرهنگی، برگزیدگان جشنواره خوارزمی و رخدادهای عملی و دانش‌آموزانی که عضو باشگاه دانش‌پژوهان جوان بودند، بدون کنکور وارد دانشگاه فرهنگیان می‌شوند و ۱۰ درصد ظرفیت دانشگاه فرهنگیان به این استعدادها اختصاص پیدا می‌کند؛ از اول مهر جذب این افراد به دانشگاه فرهنگیان آغاز خواهدشد.

حجت‌الاسلام پورثانی اضافه کرد: جشنواره سرود رضوی شهریورماه در مشهد برگزار می‌شود. جشنواره فرهنگی عبرات نیز فردا با حضور دو میلیون دانش‌آموز در اصفهان آغاز خواهدشد. آخر هفته آینده نیز جشنواره «کتاب نوش» برگزار می‌شود که جشنواره‌ای مسئله محور است. راهیان نور غرب و راهیان پیشرفت نیز شروع شده‌ است. کافه دخترانه نیز شروع و بیش از هزار ایده دریافت کرده‌ایم و البته از خود دختران خواسته‌ایم که در ۲۲ نقطه کشور طرح‌هایشان را اجرا و خودشان کافه خود را بسازند. جشنواره کارینو در حوزه کانون‌ها انجام و سکوی کارینو با مشارکت شاد ساخته شده که فرایندمحور است و دانش‌آموزان پس از آموزش و تولید محصول در برنامه تلویزیونی شرکت می‌کنند. جشن تشرف برای دانش‌آموزان برگزار و طرح تقویت روخوانی قرآن در ۱۵ استان انجام می‌شود و پایش فضای فرهنگی در دارالقرآن‌ها‌ در حال انجام است. طرح ویژه توسعه اردوگاهی نیز در حال برنامه‌ریزی است تا اردوگاه‌ها متناسب با اقتضاعات دانش‌آموزی تجهیز شود.

وی در پاسخ به سوالی در مورد طرح نماد، گفت: در حوزه نماد، اتفاق‌های مهمی افتاد و بیش از شش میلیون و ۲۰۰ هزار دانش‌آموز غربالگری و مصاحبه تشخیصی آنها در حال انجام است. خط ۱۵۷۰ برای ارائه مشاوره به دانش‌آموزان فعال شده و راهنما برای شناسایی آسیب‌های روانی تهیه شده است. جلساتی با وزارت بهداشت و بهزیستی که قرار است دانش‌آموزان را درمان کنند نیز برگزار شده است. تاکنون ۲۰۸ هزار مصاحبه تشخیصی انجام شده است و تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ صد و ۱۶ هزار و ۵۰۳ مدرسه دولتی و غیر دولتی وارد سامانه نماد شده و فرم‌ها را تکمیل می‌کنند.

حجت‌الاسلام پورثانی افزود: با اشاره به اینکه شعار اربعین امسال کربلا طریق الاقصی است، گفت: رویداد عبرات برای دانش‌اموزانی که امکان رفتن به اربعین را ندارند برگزار می‌شود و دانش‌آموزان در راهپیمایی جاماندگان شرکت خواهند کرد.

انتهای پیام
captcha