کد خبر: 4329265
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۸
حجت‌الاسلام عباسی:

آینده جهان در اختیار اهل قرآن خواهد بود

رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: قرآن عزیز منبع اصلی اندیشه اسلامی و محور مهم و اساسی فرهنگ و تمدن اسلامی است و ظرفیت این کتاب آسمانی برای ساخت تمدن نکته‌ای است که کاملا مورد توجه متفکران و اندیشمندان اسلامی در دوره معاصر است.

ارسال/به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علی عباسی؛ رئیس جامعه المصطفی العالمیه، ۲۹ دی‌ماه در مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره بین‌المللی قرآنی حدیثی جامعه المصطفی(ص) و آیین بزرگداشت و تبیین شخصیت قرآنی رهبر معظم انقلاب اسلامی که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت شهدای حوادث اخیر کشور، با بیان اینکه قرآن عزیز منبع اصلی اندیشه اسلامی و محور مهم و اساسی فرهنگ و تمدن اسلامی است، گفت: در سایه‌سار قرآن کریم، تمدن اسلامی شکل گرفت، لذا قرآن محور این تمدن جاوید بوده و در تمدن نوین اسلامی نیز محور خواهد بود.

وی با بیان اینکه ظرفیت قرآن کریم برای ساخت تمدن نکته‌ای است که کاملا مورد توجه متفکران و اندیشمندان اسلامی در دوره معاصر است، اظهار کرد: قرآن کریم در شناخت انسان، مبدأ، معاد، مسیر و هدف، کمال و سعادت انسان محوریت دارد و در کنار این شناخت می‌تواند یک الگوی رفتاری فردی و اجتماعی به‌خصوص در عرصه بین‌ المللی ارائه دهد.

عباسی بیان کرد: این نکته به‌خصوص در قرن اخیر مورد توجه متفکران اسلامی بوده است تا این منظومه معرفتی و فکری را با رویکرد تمدنی مبتنی بر قرآن استخراج و معرفی کنند. 

رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه نظامات مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... از قرآن قابل طراحی است و افرادی چون آیت‌الله مصباح این کار را کرده‌اند، تصریح کرد: این نگاه در بین مفسران شیعه و سنی رواج دارد که اوج آن در «تفسیر المیزان» قابل مشاهده است. با اینکه علامه طباطبایی در ظاهر فردی منزوی بود و بسیار اهل حضور در مسائل سیاسی و ... نبود اما نظامات را از قرآن استخراج کردند و در بین اهل سنت نیز «المنار» این ویژگی را دارد و البته برخی معتقدند که المیزان از المنار الگو گرفته است اما قطعا تراز مباحث المیزان بالاتر است. 

عباسی به شخصیت قرآنی رهبر انقلاب اشاره کرد و افزود: یکی از متفکرانی که با نگاه تمدنی سراغ معارف قرآن رفته و تلاش کرده است تا منظومه منسجم و جامعی از قرآن استخراج کند شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

رئیس جامعه المصطفی(ص) اظهار کرد: ایشان قبل از انقلاب کتابی در این باره با عنوان «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» نوشتند و وقتی از توحید، مبدأ و معاد سخن می‌گویند مسئله رابطه انسان با این هستی، توحید و معاد را نیز بیان و عبادت را هم در ذیل مسئله مبدأ و معاد طرح کرده‌اند. 

هدف از بعثت انبیاء

وی افزود: مقام معظم رهبری نبوت را بعثت و خیزش اجتماعی یاد کردند نه اینکه نبوت صرفا خبردادن از مبدأ و معاد باشد اما برخی روشنفکران مانند مهندس بازرگان کتبی نوشتند که فقط خدا و آخرت هدف بعثت انبیاء بود یعنی انبیاء کاری به زندگی و دنیای مردم نداشتند.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: آنچه قرآن‌پژوهان و اسلام‌پژوهان حقیقی به آن اعتقاد دارند این است که آموزه‌های الهی برای اداره همه زندگی بشر است و نه صرفا برای عقاید و جهان‌بینی بریده از زندگی. خداوند نور و کتاب روشنگر برای مردم آورده و پیامبر هم واسطه رساندن این پیام است و البته یک انسان باید به چنین مقام والایی برسد که واسطه میان زمین و آسمان و ابلاغ پیام خدا باشد.

عباسی با بیان اینکه هر کسی که دنبال رضایت خدا باشد قرآن او را به راه‌های سلامت هدایت می‌کند و او را از تاریکی فکری، اخلاقی و رفتاری نجات می‌دهد، اضافه کرد: اینطور نیست که امور زندگی بشر به عقل خود واگذار شده باشد بلکه یک منظومه جامع و شاکله فکری منسجم از طریق دین در اختیار انسان قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه نظامات اقتصادی، حقوقی، سیاسی و اجتماعی و ... در این منظومه جامع قرار داده شده است، ادامه داد: امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، علامه مصباح یزدی و علامه طباطبایی طرفدار چنین باوری بودند و امروز آنچه که فرهنگ رقیب را به تکاپو اندخته که از این رویکرد و نگاه جلوگیری کند ناشی از نگرانی فرهنگی و تمدنی آنان است.

عباسی تأکید کرد: حافظان تمدن استعماری موجود تلاش می‌کنند تا هیچ صدا، ندا و نسخه بدیلی از جریان فکری آنان به عالم ارائه نشود و البته باور داریم وعده خداوند محقق خواهد شد و ما به آن اعتقاد داریم که مسیر نهایی عالم پیروزی حق است.

وی در پایان تأکید کرد: خداوند وعده پیروزی را به مؤمنین داده و مسیر نهایی بشر ترسیم شده است و به لطف خدا رخ خواهد داد: قرآن کریم فرموده است: هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ، بنابراین حتما و قطعا آینده جهان در اختیار اهل حق و اهل قرآن خواهد بود.

انتهای پیام
خبرنگار:
علی فرج زاده
دبیر:
سلما آرام
captcha