کد خبر: 4348278
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۷
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

حمایت از تولید نیازمند «باور عمومی» مانند حمایت شبانه مردم از رزمندگان است

احمد میدری با تأکید بر اینکه مسئولان بدون باور عمومی نمی‌توانند سیاست‌ها را به پیش ببرند، گفت: همان‌طور که مردم باورمندانه هر شب در خیابان‌ها از رزمندگان حمایت می‌کنند، حمایت از تولید نیز نیازمند این باور عمومی‌ است.

احمد میدریبه گزارش ایکنا، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته چهارم اردیبهشت ماه تهران، ضمن درود بر رزمندگان ایران و اسلام و شهدای جنگ تحمیلی و درود به رهبر شهید انقلاب با تبریک ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کار و کارگر به همه کارگران جهان، تصریح کرد: جهانیان در این روز درک کردند که حیات جامعه بشری در گرو حقوق کارگران است و باید از بهره‌کشی و استثمار آنان دست کشید.

وی با اشاره به سابقه ۴۰ ساله دیدارهای حضوری رهبر شهید انقلاب با کارگران، به جز دو سال که پیام کتبی ارسال کردند، اهتمام ایشان به کارگران را الگویی برای همگان دانست و افزود: بهروزی جامعه ما در تداوم این نگاه است؛ اگر حال کارگران خوب باشد، حال همه جامعه خوب است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه از پیام‌های رهبر شهید در چهار دهه اخیر می‌توان «منشور حمایت از جامعه کار و تولید» را استخراج کرد، بیان کرد: جامعه کار و تولید دارای ارکان مهمی از جمله کارگران، کارفرمایان، مسئولان و مردم است اما بیشترین مسئولیت بر دوش کارگران است و بدون این باور عمومی نمی‌توان سیاست‌ها را پیش برد. لذا باور عمومی در حمایت از تولید، همانند حمایت شبانه مردم از رزمندگان شد.

میدری سه محور مشترک فرامین رهبر شهید را با استناد به احادیثی که رهبر شهید شرح داده‌اند، به این ترتیب برشمرد و گفت: نخست «تغییر نگاه به کارگر»، کارگر یک سرمایه بزرگ، یک شریک تولید و بنده‌ای مؤمن به خداست که عرق او با خون شهید مقایسه شده و اگر حق او ادا نشود، بوی بهشت به مشام نخواهد رسید.

وی تأکید کرد: این نگاه، جهان را تغییر می‌دهد، خودباوری ایجاد می‌کند و تکریم کارگر را از امری تشریفاتی به یک وظیفه تبدیل می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقل قولی از رهبر شهید پرداخت و گفت: رهبر شهید فرمودند «ما در عرف مفاهیم دینی و اجتماعی خودمان برای کلمه کارگر باید قداست قائل شویم... کارگری افتخار است، افتخار کسی که کار می‌کند تا ملت و کشورش به عزت و استقلال دست پیدا کند؛ چه رسد به آن بازوها و پنجه‌های توانا و قدرتمندی که چرخ‌های کارخانه را به کار می‌اندازند».

میدری در ادامه سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران افزود: اقتصاد مقاومتی در صورتی تحقق پیدا می‌کند که همه ما از تجمل‌گرایی و اسراف پرهیز کنیم و قناعت را سرمشق خود قرار دهیم. 

وی با استناد به فرمایشات رهبر شهید در آخرین دیدار با کارگران در سال ۱۴۰۴، گفت: اسراف در نان، آب، برق، مصالح ساختمانی، اسباب‌بازی و وسایل تجملی همان کاری را با کشور می‌کند که دشمن می‌خواهد؛ دشمن از یک‌طرف با نفت و تحریم اقتصادی ضربه می‌زند و ما از طرف دیگر با اسراف، ضربه او را تکمیل می‌کنیم. این پیام دعوت به ریاضت اقتصادی نیست، بلکه دعوت به قناعت، صرفه‌جویی و اسراف نکردن و حرام دانستن اسراف است. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: توسعه و انباشت ثروت در همه کشورها از اصلاح الگوی مصرف شروع می‌شود و بدون آن نمی‌توان بر مشکلات اقتصادی فائق آمد.

میدری با اشاره به خط‌مشی دولت چهاردهم، گفت: خوشبختانه اعتقاد قلبی و عملی رئیس‌جمهور، جلوگیری از اسراف و تجمل‌گرایی در کلیه ادارات است و دفتر ایشان و شخص رئیس‌جمهور الگوی صرفه‌جویی و پرهیز از اسراف هستند.

وی تأکید رئیس‌جمهور بر پرهیز از «مدیران پروازی» را نمونه‌ای از جلوگیری از اسراف و تجمل‌گرایی در نظام اداری ایران دانست و ابراز امیدواری کرد که به‌ویژه در شرایط جنگی، نظام اداری بیش از پیش پرهیز از اسراف را سرمشق کارکنان قرار دهد.

میدری سومین محور را «مسکن کارگری» عنوان کرد و با یادآوری تأکیدات مکرر رهبر شهید از سال ۱۳۶۹ تا آخرین دیدار با کارگران، گفت: حل مسئله بیکاری پس از پیروزی کامل بر متجاوزان، در گرو گسترش مسکن کارگری است. ایشان در سال ۱۳۶۹ فرموده بودند: «باید برای مسکن کارگری، بهداشت کارگری، سواد کارگری و ورزش کارگری با برنامه‌های درست و دقیق سیاست‌گزاری کنیم.»

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران تصریح کرد: رهبر شهید در سال ۱۴۰۳ همه را به «نهضت مسکن کارگری» دعوت فرمودند. باید کارفرمایان و کارآفرینان بزرگ با دولت تلاش کنند تا گام‌های بزرگی برای مسکن کارگری بردارند. 

وی با اشاره به آسیب‌های جنگ به خطوط مختلف تولید، به تشریح اقدامات وزارت کار در خصوص بیمه بیکاری پرداخت و گفت: کارگاه‌هایی که بیش از ۲۰ نفر کارگر دارند، بدون نیاز به مراجعه به سامانه، می‌توانند فهرست کارگران مجبور به تعدیل را به ادارات کار تحویل دهند.

میدری تأکید کرد: خوشبختانه کارفرمایان ما در زمان جنگ نیروی کار خود را تعدیل نکردند و تاکنون با حداقل تعدیل نیروی کار روبرو بوده‌ایم. لذا از کارفرمایانی که در شرایط جنگی کارگران را در کنار خود حفظ کردند، تشکر می کنم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی پرداخت بیمه بیکاری را تسهیل کرده است و مشمولان بیمه بیکاری در کمتر از یک هفته مقرری خود را دریافت می‌کنند.

وی گفت: کارگاه‌های با کمتر از ۲۰ نفر نیز با مراجعه به سامانه وزارت کار می‌توانند ثبت‌نام کنند. همچنین مرکز تماس تلفنی که روزانه ۱۸ ساعت پاسخگوی کارگران خواهد بود، در اوایل هفته راه‌اندازی می‌شود.

میدری در پایان خواستار توفیقات برای خدمت بیشتر و بهتر به مردم شد. 

انتهای پیام
خبرنگار:
سمیرا باباجهد انصاری
دبیر:
مهدی مخبری
captcha