کد خبر: 4355081
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۰

مدیریت سلامت روان پساجنگ در بیمارستان‌ها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه در حال مدیریت جلوه‌های دیگری از جنگ هستیم، گفت: اکنون در حال تمرکز بر تأمین سلامت روان مردم و پرسنل درمانی هستیم.

علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهرانعلیرضا اولیایی‌منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که درس‌آموخته جنگ رمضان چه بود و چطور خود را برای عواقب و تأثیرات بهداشتی و روانی این جنگ آماده می‌کنید؟ گفت: این جنگ برای ما به‌نوعی تمرین آمادگی بود. بلافاصله بعد از جنگ ۱۲ روزه، پنج کارگروه را تشکیل دادیم و این مسئله را مدنظر داشتیم که ممکن است هر لحظه دوباره جنگ بعدی آغاز شود.

وی ادامه داد: بسیاری از مراکز درمانی خود را به منبع آب و ژنراتور تجهیز و کمبودهای دارویی و تجهیزاتی را برطرف کردیم؛ همچنین کادر درمان را شیفت‌بندی کردیم و ۳۰ درصد مراکز را با عنوان مراکز بحران آماده ساختیم تا اگر قرار شد مراکز دیگری تعطیل شوند، این مراکز باز بمانند. همین آمادگی‌ها موجب شد که در جنگ رمضان واقعاً غافلگیر نشویم.

اولیایی‌منش با اشاره به اینکه اکنون نیز در حال مدیریت جلوه‌های دیگری از جنگ هستیم، گفت: در فاصله دو جنگ، زیرساخت‌ها و نیازهای خاص مدیریت شد، اما اکنون در حال تمرکز بر تأمین سلامت روان مردم و پرسنل درمانی هستیم. در همین فاصله کوتاه از زمان آتش‌بس تاکنون، هشت کارگاه آموزشی برای پرسنل بیمارستان‌ها برگزار کرده‌ایم تا افرادی که دچار اضطراب شده‌اند، در این کارگاه‌ها درمان شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کارمان را با ارتقای سلامت روان کادر و پرسنل بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شروع کرده‌ایم و همزمان به‌صورت مداوم در حال ارسال پیام‌های بهداشتی و سلامتی به مردم هستیم. همچنین در تمام مراکز ما روانشناس مستقر است؛ این روانشناسان برای مدیریت مردم در شرایط بحرانی بازآموزی شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه نظام سلامت به‌طور کلی آماده است، گفت: امیدواریم هیچ مشکلی پیش نیاید، ولی آمادگی ما نسبت به قبل از جنگ ۱۲ روزه شاید ۲۰۰ درصد بالا رفته است و همه کادر سلامت و درمان هم از نظر ذهنی آماده هستند و هم از نظر تجهیزات آمادگی داریم.

اولیایی‌منش با بیان اینکه نمی‌خواهیم کمبودها و مشکلات جنگ را نادیده بگیریم، گفت: در تأمین برخی از داروها و تجهیزات مشکلاتی بروز کرد، اما به مردم قول می‌دهیم خدمت‌گذاری را در حد کمال انجام خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه شیوع پنهان بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و فشار خون، سلامت تعداد زیادی از مردم را تهدید می‌کند، گفت: افراد بعد از ۵۰ سالگی باید برای بررسی وضعیت دیابت و فشار خون به مراکز درمانی مراجعه کنند. علائمی مثل سردرد، خشکی دهان و تکرر ادرار با دیابت و فشار خون ارتباط مستقیم دارد و در صورتی که فردی این علائم را دارد، حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه کند.

اولیایی‌منش افزود: همه خدمات بهداشتی در بیمارستان‌های تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به غیر از ویزیت پزشک عمومی که آن هم با تعرفه بیمه دریافت می‌شود، تقریباً رایگان هستند؛ پس چرا مردم برای چک‌اپ و بررسی وضعیت سلامتی خود به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند؟ البته برنامه ما این است که بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، فعالانه به سراغ مردم برویم، درِ خانه مردم را بزنیم، با مردم تماس تلفنی برقرار کنیم و از آنها برای مراجعه به مراکز درمانی دعوت کنیم.

انتهای پیام
خبرنگار:
زهرا ایرجی
دبیر:
فاطمه بختیاری
captcha