کد خبر: 1229181
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۴

طرح تربيت نخبگان حوزه به دور از سطحی‌‌نگری دنبال شود

قائم مقام مركز امور نخبگان حوزه‎های علميه، از اجرای طرح‎های مختلف به منظور شناخت ظرفيت‎های حوزه و هدايت آنان در مسير نخبگی خبر داد و گفت بايد طرح تربيت نخبگان به دور از سطحی‌نگری و با آرامش دنبال شود.


گروه حوزه‎های علميه: قائم مقام مركز امور نخبگان حوزه‎های علميه، از اجرای طرح‎های مختلف به منظور شناخت ظرفيت‎های حوزه و هدايت آنان در مسير نخبگی خبر داد و گفت: بايد طرح تربيت نخبگان به دور از سطحی‌نگری و با آرامش دنبال شود.


به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) حجت‌الاسلام مجتبی زارعی، قائم مقام مركز امور نخبگان حوزه‎های علميه پنج‌شنبه 26 ارديبهشت در هم‌انديشی مديران و معاونان استانی حوزه‌های علميه با مركز امور نخبگان حوزه كه در سالن كتابخانه مدرسه فيضيه برگزار شد، گفت: شكل‎گيری نهاد امور نخبگان حوزه از سال 86 آغاز شد و تا كنون فعاليت‌‎های مختلفی در اين زمينه انجام شده است و در همين رابطه و پس از برگزاری اولين دوره جشنواره پژوهشی علامه حلی تلاش شد تا زمينه‎هايی برای شناسايی ظرفيت‎های حوزوی از ميان طلاب جوان شناسايی و برای بارور كردن آنان برنامه‌ريزی شود.


زارعی، تصريح كرد: اين طرح پس از بحث‎های اوليه در شورای عالی حوزه‎های علميه به تصويب رسيد و مقرر شد كه مركز امور نخبگان حوزه زير نظر هيئت امنايی متشكل از برخی از اعضای شورای عالی، مركز مديريت حوزه‎های علميه، حوزه علميه خواهران و برخی از مديران حوزه‎های علميه كشور همچنين برخی نخبگان كشور اداره شود.


قائم مقام مركز امور نخبگان حوزه‎های علميه با ذكر اين مطلب كه پس از اين امور هنوز زمينه كامل اجرايی مركز امور نخبگان تاكنون به طور كلی ايجاد نشده است، عنوان كرد: در اين زمينه نبايد به ساده‎انگاری روی آورد زيرا شناسايی و تربيت نخبگان و استعدادهای برتر حوزه و همچنين پرورش آنان امر بسيار خطيری است كه دقت نظر و حمايت و پوشش فراوانی را طلب می‎كند.


وی گفت: يكی از مسايلی كه در اين عرصه بايد به آن توجه داشت اين است كه لزوما، استعداد برتر را نبايد همان نخبه تعريف كرد زيرا تعريف اين دو از هم متفاوت است؛ اين بحث ربطی نيز به حوزه ندارد و چه در حوزه و چه در خارج از حوزه نبايد اين دو را با هم يكی دانست.


قائم مقام مركز امور نخبگان حوزه‎های علميه يادآور شد: نخبه‌پروری به معنای شناسايی استعدادهاست و مرحله‎ای است كه در آن سعی می‎شود يك فرد با استعداد را به يك نخبه مبدل كرد كه اين كار در حوزه بايد با برنامه‌ريزی خاصی دنبال شود.


زارعی، عنوان كرد: در هر طرح نخبه‌پروری بايد سعی كرد كه در ابتدا ظرفيت‏های اصلی يك بخش را به خوبی شناخت و متناسب با اين ظرفيت‎های شناخته شده به تربيت نيرو پرداخت.


وی گفت: بايد در نظر داشت كه طرح تربيت نخبگان در حوزه بايد با حفظ آرامش، به‌دور از سطحی‌نگری و مديريت شخصی و در يك فعاليت استاندارد و مديريت شده صورت گيرد.

captcha