کد خبر: 1335800
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۷
در نشست خبری عنوان شد؛

برگزاری همایش «نظریه مردم‌سالاری دینی»؛ 26 آذرماه/ تأیید 113 مقاله علمی

گروه اندیشه: سومین همایش ملی «نظریه مردم‌سالاری دینی» در حالی برگزار می‌شود که از مجموع 220 مقاله ارسالی به این همایش 41 مقاله موفق به دریافت رتبه علمی ـ پژوهشی شدند و 72 مقاله نیز رتبه علمی ـ ترویجی کسب کردند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری سومین همایش ملی «نظریه مردم‌سالاری دینی» امروز یکشنبه 17 آذرماه، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین داوود رنجبران، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و سیدمحمدرضا مرندی، دبیر علمی همایش برگزار شد.



بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام رنجبران، با اشاره به برگزاری دو دوره از همایش نظریه مردم‌سالاری دینی در سال‌های 82 و 86، عنوان کرد: به یاری خدا سومین دوره این همایش در روز 26 آذرماه از ساعت 8 تا 17 در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.



رنجبران با اشاره به ضرورت پرداختن به بحث مردم‌سالاری دینی، بیان کرد: پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در راستای تأکید چندین ساله مقام معظم رهبری و به منظور تبیین مبانی نظری مردم‌سالاری دینی اقدام به فراخوان مقالات در حوزه‌های مختلف علمی کرد.



معاون مطالعات راهبردی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها در ادامه با اشاره به ارکان انقلاب، از چهار رکن نارضایتی عمیق، عمومی، گسترده و پایدار، داشتن روحیه انقلابی و استکبارستیزی، داشتن نظام فکری و تئوریک جایگزین و دارا بودن رهبری عاقل، فکور و دوراندیش به عنوان ارکان انقلاب در یک نظام مردم‌سالار دینی یاد کرد و وجود هر چهار رکن مذکور و روند رو به رشد و نظام‌سازانه موجود در جمهوری اسلامی ایران را حاکی از وجود یک انسجام تئوریک دانست.



وی بیان کرد: اما این مطالب تئوریک باید به دست اندیشمندان به صورت قلمی و مکتوب در آید و در اختیار افراد مختلف قرار گیرد و نظام جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد به این که ابعاد مختلف فقه حکومتی را تبیین کند و نظام‌سازی را پیشنهاد بدهد و به خواسته‌ای عمومی که در سطح منطقه و جهان برای مردم‌سالاری دینی ایجاد شد پاسخ دهد.



رنجبران همین ضرورت را محرک پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برای برگزاری سومین دوره همایش نظریه مردم‌سالاری دینی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه ما توانسته‌ایم از بدنه دانشگاهی خوبی در همایش کمک بگیریم و قبل از همایش نیز 16 پیش‌همایش را در سطح دانشگاه‌ها برقرار کرده‌ایم که مورد استقبال واقع شد و پس از این همایش هم چند پنل تخصصی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی مختلف برقرار خواهد شد.



وی با بیان این که این همایش دارای رتبه علمی ـ پژوهشی است، عنوان کرد: در روز همایش حدود 15 مقاله به صورت پنل تخصصی و مابقی مقالات پذیرفته شده علمی ـ پژوهشی نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد.



وی در پایان سخنانش عنوان کرد: سومین همایش ملی نظریه مردم‌سالاری دینی با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی وابسته به یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امام صادق(ع)، مؤسسه صدرا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت علوم و صدا و سیما برگزار می‌شود.



در ادامه این نشست خبری، سیدمحمدرضا مرندی، دبیر علمی همایش با اشاره به این‌که کار علمی برگزاری سومین همایش از سال 91 آغاز شد، عنوان کرد: کمیته علمی پیش‌بینی شده برای تدوین محورهای همایش از اساتید دانشگاه‌های مختلف انتخاب شدند و با توجه به این که بحث مردم‌سالاری دینی یک بحث میان‌رشته‌ای است، سعی شد برای این منظور از اساتید در رشته‌ها و گرایش‌های مختلف استفاده شود و رتبه علمی ـ پژوهشی همایش این امر را بسیار تسهیل کرد و در نهایت فراخوان سومین دوره با محورهای «مبانی نظری مردم‌سالاری دینی»، «نظام‌سازی و مردم‌سالاری دینی»، «مردم‌سالاری دینی در رویکرد عملی» و «مردم‌سالاری دینی در رویکرد مقایسه‌ای» اعلام شد.



مرندی با بیان این‌که ذیل محورهای چهارگانه، 46 موضوع تصویب و در فراخوان اعلام شد، در مورد تعداد مقالات دریافتی دبیرخانه همایش عنوان کرد: ما بیش از 240 چکیده و 220 اصل مقاله دریافت کردیم که از این تعداد 41 عنوان مقاله موفق به دریافت رتبه علمی ـ پژوهشی از کمیته علمی همایش شدند و 72 مقاله نیز درجه علمی ـ ترویجی کسب کردند.



وی با اشاره به پیش‌نشست‌های علمی برگزار شده در دانشگاه‌های مختلف، از برگزاری نمایشگاهی تخصصی در روز همایش نیز خبر داد و گفت: این نمایشگاه با مشارکت دستگاه‌های مختلف پژوهشی و دانشگاه‌ها برگزار خواهد شد و مقرر شده است که نشست‌هایی علمی نیز در شبکه‌های مختلف تلویزیون از جمله در شبکه چهار سیما درباره نظریه مردم‌سالاری دینی داشته باشیم و مهمان‌هایی هم از دیگر کشورها خواهیم داشت که در خصوص تبیین نظریه مردم‌سالاری دینی از دیدگاه فقهی خاص خودشان و نقد نظری و عملی لیبرال دموکراسی بحث خواهد شد.

captcha