کد خبر: 1339439
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۱
حجت‌الاسلام عماد خبر داد:

شناسایی 18 اولویت پژوهشی مد نظر مقام معظم رهبری در حوزه‌های علمیه

گروه حوزه‌های علمیه: معاون پژوهش حوزه‌های علمیه در تشریح برنامه‌های این معاونت در هفته پژوهش بیان کرد: کمیسیونی تشکیل و 18 اولویت اصلی مدنظر مقام معظم رهبری شناسایی شد که در هفته پژوهش راه‌کارهای اجرایی شدن این مطالبات و اقداماتی که در این حوزه انجام شده است از سوی معاونت پژوهش ارائه خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علی عماد، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، چهارشنبه، 20 آذرماه، در نشستی خبری با اشاره به اهمیت رسانه در فرایند انتقال دانش، تصریح کرد: برنامههای هفته پژوهش امسال دو روز زودتر از حد معمول آغاز شد و علت آن، حجم بالای برنامههایی است که برای این هفته در نظر گرفته شده است.



افتتاح نمایشگاه دائمی دستاورهای پژوهشی حوزه



وی افزود: اولین برنامه هفته پژوهش امروز صبح با افتتاح نمایشگاه تخصصی پژوهش حوزه همراه بود که این مراسم با حضور آیت‎الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه و معاونان حوزه‎های علمیه صورت گرفت و رسما این نمایشگاه دائمی دستاوردهای پژوهشی حوزه کار خود را آغاز کرد.



معاون پژوهش حوزه‎های علمیه تصریح کرد: در این نمایشگاه بخش‎های مختلفی در نظر گرفته شده است که دربردارنده حوزه‎های علمی و پژوهشی درون حوزوی است و فعالان علمی حوزوی و برون حوزوی می‎توانند از نزدیک، این پژوهش‌ها را رصد کنند.



وی عنوان کرد: در این نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سال 91 تا 92 حوزه‎های علمیه در بخش کتاب، مقالات و پژوهش‎های علمی در دسترس کاربران و اندیشمندان حوزوی و غیر حوزوی قرارخواهد گرفت.



عماد در تشریح برنامه‌های معاونت پژوهش حوزه عنوان کرد: یکی از فعالیت‎های اصلی این معاونت، تلاش در جهت تعمیم و توسعه سیستم کاوش از طریق نظام پیوسته کتابخانه‎های حوزوی بوده است.



راه‎اندازی کتابخانه الکترونیک حوزه‎های علمیه



معاون پژوهش حوزه‎های علمیه یادآور شد: راه‎اندازی کتابخانه الکترونیک حوزه‎های علمیه از دیگر فعالیت‎های این هفته است؛ در این کتابخانه ظرفیت بسیاری برای استفاده از کتب علمی حوزوی از جمله نسخ خطی و قدیمی و سنگ چاپ و همچنین جدید حوزه وجود دارد.



وی گفت: در هفته پژوهش همچنین سعی می‎شود ارتباطات گسترده‎ای با مراکز و پژوهشگران حوزوی برقرار شود که از آن جمله می‎توان به تشکیل جلسه با پژوهشگران در شرق استان مازندران اشاره کرد؛ دیدار و نشست با مراجع عظام تقلید از دیگر برنامه‎های این هفته خواهد بود.



عماد عنوان کرد: برگزاری اولین نشست مراکز پژوهشی حوزه‎های علمیه از دیگر اقدامات این معاونت در هفته پژوهش خواهد بود؛ در حاشیه این نشست سعی می‎شود تا راهکارهای حضور پژوهش‌های حوزوی در محافل دانشگاهی بررسی شود.



برگزاری کمیسیون تخصصی با حضور نمایندگان بنیاد نخبگان حوزه



وی بیان کرد: از دیگر اقدامات هفته پژوهش، برگزاری کمیسیون تخصصی علوم اسلامی با حضور نمایندگان بنیاد نخبگان حوزه است؛ همچنین مجموعه از اسناد تصویب شده در حوزه نخبگانی حوزه به استحضار عموم می‎رسد.



معاون پژوهش حوزه علمیه، تصریح کرد: نخستین جشنواره علامه حلی در بخش استانی در سال جاری در استان همدان و در روز 26 آذرماه برگزار می‎شود که این حرکت در راستای توسعه فعالیت‎های پژوهشی طلاب جوان در سطح کشور است.



برگزاری نشست بررسی تعامل حوزه و شورای انقلاب فرهنگی



وی عنوان کرد: نشست بررسی تعامل حوزه و شورای انقلاب فرهنگی در زمینه کرسی‎های نظریه پردازی و نقد و مناظره در روز دوشنبه هفته آینده؛ برگزاری نشست با فعالان رسانه‎ای با حضور یکی از مراجع عظام تقلید و هچنین مدیران حوزه از دیگر فعالیت‎های این معاونت در هفته پژوهش خواهد بود.



عماد یادآورد شد: مهمترین کاری که در هفته پژوهش انجام می‎شود ارایه کارنامه عملی معاونت پژوهش حوزه در پاسخ به مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه پژوهش است؛ در این حوزه کمیسیونی تشکیل شد و 18 اولویت اصلی مدنظر مقام معظم رهبری شناسایی شد که در هفته پژوهش راه‌کارهای اجرایی شدن این مطالبات و اقداماتی که در این حوزه انجام شده است از سوی معاونت پژوهش ارائه خواهد شد.



 

captcha