به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حسین گودرزی رئیس پژوهشگاه صدا و سیما امروز 17 دی ماه در نشست علمی آینده آینده پژوهی که با موضوع آینده فرهنگ و وظایف حوزههای علمیه در سالن کنفرانس دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد بیان کرد: تغییر و تحول فرهنگی گستره معانی مختلفی را دارا است و با توجه به این که این تغییرات حوزههای کلان فرهنگی را تحت پوشش دارند تغییر و تحول فرهنگی براساس همین رویکردهای تحول و تغییرات مورد بررسی است.
وی با اشاره به این که انقلاب اسلامی توانسته است تمامی ساختارهای نظام آموزشی و محتوایی در کشور را تغییر دهد، افزود: نظام شایسته اسلام وظیفه ترسیم فرهنگها و الگوهای اسلامی را برعهده دارد و در هر جایی که فرهنگهای مناسب اسلامی استفاده نشوند، شاهد روی آوردن مردم به سوی فرهنگهای دیگر خواهیم بود.
لزوم ایجاد الگوهای فرهنگی اسلامی در روابط خانوادگی
رئیس پژوهشگاه صدا و سیما در ادامه سخنان خود اختلال در الگوها را نشان دهنده عدم موفقیت الگوهای مناسب ذکر کرد و گفت: با توجه به این که در ساختار نظام اجتماعی در حوزه خانواده تغییراتی را شاهد هستیم اگر الگوی فرهنگی در روابط خانوادگی ایجاد نشود شاهد تغییر الگوها خواهیم بود.
وی تاکید کرد: اگر موفق نشویم الگوهای مناسب با نظام اسلامی را تبیین کنیم این امر نشان دهنده آسیبزا و ناکارآمد بودن نظام فرهنگی خواهد بود. این در حالی است که فرهنگهای بومی معمولا برگرفته از نیازهایی است که از یک موقعیت خاص کشوری به وجود آمده است و به نوعی به آن فرهنگ عامیانه نیز گفته میشود.
گودرزی ابراز کرد: فرهنگ تودهای هماکنون رواج بیشتری در بین مردم دارد و با نگاه به وضعیت 100 سال اخیر در مییابیم که با فرهنگ تودهای مواجه بودهایم و بخشهایی از کشور خواسته یا ناخواسته در معرض این فرهنگ قرار گرفته است.
وی در ادامه وظیفه حوزههای علمیه را اصلاح الگوهای نامتناسبی ذکر کرد که در زندگی مردم وارد شده است و افزود: دگرگونیهای عمیقی با توجه به توسعه شهر قم به وجود آمده است که باید فرهنگ اصیل اسلامی بیشتر احیا شود.
خروجی نظام آموزشی تجربی فرد سکولار خواهد بود
گودرزی تاکید کرد: نظام فرهنگی ما به گونهای است که دانشهای آموزشی، تجربی بوده و نگاههای وحیانی کنار گذاشته شده است، این در حالی است که در نظامهای تجربی، خدا، عقل و شهود کنار گذاشته شده و طبیعی است کسی که با این فرهنگ رشد کند یک فرد سکولار خواهد بود.
رئیس پژوهشگاه صدا و سیما ابراز کرد: امروزه کشور در حال پذیرفتن فرهنگ تودهای و صنعتی است که فرهنگهای بومی و سنتی آهسته آهسته در حال از بین رفتن هستند و مقابله با فرهنگ تودهای، نیازمند دوری از فرهنگ تودهای بوده و کنترل شدید باید ایجاد شود تا افراد منزوی نشده و فرهنگ هنجاری ایجاد شود.