کد خبر: 1385915
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۸
آیت‌الله ضیاءآبادی:

کسی عذر نیاورد که محیط فاسد است/ هنر نزد جوانی است که خود را پاک نگه داشت

گروه اندیشه: استاد برجسته تفسیر قرآن با بیان این‌که هنر نزد جوانی است که خود را پاک نگه داشت، اظهار کرد: جوانان متوجه باشند و عذر نیاورند که محیط فاسد است، زیرا در هر زمانی انسان‌های متقی بوده‌اند و انسان‌های ناپاک هم بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آخرین جلسه تفسیر قرآن آیت‌الله ضیاءآبادی در سال جاری، شامگاه روز گذشته 19 اسفندماه در مسجد علی‌بن‌الحسین(ع) برگزار شد.

بر اساس این گزارش، جلسه تفسیر اخلاقی این هفته آیت‌الله ضیاءآبادی به تفسیر آیاتی از سوره کهف اختصاص داشت: «وَقُلِ الْحَقُّ مِن رَّبِّکُمْ فَمَن شَاء فَلْیُؤْمِن وَمَن شَاء فَلْیَکْفُرْ إِنَّا أَعْتَدْنَا لِلظَّالِمِینَ نَارًا أَحَاطَ بِهِمْ سُرَادِقُهَا وَإِن یَسْتَغِیثُوا یُغَاثُوا بِمَاء کَالْمُهْلِ یَشْوِی الْوُجُوهَ بِئْسَ الشَّرَابُ وَسَاءتْ مُرْتَفَقًا؛ بگو حق از پروردگارتان [رسیده] است پس هر که بخواهد بگرود و هر که بخواهد انکار کند که ما براى ستمگران آتشى آماده کرده‏ایم که سراپرده‏هایش آنان را در بر می‌‏گیرد و اگر فریادرسى جویند، به آبى چون مس گداخته که چهره‏ها را بریان می‌کند یارى می‌‏شوند وه چه بد شرابى و چه زشت جایگاهى است»(کهف/۲۹).
وی پس از قرائت این آیه شریفه، اظهار کرد: مشرکین و بت‌پرستان در خدا شکی ندارند، اما از جهت عبادت مشرک هستند. آنها بت‌هایی را عبادت می‌کنند که در پیشگاه خدا آنان را شفاعت کند.
وی ادامه داد: من که هستم و چه کاری دارم در این جهان؟ خداوند مرا آفریده است با این اعضا و جوارح تا چه هدفی را محقق کنم؟ خدا پیامبر را به عنوان یکی از بندگان خود فرستاده است که دلیلی برای نبوت خود دارد و با معجزه، خود و برنامه‌اش را معرفی کرده است.
وی با بیان این‌که شناخت حقانیت پیامبر با عقل بشری قابل شناسایی است، گفت: این پیامبر حامل این پیام است که «وَقُلِ الْحَقُّ مِن رَّبِّکُمْ...». پیامبر به ما گفت که سخن حق را آورده است و حال نوبت ما رسیده است که «...فَمَن شَاء فَلْیُؤْمِن وَمَن شَاء فَلْیَکْفُرْ...». این انتخاب ایمان و کفر انسان را رقم می‌زند و خدا در آخرت خواهد گفت که من کار خود را کرده‌ام، انسان از پیام من از طریق پیامبر آشنا شد و با اختیار خود راهی را برگزید.
وی افزود: عقل ما را راهنمایی کرد که حقانیت پیامبر را بشناسیم و بدون اکراه بین ایمان و کفر انتخاب کرده‌ایم. «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا؛ پلیدکارى و پرهیزگاری‌‏اش را به آن الهام کرد»(شمس/8)؛ خداوند هم شهوت داده و هم عقل داده و خبر می‌دهد «قَدْ أَفْلَحَ مَن زَکَّاهَا؛ که هر کس آن را پاک گردانید قطعا رستگار شد»(شمس/9). خدا اطمینان می‌دهد که رستگار کسی است که خود را پاک کند.
وی همچنین با تأکید بر این‌که جوانان متوجه باشند و عذر نیاورند که محیط فاسد است، گفت: در هر زمانی انسان‌های متقی بوده‌اند و انسان‌های ناپاک هم بوده‌اند. اکنون هم به‌واسطه این‌که بیشتر با افراد ناپاک برخورد داریم، گمان می‌کنیم که ناپاکی بیشتر است، اما پاکانی هم هستند که آلوده به فساد محیط نشده‌اند. هنر نزد جوانی است که خود را پاک نگه داشت.

صوت کامل این جلسه را بشنوید:

مهدی
|
-
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۰ - ۱۸:۳۳
0
0
سلام خسته نباشید
پوشش دروس تفسیر بزرگان علمی و دینی کشور بسیار ستودنی است کاری که تا قبل از این نبوده و جدیدا شروع شده است مخصوصا دروسی که با تفسیر بیشتر منعکس می شوند
اما چند روزی است که درس تفسیر ایت الله جوادی آملی منتشر نمی شود آیااین به دلیل تغییر رویکرد خبرگزای محترم است یا مشکل دیگری به وجود آمده است؟
ی دوست
|
-
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ - ۰۹:۴۶
0
0
صدایش دلنشین و کلامی نافذ
متشکر بهره بردیم
captcha