کد خبر: 1400645
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۱
قاری روشندل کشور:

نامگذاری روز معلم قرآن تنها به یک نماد تبدیل نشود

گروه فعالیت‌های قرآنی: پیشنهاد نامگذاری روز معلم قرآن کاری بسیار فرخنده است اما باید توجه داشت که این نامگذاری تنها تبدیل به نماد و سمبل نشود و به برگزاری یک همایش یا ارسال چند خبر تنها در یک روز از سال خلاصه نشود.

محمدعلی ذاکری، قاری روشندل کشوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به پیشنهاد خبرگزاری ایکنا مبنی بر نامگذاری روزی به نام معلم قرآن عنوان کرد: معلم در دیدگاه اسلام دارای مقام و منزلتی رفیع است چنانچه خداوند در اولین و دومین آیه سوره الرحمن (الرَّحْمَنُ ﴿۱﴾ عَلَّمَ الْقُرْآنَ؛ [خداى] رحمان(1) قرآن را یاد داد) خود را اولین معلم قرآن معرفی می‌کند.
ذاکری عنوان کرد:‌ نامگذاری روزی به نام معلم قرآن می‌تواند فتح بابی درباره توجه به معلمان قرآن باشد زیرا در جامعه امروزی ما متأسفانه معلمان قرآن واقعاً مظلوم واقع شده‌اند و چنین اقدامی گام نخستی در جهت مظلومیت‌زدایی از این قشر باشد.

معلمان قرآن؛ بی‌ادعاترین قشر
وی افزود: این پیشنهاد مناسب و این اقدام کاری بسیار فرخنده است اما باید توجه داشت که این نامگذاری تنها تبدیل به نماد و سمبل نشود و به برگزاری یک همایش یا ارسال چند خبر تنها در یک روز از سال خلاصه نشود.
این قاری ممتاز کشور معلمان قرآن را بی‌ادعاترین قشر دانست و گفت: چنانچه بعضاً مشاهده می‌شود معلمان قرآن تنها به عشق این کلام الهی در مدارس، مساجد، حسینیه‌ها،‌ بقاع متبرکه و... به فعالیت می‌پردازند که بسیاری از آنان حتی یک ریال نیز بابت این کار دریافت نمی‌کنند و جهت امرار معاش و گذران زندگی برای خود شغل دیگری نیز دارند.

لزوم توجه به وضعیت معیشتی معلمان قرآن
وی تأکید کرد: خوب است در کنار این نامگذاری، امتیازات و کمک‌های به وضعیت معیشت معلمان قرآن نیز صورت گیرد زیرا برخی از آنان از وضعیت معیشتی مناسبی برخوردار نیستند.
ذاکری در ادامه سخنان خود به وضعیت آموزش قرآن در کشور اشاره کرد و گفت: آموزش قرآن در کشور در لایه‌های مختلف اعم از مساجد، مدارس، مؤسسات قرآنی، فرهنگسراها و... صورت می‌گیرد که هر کدام معمولاً به شیوه خود به این اقدام می‌پردازند.
این فعال قرآنی با تأکید بر ضرورت همگرایی شیوه‌های آموزش قرآن عنوان کرد: یکی از آفت‌های آموزش قرآن، دولتی بودن آن است و ممکن است در چنین مواقعی سازمان‌ها و نهادهای مختلف که متولی امور قرآنی هستند جهت ارائه بیلان‌کار بالا، آمار و ارقامی غیرواقعی را منتقل کنند که این خود یکی از بزرگترین آفت‌هاست و موجب می‌شود که مردم با مقایسه واقعیت‌ها و آمارها نسبت به فعالیت‌های قرآنی بی‌اعتماد شوند.
وی ادامه داد: بهتر است که آموزش و فعالیت‌های قرآنی مردمی شود و با حضور تمامی اقشار مختلف مردم برگزار شود تا خودشان شاهد انجام چنین اقداماتی باشند و واقعیت‌ها و حقایق را ببینند.

ضرورت انجام آسیب‌شناسی فعالیت‌های قرآنی
ذاکری عنوان کرد: متأسفانه یکی دیگر از مشکلاتی که اکنون در آموزش قرآن در مراکز خودجوشی مانند مساجد یا حسینیه‌ها مشاهده می‌شود این است که تعداد استقبال کنندگان با کاهش مواجه شده است که چنین چیزی باید آسیب‌شناسی شود تا اشکال کار را رفع کرد.
این قاری روشندل ابراز کرد: باید دقیقاً مشخص شود دلیل چنین چیزی، اشکال در شیوه‌های تدریس است یا عوارض ناشی از جنگ نرم رسانه‌های بیگانه است که این‌ها همگی زنگ خطری برای جامعه مسلمین محسوب می‌شود و نباید از چنین چیزی غافل بود.
وی اضافه کرد: قرآن کتاب و منشور اصلی انقلاب اسلامی ایران است که پایه‌های اساسی آن بر مبنای آموزه‌های قرآنی شکل گرفته است لذا جهت تداوم این انقلاب باید به قرآن و آموزه‌های آن توجه ویژه شود.

captcha