به گزارش خبرگزاری بین الملی قرآن(ایکنا)، وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در نشست خبری که امروز سه شنبه 24 تیرماه در محل این وزارتخانه برگزار شد، عملکرد 10 ماهه خود را تشریح کرد.
وی اظهار کرد: از نظر تولید علم با رویکرد ارجاع مقالات ما از سال 2000 تا سال 2014 رشد خوبی داشتیم به گونهای که این تعداد از 0.13 به 1.62 درصد رسید و رتبه ما از نظر مقالات ISI در رتبه بیستم است و از نظر رتبه بندی (اسکوپس) در رتبه هفدهم است.
احمدی عنوان کرد: رشد کیفیت مقالات یکی از اولویتهای وزارت علوم است. از نظر ارجاع ما در سال 2013، نمره 7.93 را کسب کردیم که میانگین جهانی آن 14 است. از نظر ISI هر سال تعدادی دانشمند به عنوان دانشمندان سال انتخاب میشوند که در آنها 10 نفر از اساتید ایرانی وجود دارد که چهار نفر از آنها از شهرستانها هستند و این موضوع رقابت خوبی بین دانشگاههای شهرستانها را نشان میدهد.
این استاد دانشگاه گفت: یکی از مشکلات ما در دانشگاهها این است که دانشگاهها تجربه تجاریسازی را ندارند و برای همین مشکل ما دفتری را در دانشگاه شریف، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه صنعتی اصفهان راهاندازی کردیم تا نحوه پیوستن به تجارت و صنعت را آموزش دهند.
وی افزود: دانشگاه نسل اول ما دانشگاه آموزش محور و دانشگاه نسل دوم دانشگاه پژوهش محور بوده است و دانشگاه نسل سوم ما باید کار آفرین باشد. تلاش ما این است پژوهشهای دانشگاهی را با سیاستهای حمایتی به سمت نیاز جامعه و کار آفرینی سوق دهیم که این موضوع از تاکیدات جدی مقام معظم رهبری است.
وی توضیح داد: وقتی یک صنعت نیازهای خود را به دانشگاه عرضه میکند و از پژوهشهای آن حمایت میکند، مسلما پژوهشها و پایاننامهها نیز به سمت خواستههای آنها هدایت میشود و از پژوهشهای پراکنده و جزیرهای جلوگیری میشود. از دیگر کارهای ما در این مدت آن بود که توانستیم سهم اعتبارات پژوهشی را در دانشگاه که بین سه تا هشت درصد بود به 15 درصد برسانیم.
معاون پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در سال 93 ما 40 میلیارد تومان تسهیلات برای دانشجویان دکتری در نظر گرفتهایم که از مهرماه امسال به آنها پرداخت میشود و شرط آن این است که پایاننامههای آنها در راستای اولویتهای پژوهشی وزارت علوم باشد. این اعتبارات به صورت ماهانه یا دو ماه به آنها پرداخت میشود.
این مقام مسئول درباره فرصتهای مطالعاتی به اساتید و دانشجویان تصریح کرد: قبل از این فرصت، مطالعاتی بین سه تا شش ماه بود ولی در سال 93 این فرصتهای مطالعاتی از 6 ماه تا 9 ماه تعریف شده و در اختیار 800 نفر قرار گرفته است.
دکتر احمدی درباره رشتههای علوم انسانی گفت: 44 درصد از جمعیت دانشگاهی کشور در رشتههای علوم انسانی تحصیل میکنند، ولی سهم تولید آنها بسیار کم است. ما در این خصوص جلسات مشترکی را با پژوهشگاههای علوم انسانی داشتیم تا زمینه کاربردی شدن این پژوهشها فراهم شود.
وی در پایان گفت: ایجاد کمیتههای هدفمندی رسالههای علوم انسانی، بازتعریف نقطه به معنای کسی که نیازی را از جامعه برطرف کند و تدوین آئیننامه جلوگیری از تخلفات پژوهشی از دیگر اقدامات این معاونت در مدت 10 ماه گذشته بود.