حجتالاسلام والمسلمین حجتالله مهدیزاده، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: مجتمع آموزش عالی فقه دارای دوهزار طلبه است که در 40 رشته و گرایش از مقطع کاردانی تا فوق دکترا مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: 300 طلبه از این تعداد در گرایش فقه و معارف اسلامی با گرایش تفسیر و علوم قرآنی در حال تحصیل هستند که 81 نفر در ارشد، 23 نفر دکترا و 41 نفر در سطح چهار و مابقی نیز در سطوح دیگر مشغول به تحصیلاند.
مهدیزاده با بیان اینکه این مجتمع از سال 1380 تاکنون 424 پایاننامه در مقطع ارشد و 5 مورد نیز در مقطع دکترا در موضوعات قرآنی دفاع کرده است گفت: 13 طلبه ارشد و 12 دکترا نیز در حال تدوین پایان نامههای قرآنی خود هستند.
دفاع از 55 پایان نامه
وی ادامه داد: در فاصله سالهای 91 تاکنون نیز 55 مورد پایاننامه قرآنی دفاع شده است که از این تعداد 50 مورد مربوط به کارشناسی ارشد، چهار مورد مربوط به دکتری و یک مورد نیز در سطح ارشد مربوط به سال 93 است.
معاون آموزش مجتمع عالی فقه با بیان اینکه جامعه المصطفی در ارایه مدرک هم پایبند به نظام سنتی حوزه و هم رایج وزارت علوم است، اظهار کرد: براین اساس مدارک دکتری و فوق دکترا یا سطح چهار و 5 تعریف شده است.
وی در ادامه از انتشار 7 شماره مجله گفتمان وحی خبر داد و افزود: این مجله توسط جمعی از طلاب قرآنپژوه مجتمع از کشورهای مختلف منتشر میشود.
برگزاری 20 نشست قرآنی
مهدیزاده بیان کرد: برگزاری بیش از 20 نشست علمی قرآنی و 5 میزگرد از دیگر کارهای قرآنی این مجتمع در سالهای اخیر است همچنین هشت عنوان ترجمه کتب قرآنی و دنیی به زبانهای دیگر صورت گرفته است.
وی افزود: کتاب اخلاق در قرآن؛ جلد یک تا سه که به زبان اندونزیایی ترجمه شده؛ کتاب خاتمیت از دید قرآن، حدیث و عقل به زبان مالایو، قصههای قرآنی به اردو و تحکیم خانواده از دید قرآن و حدیث به زبان تاجیکی از جمله این آثار ارزشمند است.
وی همچنین از برگزاری چندین مسابقه قرآنی و برگزاری المپیاد بینالمللی قرآن و حدیث ویژه طلاب این مجتمع در قالب فعالیتهای کلان المپیاد جامعه المصطفی به عنوان دیگر برنامههای قرآنی مجتمع فقه برشمرد.