کد خبر: 1461210
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۰
طیبی بیان کرد:

آمادگی جهاد دانشگاهی برای تولید دانش کاربردی در حوزه گردشگری مذهبی

گروه اجتماعی: رئیس جهاد دانشگاهی از آمادگی این نهاد انقلابی برای تولید دانش تخصصی کاربردی در تهیه اسناد فرادستی گردشگری کشور به‌ویژه در زمینه گردشگری فرهنگی، مذهبی و همچنین حضور فعال در برنامه ششم در حوزه گردشگری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی کشور صبح امروز، 26 مهرماه در مراسم افتتاحیه همایش علمی ـ راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران؛ چالش‌ها و چشم‌اندازها که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه همایش‌ها ابزار مهمی برای تبادل نظر و تعاملات علمی و به اجرا گذاشتن دستاوردهای نظری و تجربیات است، اظهار کرد: امیدواریم به برکت وجود مرقد شریف علی‌ابن موسی‌الرضا(ع)، گردهمایی اندیشمندان در این شهر آثار مثبتی برای پژوهشگران، مدیران و مجریان عرصه گردشگری کشور به همراه آورد.

طیبی با بیان اینکه نگاه و رویکرد جهاد دانشگاهی به گردشگری یک رویکرد علمی، جامع و کاربردی است، گفت: ما بنا داریم فعالیت‌های جهاددانشگاهی در این حوزه را هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی توسعه دهیم به خصوص منابع خوب را برای تلفیق علم، پژوهش، آموزش و کارآفرینی در این حوزه متمرکز کنیم.

وی با اشاره به اینکه دلایل زیادی برای ورود جهاد دانشگاهی به این حوزه وجود دارد، اظهار کرد: ارزش افزوده‌ای که این بخش می‌تواند در سطح روستاها و شهرها فراهم کند، ایجاد بسیاری از کسب و کارهای کوچک است.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور، گردشگری را یک بخش مردمی عنوان کرد و همین مردمی بودن را از مهمترین دلایل ورود جهاد دانشگاهی به این حوزه دانست.

وی در ادامه با بیان اینکه گردشگری یکی از جایگزین‌های انتخاب تک محصولی و متکی به نفت است، گفت: جهاددانشگاهی به عنوان یک سازمان دانش بنیان قصد دارد از همه ظرفیت‌های این صنعت برای افزایش رفاه عمومی، رشد اقتصادی و اشتغال استفاده کند.

صنعت گردشگری موجب اشتغال فراوان می‌شود
طیبی افزود: صنعت گردشگری موجب اشتغال فراوان می‌شود و از نظر کیفی و کمی دارای تنوع و گستردگی جغرافیایی بسیار بالایی است، همچنین این صنعت می‌تواند زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به ویژه در حوزه علوم را تأمین کند.

وی تأکید کرد: ظرفیت‌های قابل توجهی در جهاد دانشگاهی، سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی وجود دارد اما به دلیل عملکرد مستقل و پراکنده از کارآمدی لازم برای تبدیل به ثروت برخوردار نیستند.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور ابراز کرد: جهاددانشگاهی تلاش خواهد کرد حلقه‌های مفقوده این صنعت را تکمیل و بیشتر نقش تجاری‌سازی و بهره‌برداری از دستاوردهای پژوهشی، فناورانه و آموزشی را بر عهده گیرد.

وی تأکید کرد: اکنون که به برکت گفتمان تعاملی سازنده دولت و کاهش تلاطم‌های ظالمانه خارجی، آثار رشد کمی و کیفی بر گردشگری کشور هویدا شده است، ما نیازمند تلاش دوچندان مراکز پژوهشی در جهت یافتن چالش‌ها و ارائه راهکارهای لازم جهت استفاده از این فرصت برای تحقق اهداف چشم‌انداز کشور در افق 1404 هستیم.

جهاد دانشگاهی مشهد به مرجعیت تخصصی گردشگری تبدیل شود

طیبی با بیان اینکه بر همین اساس ضمن حمایت و تأیید این حرکت علمی و بنیادین پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، انتظار داریم که این فعالیت‌ها همانند سایر فعالیت‌های جهاد دانشگاهی تا کسب نتایج نهایی پیگیری و دنبال شود، گفت: این حرکت‌ها باید با تلفیق اقدامات مدیریتی و تخصصی منجر به تبدیل شدن جهاد دانشگاهی مشهد به برند علمی و مرجعیت تخصصی گردشگری شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تأسیس مراکز آموزشی تخصصی و پیشرفت جدید با محوریت توریسم، همراهی با سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور برای تدوین الگوی اسلامی ـ ایرانی، صنعت توریسم سالم و مولد دنیا، تخصیص بخشی از ظرفیت مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری جهاددانشگاهی به سبک و کارهای گردشگری، بررسی مستمر گردشگری به دنبال یک پدیده فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در مراکز فرهنگی و پژوهشی جهاددانشگاهی، ترویج گردشگری ارزان و مناسب برای هموطنان با اهداف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و طراحی جشنواره‌ها، جوایز و برندهای ملی در صنعت گردشگری باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور در پایان تأکید کرد: بار دیگر آمادگی جهاددانشگاهی را در تولید دانش تخصصی کاربردی و در تهیه اسناد فرادستی گردشگری کشور به ویژه در زمینه گردشگری فرهنگی، مذهبی و همچنین حضور فعال در برنامه ششم در حوزه گردشگری اعلام می‌کنم.

captcha