
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، همایش امامشناسی با موضوع مباهله و ولایت در اولین جشنواره فرهنگی ـ هنری مباهله، صبح امروز، 27 مهرماه در مشهد برگزار شد.
محسن حاجیحسنی، از قاریان مشهدی آیات مباهله و سوره کوثر را قرائت کرد و در ادامه به قرائت صلوات خاصه امام رضا(ع) پرداخت و سپس پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت درگذشت استاد مولایی قرائت شد.
در ادامه حجتالاسلام محمدتقی کاظمینسب، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، یادآوری ایام و معرفی روز مباهله برای نسل نوجوان و جوان جامعه را از جمله اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.
کاظمینسب با انتقاد از اینکه برای موضوع مباهله در حوزه فرهنگی ـ هنری کار نکردهایم، اظهار کرد: این جشنواره بنا دارد تا خلأ را پر کند و در واقع به تبلیغ مباهله با موضوعات فرهنگی ـ هنری بپردازد.
سپس حجتالاسلام سید مهدی واعظموسوی، واعظ و سخنور مذهبی با اشاره به شأن نزول آیات وارد شده در روزهای 24 و 25 ذیالحجه، افزود: آیات تطهیر، مباهله و ولایت در 24 ذیالحجه و سوره هلاتی در 25 ذیالحجه بر پیامبر(ص) نازل شده است که هر کدام از این آیات برای اثبات حقانیت شیعه کافی است.
واعظموسوی به نکات تربیتی آیات سوره دهر اشاره کرد و گفت: حضرت زهرا(س)، همسر و فرزندان ایشان در مقابل بخشش غذای خود به یتیم، فقیر و اسیر اظهار کردند ما غذا را به خاطر خدا دادیم و از شما انتظار پاداش و تشکر نداریم.
در ادامه، فاطمه واحدیان، نوجوان 10 ساله و حافظ کل خطبه غدیر، فرازی ازخطبه غدیر را برای حاضران اجرا کرد و سپس سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به ایراد سخن پرداخت.
سرابی ضمن قدردانی از برپایی جشنواره فرهنگی ـ هنری مباهله از حجتالاسلام سعید شاهآبادی، رئیس مؤسسه غدیرشناسی برای طرح ایده برگزاری این جشنواره تشکر کرد.
مشارکت مردمی، همکاری کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد، برپایی بخش دانشجویی جشنواره و فعال شدن هنرمندان در جشنواره فرهنگی ـ هنری مباهله، پیشنهاداتی بود که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد.
در ادامه این همایش، از پوستر جشنواره فرهنگی ـ هنری مباهله با حضور سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، حجتالاسلام محمدتقی کاظمینسب، معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و حجتالاسلام سعید شاهآبادی، رئیس مؤسسه غدیرشناسی رونمایی شد.
آخرین سخنران همایش، حجتالاسلام سعید شاهآبادی، رئیس مؤسسه غدیرشناسی بود که در موضوع امامشناسی به ایراد سخن پرداخت و از اینکه موضوع امامشناسی در جامعه به درستی تعریف و کار نشده است، انتقاد کرد.
وی با اشاره به آیه سوم سوره مائده «... الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ ...، ... امروز دین شما را برایتان کامل و نعمتخود را بر شما تمام گردانیدم و اسلام را براى شما [به عنوان] آیینى برگزیدم...» یادآور شد: به تعبیر ائمه معصومین(ص) هیچ یک از ارکان دین به اندازه ولایت جایگاه ندارد.