کد خبر: 1463573
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۵
با گردآوری حمیدرضا آیت‌اللهی؛

«نگرش‌هایی اسلامی در مطالعات زنان» منتشر شد

گروه اندیشه: انتشارات فهم (فرهنگ و هنر میزان)، کتاب «نگرش‌هایی اسلامی در مطالعات زنان» را که گزیده‌ای از ۲ هزار مقاله در حوزه مطالعات زنان است و توسط حمیدرضا آیت‌اللهی گردآوری و تدوین شده است، منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی (ایکنا)، در 30 سال اخیر بیش از 2 هزار مقاله علمی در زمینه مطالعات زنان و خانواده در مجلات علمی دانشگاهی ایران منتشر شده است که در این کتاب تعدادی از آنها گلچین شده‌اند تا مجموعه‌ای از مهم‌ترین دیدگاه‌ها در این زمینه ارائه شود.

بنا بر این گزارش، این کتاب که توسط حمیدرضا آیت‌اللهی گردآوری شده است، با مقدمه­‌ای از او آغاز شده و در پنج فصل تدوین یافته است.

در این کتاب مقالاتی از اساتیدی همچون مسعود آذربایجانی، علی نقی فقیهی، حسن بلخاری، نهله غروی نائینی، مجتبی عطارزاده، عصمت دانش، علی فتحی آشتیانی و معصومه ذبیحی آمده است.

تعدادی از مقالات این مجموعه به بررسی و ارزیابی نگرش غالب غربی درباره زنان و نقد آنها پرداخته است. برخی مقالات نیز به بررسی نگرش اسلامی درباره حقوق زنان و نحوه رعایت عدالت نسبت به آنان اختصاص یافته است.

از آنجا که دیدگاه اسلامی نسبت به زنان را نمی‌توان مستقل از حقوق خانواده مورد تحلیل قرار داد، لذا مسئله خانواده از محورهای مورد توجه در این زمینه است. خود خانواده نیز با چالش‌هایی مواجه است که در بخشی از مقالات این کتاب به آنها پرداخته شده است.

چون مسئله حجاب و پوشش زنان یکی از ارکان نگرش اسلامی به موضوع زنان بوده و در این زمینه مناقشات فراوانی چه به صورت نظری و چه به صورت عملی از جانب منتقدان غربی شده است، بخش مهمی از کتاب نیز به تحلیل و بررسی حجاب اختصاص دارد.

این کتاب با قیمت 200 هزار ریال عرضه شده است و علاقه‌مندان می توانند از طریق مرکز پخش تمدن نوین جهت تهیه این اثر اقدام کنند.

captcha