کد خبر: 1470415
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
حریرچی در گفت‌وگو با ایکنا خبر داد:

برخورد جدی با پزشکان زیرمیزی‌ بگیر از فردا/ اعلام تخلفات به سامانه ۱۶۹۰

گروه سلامت: معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به گام جدید طرح تحول نظام سلامت برای حذف پدیده شوم و غیراخلاقی زیرمیزی، گفت: از صبح فردا هرگونه پرداخت غیرتعرفه‌های مصوب چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی غیرقانونی است.

ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به گام جدید طرح تحول نظام سلامت برای حذف پدیده شوم و غیراخلاقی زیرمیزی، گفت: با توجه به توافقاتی که با سازمان نظام پزشکی، انجمن‌های علمی، بیمارستان‌های خصوصی و دولتی انجام شده است، از صبح فردا هرگونه پرداخت غیرتعرفه‌های مصوب چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی غیرقانونی است.
وی با تاکید بر اینکه سازوکارهای لازم برای تدبیر قانونی و برخوردهای لازم با متخلفان اندیشیده شده است، ادامه داد: بدین منظور هرگونه پرداختی به هر قیمت و روشی که در خدمات بستری خارج از محیط بیمارستان و سیستم حسابداری بیمارستان انجام شود و یا مبلغی خارج از تعرفه‌های مصوب قانونی در بخش دولتی و خصوصی دریافت شود تخلف بوده و غیرقانونی تلقی می‌شود.
قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: بعضا حتی ممکن است درج خدمات اضافی نیز صورت بگیرد که این موارد نیز به شکل دیگری غیرقانونی و تخلف محسوب می‌شود.
راه‌اندازی سامانه 1690 برای گزارش تخلفات پزشکان زیرمیزی‌بگیر
حریرچی به نحوه رسیدگی تخلفات و شکایات مردمی اشاره کرد و افزود: بدین منظور سامانه چهار رقمی 1690 برای گزارش تخلفات پزشکان متخلف راه‌اندازی شده است و سازمان نظام پزشکی نیز تشکیلات مفصلی را برای این مقوله در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: با همکاری نظام پزشکی استان‌ها و وزارت بهداشت، به محض اعلام شکایت مردم و پس از بررسی‌های لازم توسط سازمان نظام پزشکی و وزارتخانه، با مواردی که خارج از تعرفه‌ و تخلف باشد برخوردهای لازم صورت می‌گیرد. بعضا حتی ممکن است زیرمیزی به حساب دستیار و یا منشی پزشک واریز شود که در این زمینه هرگونه پرداختی خارج از روش معمول تخلف محسوب می‌شود.
قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال که آیا در این مرحله امکان ابطال پروانه کار پزشکان متخلف و ممانعت از طبابت نیز وجود دارد یا خیر، گفت: هیئت دولت بنا به پیشنهاد سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت، آیین‌نامه‌ای برای این امر تصویب کرده است که رسیدگی به این تخلفات را آسان‌تر می‌کند و به محض اثبات تخلف افراد، دفعات تکرار و سوابق قبلی اشخاص مجازات‌های لازم بسته به نوع تخلف پزشک خاطی اعمال می‌شود که شامل محرومیت از طبابت نیز می‌شود.

captcha