کد خبر: 2542846
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹

«النَّجاةُ فی الصِّدق» تنها دستوركار رسانه‌ها در موقعيت حساس كنونی

گروه اجتماعی: دبيركل پيشين انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با اشاره به حديث حضرت رسول(ص) مبنی بر اينكه «سربلندی و نجات انسان در صداقت و شفافيت است» گفت: پيروی از اين حديث در مقطع كنونی تنها دستوركار رسانه‌هاست و انتظاری كه اكنون جامعه ما از دستگاه‌‌های خبر رسانی دارند برخورد صادقانه با مردم است.

حسن اختری، دبيركل پيشين انجمن روزنامه نگاران مسلمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با اشاره به اينكه اكنون در دهه چهارم انقلاب اسلامی هستيم، گفت: علی‌رغم اين مسئله برخی از زوايای جامعه اسلامی مورد غفلت قرار گرفته است.
وی در تشريح اين مسئله كه چرا علی‌رغم وجود منابع و دستورات گسترده دينی در خصوص اطلاع‌رسانی، خبر، ويژگی‌های خبررسان و ... اين اصول از مباحث دينی استخراج و مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است، گفت: هر سازمانی متولی امور مربوط به خود است و در اين خصوص نيز در كنار دانشگاه‌ها و حوزه‌های علميه، وزارت ارشاد متولی استخراج اصول دينی رسانه از منابع اسلامی است.
اختری روزنامه‌نگاری اسلامی و تحليل وظايف رسانه اسلامی است را از مسائل مورد غفلت واقع شده در نظام اسلامی عنوان كرد و گفت: در فرهنگ غنی اسلامی به موضوع رسانه و خبر رسانی زياد پرداخته شده است، اما اينكه مراكز علمی، حوزوی، دانشگاهی و مشخصاً وزارت ارشاد بتواند با يك ارتباط گيری و داشتن كميسيون‌ها و .. به اين قضيه بپردازد مورد غفلت قرار گرفته است.
وی با اشاره به شرايط حساس كنونی از منظر انتخابات، اظهار كرد: در جامعه ما حضور و فعاليت گروه‌های سياسی و نهادهای اجتماعی از جمله احزاب جا نيفتاده است، به همين دليل در اين مقطع حساس انتخاباتی رسانه‌های ما وظايف مضاعفی را بر عهده دارند و بايد خلأ عدم وجود نهادهای اجتماعی مانند احزاب كه معمولاً حلقه‌های واسط بين توده مردم و حاكميت هستند، را پر كنند.
دبيركل پيشين انجمن روزنامه نگاران مسلمان با اشاره به حديث پيامبر اعظم(ص) كه می‌فرمايند: «النَّجاةُ فی الصِّدق، كما أنَّ الهلاكَ فی الكِذب؛ سربلندی و نجات انسان در صداقت و شفافيت است همچنانكه هلاكت و نابودی در دروغ و عدم شفافيت است». پيروی از اين حديث را در مقطع كنونی تنها دستوركار رسانه‌ها دانست و گفت: انتظاری كه اكنون جامعه ما از دستگاه‌‌های خبر رسانی دارد اين است كه برخورد صادقانه با مردم داشته باشند.
وی با تأكيد بر لزوم مطالبه‌گری خواسته‌های مردم توسط رسانه‌ها از كانديداها، تصريح كرد: رسانه‌ها بايد هر آنچه كه مردم فكر می‌كنند را در قالب مطالبات مردم بازتاب داده به گوش دولتمردان برسانند و اين مطالبات و پاسخ‌‌ها را به صورت مكتوب درج كنند تا به عنوان ميثاق بين مردم و كانديداها درج شود چرا كه ما ميثاق‌نامه ديگری نداريم.
اختری در تشريح اين مسئله كه رسانه‌های اسلامی چگونه می‌توانند از تكنيك‌ها و اصول تنظيم خبر استفاده درست كنند، گفت: مطلب صحيح را می‌توان به دو شكل بيان كرد. يكی استفاده از بيان شيرين، سليس و روان كه اين هيچ اشكالی ندارد و هنر يك روزنامه‌نگار اين است كه پيام را به زيباترين شكل بيان كند. ولی اگر يك مطلب بد را بيارايد و با آراستن، بازی كردن با كلمات و تكنيك‌های خبری حق را ناحق و ناحق را حق جلوه دهد، اين قطعاً در افكار عمومی مضموم و به طريق اولا از نظر فرهنگی و دينی مورد پذيرش نيست.
وی تفاوت يك خبرنگار مسلمان و يك خبرنگار غير مسلمان را تعهداتی دانست كه يك خبرنگار مسلمان دارد و افزود: البته بايد گفت كه خبرنگار غير مسلمان مصادف با خبرنگار غير متعهد نيست، اما وقتی كلمه اسلام و مسلمانی را در كنار عنوان خبرنگاری می‌گذاريد، خواسته يا ناخواسته قيودی از جمله تعهد به اخلاق اسلامی را مد نظر قرار می‌دهيد.
رئيس مركز افكارسنجی خبرگزاری مهر تصريح كرد: يك خبرنگار متعهد هيچ‌گاه از علم و تكنيك‌هايی كه در اختيار دارد برای باطل جلوه دادن حق و حق جلوه دادن باطل استفاده نمی‌كند.
وی در پايان سخنان خود بر لزوم آشنايی خبرنگاران مسلمان با به‌روزترين تكنيك‌های خبر رسانی و تنظيم خبر تأكيد كرد و گفت: لازم است كه خبرنگاران مسلمان ما خود را به حرفه‌ای ترين ابزار و بالاترين تكنيك‌های روز آشنا كنند تا بتوانند آن را در جهت پيام رسانی خود استفاده كنند و ناخواسته عملی را انجام ندهند كه در صنف خبرنگاران غير متعهد درآيند.
captcha