کد خبر: 2549684
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۹

نظام مشاركت از اصول مهم مديريت اسلامی است

گروه اجتماعی: محقق بنياد فقهی مديريت اسلامی گفت: نظام مشاركت در اداره يك سازمان يا نهاد با رويكرد مديريت اسلامی و از طريق نظام مشاركت و پيشنهادات، با كم‌هزينه‌ترين روش‌ها عالی‌ترين سود و ثمرات را به بار خواهد آورد.

فاضل منصوری‌راد، محقق بنياد فقهی مديريت اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين المللی قرآن(ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: يك مدير موفق و اسلامی بايد به تمام افراد سازمان و كاركنان تحت پوشش خود، هم به سطوح مديريتی و هم به عامه كاركنان توجه داشته باشد.
عضو هيئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران ادامه داد: يك مدير اسلامی بايد از آموزه‌های دينی برای توسعه كار مديريتی خود بهره ببرد و طوری برخورد كند كه كاركنان بدانند كه در روند كاری مهم هستند و نقش تعيين‌كننده‌ای در سازمان دارند و اين اهميت را در توجه و عنايت مدير، احساس كنند.
به گفته اين محقق يكی ديگر از اصول مهم مديريت اسلامی، اصل كرامت انسانی است. بدين معنی كه انسان موجودی است بزرگوار، ارزشمند، قابل احترام و دارای عزت و شرف و هرگونه تحقير، اهانت و بی‏‌احترامی و قدرنشناسی از ارزش‌های انسان، موفقيت در كار و روند توسعه اداری را متوقف می‌كند.‌
منصوری‌راد اظهار كرد: در مديريت اسلامی، اصل، وجود انسان است و همه چيز بايد در خدمت او و برای تعالی او باشد.
به گفته اين محقق كار كردن انسان بايد به‌گونه‏‌ا‌ی باشد كه به كرامت، شرافت انسانی و سجايای اخلاقی او صدمه نزند بلكه روز به روز بر كرامت و شرافت او افزوده شود.
عضو هيئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تصريح كرد: مشاركت و استفاده از نظرات ديگران از اصول اساسی مديريت اسلامی است به طوری كه حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه می‌فرمايند: «لا ظهير كالمشاوره؛ هيچ پشتيبانی چون مشورت نيست.»
وی با اشاره به آيه 38 سوره شوری «وَ الَّذينَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمْ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ أَمْرُهُمْ شُورى‏ بَیْنَهُمْ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ» گفت: با نگاهی به اين آيه كه اصل مشورت كردن در امور را مورد تاكيد قرار می‌دهد می‌توان به ارزش مشاركت در كارها پی‌برد.
منصوری‌راد تصريح كرد: مهم‌ترين و اساسی‌ترين مشكل جامعه ما نبودن سيستم مديريتی صحيح است نظام مديريتی كه بر قرآن و احاديث نبوی مبتنی بوده و منطبق بر فطرت و نيازهای مردم باشد.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: نظام مديريت اسلامی كه مبتنی بر فكرها و انديشه و پيشنهادات مردم است درهای رحمت الهی را به روی جامعه اسلامی باز می‌كند؛ با اجرای مديريت اسلامی، مبتنی بر مشاركت عمومی شاهد كاهش مشكلات در امور كاری خواهيم بود.
اين محقق درباره تاثير مشاركت گفت: نظام مشاركت در اداره يك سازمان يا نهاد با رويكرد مديريت اسلامی و از طريق نظام پيشنهادات، با كم‌هزينه‌ترين روش‌ها عالی‌ترين سود و ثمرات را به بار خواهد آورد به طوری كه در اين نظام مديريتی، مشكلات به سرعت حل و فصل خواهد شد.
منصوری‌راد خاطرنشان كرد: در نظام مديريتی اسلامی، قرآن به عنوان كتاب مرجع و راهنما اساسی‌ترين مبنای رفع نياز هر جامعه، مورد مطالعه و تحقيق قرار خواهد گرفت و اصلی‌ترين هدف نظام مديريت الهی و قرآنی و اسلامی نظام مشاركت، كرامت بخشيدن به نظرات و پيشنهادات كاركنان است به موجب اين نظام بايد از مردم در قبال پيشنهادات خير و مفيدی كه ارائه می‌دهند تشكر و قدردانی كرد و همين موجب رشد فكرها و انديشه‌های كاركنان در پيشرفت امور كاری می‌شود.
محقق بنياد فقهی مديريت اسلامی يادآور شد: ‌آنچه‌ كه‌ باعث‌ می‌شود كاركنان‌ با حداكثر توان‌ خود فعاليت‌ كنند عشق‌ و علاقه‌ آنها نسبت‌ به‌ كارشان‌ است. حال‌ اگر مديران‌ بتوانند اين‌ علاقه‌ به‌ كار را در بين‌ كاركنان‌ با استفاده از مشاركت آنان در امور كاری گسترش‌ دهند ديگر نيازی‌ به‌ كنترل‌ و نظارت‌ مداوم‌ آنها نيست‌ چرا كه‌ كاركنان‌ به‌ خاطر اينكه‌ كنترل‌ می‌شوند كار نمی‌كنند بلكه‌ به‌ خاطر علاقه‌ای‌ كه‌ به‌ كار خود دارند و لذتی‌ كه‌ بعد از انجام‌ دادن‌ آن‌ برايشان‌ حاصل‌ می‌شود، فعاليت‌ می‌كنند.
captcha