کد خبر: 2561107
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۷

تشديد بازرسی‌ها در ماه رمضان/ گزارش تخلفات غيربهداشتی به 1490

گروه سلامت: معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت با اشاره به آغاز بازرسی‌ها و كنترل مراكز مختلف قبل از شروع ماه مبارك رمضان، عنوان كرد: روزه داران در صورت مشاهده هرگونه تخلفات غيربهداشتی با شماره تلفن 1490(مركز پاسخگويی سلامت) تماس بگيرند.

سيدرضا غلامی، معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با اشاره به آغاز بازرسی‌ها و كنترل مراكز مختلف قبل از شروع ماه مبارك رمضان، عنوان كرد: طی دستور‌العملی به معاونان بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشكی سراسر كشور اعلام شده است كه نظارت بر اماكن مختلف در دستور كار بازرسان بهداشت محيط شهری و روستايی قرار بگيرد.
غلامی با بيان اينكه در اين بين مراكز تهيه و توزيع اقلامی از قبيل: آش، حليم و زولبيا بيشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت، ادامه داد: در مراكز و اماكن متبركه همچون مساجد و حسينيه‌ها كه ميزان مراسمات ماه مبارك رمضان و محل پخش افطاری و سحری هستند مسائل بهداشت محيط و سرويس‌های عمومی مدنظر قرار خواهد گرفت و فعاليت و نظارت بر چنين مراكزی بيشتر می‌شود.
معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با تاكيد بر اينكه از مجموعه شهرستانی و استانی نيز به اين منظور خواسته شده تا هماهنگی بين ادارات را در دستور كار خود قرار بدهند، بيان كرد: در اين صورت مراكز به شكلی مناسب‌تر می‌توانند اقدامات و تكاليف مورد نياز خود را انجام بدهند، بنابراين از مراكز خواسته شده تا به استانداران، فرمانداران، مسئولان نيروی انتظامی، سازمان تبليغات و اتحاديه‌های صنفی همكاری مناسبی داشته باشند.
وی با بيان اينكه بخش ديگری از اين دستورالعمل مربوط به حوزه اطلاع‌رسانی بوده است، عنوان كرد: از مراكز خواسته شده تا با همكاری صداوسيما و جرايد محلی نسبت به اعلام شاخص‌های نظارت بر بهداشت فردی، محيط و بهداشت مواد غذايی اطلاع رسانی كنند.
معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، ادامه داد: بخش ديگری از اين دستورالعمل توصيه به تهيه، توزيع و عرضه كنندگان مواد غذايی است كه بايد بهداشت فردی را رعايت و نظافت محل و تجهيزات را به صورت مستمر در دستور كار خود قرار بدهند.
وی افزود: مراكز بايد به رعايت بهداشت مواد غذايی، انبارداری مناسب، انجام درست فرايند مواد غذايی و نگهداری مواد غذايی پخته، خام و يا مواد اوليه توجه ويژه‌ای داشته باشند، افراد سعی كنند از نگه داشتن روغن‌ها و محصولات غذايی چرب همچون زولبيا و باميه در مقابل نور آفتاب امتناع كنند.
غلامی به ارائه برخی توصيه‌های لازم به اماكن عمومی، مساجد و تكايا اشاره كرد و افزود: چنين مراكزی سعی كنند مواد غذايی پخته شده را در شرايط مناسب نگهداری و بيش از دو ساعت در حالت طبيعی نگهداری نكرده و در محيط باز نگه ندارند.
معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: مواد غذايی پخته شده نيز يا بايد در بالای 60 و يا زير 4 درجه نگهداری شوند كه اگر روی شمعك گاز هم باشد مناسب است.
غلامی در بخش پايانی سخنان خود گفت: روزه‌داران نيز اگر در منازل خود مصرف سبزی را به صورت خام دارند سالم سازی آن را رعايت كنند ضمن اينكه اگر موارد غير بهداشتی را مشاهده كردند با شماره 1490در تماس باشند.
captcha