کد خبر: 2567331
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۱

لزوم ترسيم وظايف جهاد دانشگاهی، نهادی كم‌هزينه و پربازده

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خواستار تعيين مأموريت و وظيفه مشخص در بخش‌های مختلف برای جهاد دانشگاهی شد و تصريح كرد: جهاد دانشگاهی نهادی كم مؤونه و پربازده است كه در طول سه دهه گذشته امتحان خود را پس داده است.

عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) در آستانه سی و چهارمين سالگرد تأسيس جهاد دانشگاهی به تشريح عملكرد اين نهاد طی سه دهه گذشته پرداخت و اظهار كرد: در اوايل سال 59 گروهك‌های مختلفی در دانشگاه‌ها حضور يافته بودند و كلاس‌های درس را نيز به مكانی برای آموزش‌های نظامی، اتاق جنگ و فعاليت‌های ضد انقلابی تبديل كرده بودند.
وی ادامه داد: در چنين شرايطی امام خمينی(ره) موضوع انقلاب فرهنگی را مطرح كردند و اين فعاليت‌ها در ارديبهشت‌ماه سال 59 آغاز شد. در اين راستا همزمان با تعطيلی دانشگاه‌ها به منظور سامان‌دهی دانشگاه‌ها شورايی با حضور نمايندگان استادان، نمايندگان كارمندان دانشگاه و نهادی با عنوان جهاد دانشگاهی تشكيل شد و مديريت آن نيز به جهاد دانشگاهی واگذار شد، بدين ترتيب اين نهاد به منظور سامان دهی امر انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها پا به عرصه گذاشت.
زجاجی از مهم‌ترين اهداف تأسيس جهاد دانشگاهی را اسلامی سازی دانشگاه‌ها برشمرد و گفت: با وجود اينكه در زمينه اسلامی سازی دانشگاه‌ها پس از انقلاب تا كنون گام‌های خوبی برداشته شده است ولی هنوز تا حد آيده‌ال فاصله داريم و شايد علت آن را بتوان وقوع جنگ تحميلی و در اختيار گذاشتن عمده پرسنل اين نهاد در جبهه‌های جنگ برای دفاع از كيان كشور دانست.
وی شهدای جهاد دانشگاهی را 85 نفر برشمرد و گفت: در ميان شهدای جهاد دانشگاهی شهدای ترور نيز به چشم می‌خورند و الباقی در جبهه‌ها به فيض شهادت نائل آمدند. فرمان امام خمينی(ره) مبنی بر اينكه جنگ مسئله اصلی كشور بوده و بايد در رأس امور قرار گيرد سبب شد مسير حركت جهاد دانشگاهی شكل ديگری به خود گيرد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اينكه به مرور زمان و با فارغ‌التحصيل شدن دانشجويان فعاليت‌های پژوهشی نيز در جمله فعاليت‌های اين نهاد انقلابی جای گرفت اظهار كرد: در اين راستا جهاد دانشگاهی رفع نياز كشور را محور فعاليت خود قرار داد بدين منظور در دوران دفاع مقدس حضوری به ياد ماندنی از خود بجای گذاشت و پس از آن نيز در زمينه پژوهش و فناوری به فعاليت پرداخت.
زجاجی جهاد دانشگاهی را نهادی كم هزينه و پربازده برشمرد كه در طول سه دهه گذشته امتحان خود را پس داده است و بيان كرد: جهاد دانشگاهی نزديك 75 درصد هزينه‌های خود را از طريق فعاليت‌های واحدهای مختلف اين نهاد مرتفع می‌كند.
وی خواستار تعيين مأموريت و وظيفه مشخص در بخش‌های مختلف برای جهاد دانشگاهی شد و تصريح كرد: مأموريتی برای جهاد دانشگاهی در زمينه فعاليت‌های مختلف در نظر گرفته نشده است و جهاد به صورت خودجوش در اين زمينه گام بر می‌دارد به طور مثال فعاليت در زمينه سلول‌های بنيادين به صورت شخصی از سوی مرحوم كاظمی آغاز شد.
زجاجی در ادامه افزود: وزارتخانه‌های مختلف وظايف مشخصی را بر عهده دارند و مطابق آن بودجه دريافت می‌كنند و به فعاليت می‌پردازند اما جهاد دانشگاهی با وجود ظرفيت و توانمندی‌هايی كه دارد مورد استفاده جدی از سوی دولت‌ها قرار نمی‌گيرد.
captcha