کد خبر: 2605063
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۴

كتاب «در مسير آفتاب» در مشهد چاپ و منتشر شد

گروه اندیشه: بنياد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی كتاب «در مسير آفتاب» نوشته حبيب زمانی محجوب را در شمارگان 1500 نسخه منتشر كرد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، بنياد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی كتاب «در مسير آفتاب» نوشته حبيب زمانی محجوب را در قطع رقعی و در شمارگان 1500 نسخه منتشر كرد.
بر اساس این گزارش، كتاب «در مسير آفتاب» ضمن اشاره به جغرافيای تاريخی ماوراء النهر، روند ورود اسلام به اين سرزمين و پيامدهای آن را مورد بررسی قرار داده است.
اين كتاب مشتمل بر 7 فصل است كه در فصل اول به مأخذشناسی و نقد منابع مورد استفاده در اين پژوهش پرداخته شده است، فصل دوم به جغرافيای تاريخی سرزمين ماوراء النهر و معرفی ايالت‌ها، شهرها و روستاهای آن اختصاص يافته و در فصل سوم پيشينه تاريخی اين سرزمين از آغاز تا روی كار آمدن مسلمانان به اجمال بررسی شده است.
فصل چهارم اين كتاب كلياتی را درباره اوضاع جغرافيايی، مذهبی، سياسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ماوراء‌النهر هم زمان با فتوحات اعراب بيان كرده است تا مشخص شود اعراب با چه سرزمين و جامعه‌ای روبه رو بوده‌اند و چگونه به مرزهای ماوراء النهر گام نهادند.
فصل پنجم نيز به فتوحات اوليه مسلمانان و پيشروی‌های اعراب تا رسيدن به مرزهای ماوراء النهر اشاره دارد، هم‌چنين در فصل ششم اين كتاب روند فتوحات مسلمانان در سرزمين ماوراء‌النهر از آغاز تا پايان خلافت اموی بررسی شده است.
يادآور مي‌شود، فصل هفتم نیز به پيامدها و تاثيرات ورود اسلام به اين سرزمين اختصاص دارد و ميزان اشاعه دين اسلام در ماورء‌النهر و برخورد متقابل اهالی و فاتحان مورد بررسی قرار گرفته و در پايان تاثيرات ورود دين اسلام بر بخش‌های مختلف جامعه ماوراء‌النهر به اجمال بيان شده است.
captcha