محمد جواد آرینمنش، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ارزیابی خود از تمدید مذاکرات هستهای با بیان مطلب فوق گفت: نگاه من به مذاکرات هستهای در مجموع مثبت است.
دستاورد مذاکرات تا به امروز چه بوده است؟
وی افزود: حداقل دستاورد مذاکرات تا بدینجا گسترش روابط ما با کشورهای دنیا، ذوب شدن نسبی یخ روابط سیاسی گذشته و اثبات حقانیت و نگاه صلحطلبانه جمهوری اسلامی ایران برای جهانیان بوده است.
آرینمنش اظهار کرد: همچنین این مذاکرات توانسته است روند رو به افزایش تحریمهای ظالمانه و ناعادلانه دولت و کنگره آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت را متوقف کند و بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران را آزاد کند و از طرفی به طور غیر رسمی روابط اقتصادی میان کشورهای اروپایی و جمهوری اسلامی از سر گرفته شده است. یعنی فروش بعضی از اقلام، کالاها و قطعات که در گذشته کاملا ممنوع بود الان آغاز شده است.
شیوه انجام مذاکرات اقتدار جمهوری اسلامی را افزایش داده است
این فعال سیاسی اصولگرا عنوان کرد: من در مجموع معتقدم شیوه انجام مذاکرات باعث افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران شده است. اینکه شش کشور قدرتمند دنیا در یک طرف میز مینشینند و در چندین دور و ساعتهای طولانی با نماینده جمهوری اسلامی مذاکره میکنند و نماینده کشورمان مقتدرانه و منطقی از حقوق ملت ایران دفاع میکند امر مطلوب و ارزشمندی برای کشور است.
سخنان رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات راه را بر بهانهجویان داخلی و خارجی بست
آرین منش درباره اینکه اعتراف جان کری به انجام تمام تعهدات از سوی ایران تا چه حد یکی از اهداف کلان مذاکرات یعنی اتمام حجت و بهانهگیری از غربیها را محقق کرده است گفت: میتوان گفت نه تنها آمریکا بلکه سایر اعضای 1+5 نیز به حقانیت جمهوری اسلامی ایران پی بردهاند و جامعه جهانی به این مسئله اعتراف کرده است. امروز فضا و شرایط به گونهای شده است که آمریکا و اروپاییها چارهای جز تمدید و ادامه مذاکرات نداشتند.
وی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب هم استراتژی کلی را مشخص کردند و بیان کردند که ما هم با مذاکرات موافق بودیم و هم با تمدید مذاکرات موافق هستیم. با این سخنان به نوعی راه بر بهانهجویان و کسانی که شعارهای آنچنانی در مخالفت با اصل مذاکرات سر میدادند هم در داخل کشور و هم در خارج کشور بسته شده است.
تیم مذاکره کننده نماینده جمهوری اسلامی با تمام موجودیتش است نه نماینده یک جریان سیاسی خاص
آرینمنش درباره نحوه صحیح ارزیابی و مواجهه با تیم مذاکره کننده و روند مذاکرات با توجه به چارچوبهای مشخص شده از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: به عقیده من اگر بخواهیم قضاوت و ارزیابی صحیح و منصفانهای انجام دهیم باید بگوییم نباید مذاکرات هستهای را مذاکرات یک جناح و جریان سیاسی با 1+5 تلقی کنیم.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در واقع تیم مذاکرهکننده به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران با تمام موجودیتش، یعنی نظام، رهبری، دولت، مجلس، مردم وارد مذاکره شده است نه اینکه نماینده دولت یا یک جناح، جریان و گروه سیاسی خاص باشد. طبیعتا تیم مذاکرهکننده در صورتی میتواند موفق باشد که از پشتوانه مردمی و حاکمیتی برخوردار باشد که هست.
آرینمنش در پایان اظهار کرد: خیلی سادهاندیشانه و سادهلوحانه است که ما تصور کنیم تیم مذاکرهکننده بدون نظر شورای عالی امنیت ملی و مقامات عالیه کشور سخنی را مطرح کند و یا توافقی را امضا کند که مورد نظر حاکمیت نظام جمهوری اسلامی نباشد. بنابراین تیم مذاکرهکننده بایستی مورد حمایت مجلس، دولت، قوه قضائیه، سایر نهادها و آحاد ملت قرار بگیرد.