به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم 23 آذر در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری با بیان اینکه اختصاص یک هفته به نام پژوهش در تقویم ملی کشور، تاکید بر اهمیت و نقش پژوهش و پژوهشگران و تاثیر آنها در تمامی امور کشور است، گفت: این هفته عرصهای برای تعامل صاحبان اندیشه و فناوری و عرضه توانمندیها و دستاوردهای تحقیقاتی و همچنین آشنایی مدیران با ظرفیتهای علمی موجود در مراکز علمی ـ پژوهشی کشور است.
وی درباره برگزاری پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری اظهار کرد: این نمایشگاه در راستای ترویج پژوهش و حمایت از پژوهش و آشنایی آحاد مردم از دستاوردهای پژوهشگران راهاندازی شده است و به طور کلی، این نمایشگاه نشان از آغاز دوره بلوغ و شکوفایی حیات فناوری کشور دارد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ارکان اصلی توسعه پایدار کشور را چهار عامل نیروهای توانمند شامل استادان و تحصیلکردگان، صاحب تجربه و اعتماد به نفس، زیرساختهای پژوهش گسترده شامل پژوهشگاهها، دانشگاهها، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و نشریات علمی دانست.
وی در ادامه گفت: همچنین قوانین حمایتکننده علم و فناورانی نظیر قانون دانشبنیان و معافیتهای مالیاتی و بیمه و کریدورهای علمی و فناوری و مدیریت هدفمند حوزه فناوری و پژوهش که در واقع، باعث رشد توسعه پایدار کشور، پویایی و اثربخشی مراکز علمی و پژوهشی میشود، از دیگر ارکان اصلی توسعه پایدار کشور است.
احمدی مهمترین مشکلات حوزه علم و فناوری کشور را در مقایسه با کشورهای در حال توسعه، عدم توجه به بخش عرضه و تقاضا، کمبود تجربه و توان تخصصی لازم برای کاربردی کردن پژوهشها، مشخص نبودن نقش پژوهشگران و دانشگاهها و نبود زیرساختهای پژوهش و انگیزه پژوهشگران و استادان و عدم توانایی صنعت در تعریف پروژهها برشمرد.