کد خبر: 2684360
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
عالمان مذاهب اسلامی از وحدت می‌گویند:

سیره محمد مصطفی(ع) وحدت‌آفرین است/ به مقدسات یکدیگر احترام بگذاریم

گروه اندیشه: ما با مسلمین اهل تسنن یکی هستیم، اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمان‌ها بشود بدانید که یا جاهل است یا از کسانی است که می‌خواهد بین مسلمانان اختلاف بیندازند.

ربیع الاول ماهی است که خداوند نعمت عظیمش را به زمینیان عطا کرد و نوری را که پیش از خلق حضرت آدم(ع) خلق فرموده بود را برای هدایت بشر، متولد ساخت: نوری به نام محمد مصطفی(ص).
بنا بر روایتی 12 ربیع الاول سالروز تولد آن حضرت است، که این روایت بیشتر از سوی اهل سنت مورد استناد قرار می‌گیرد و در روایت دیگری نیز 17 ربیع الاول سالروز تولد آن بزرگمرد یکتای عالم در نظر گرفته می‌شود که از سوی تشیع جشن گرفته می‌شود. سال‌ها همین اختلاف تاریخ محل بحث میان شیعه و سنی بود تا اینکه با پیشنهاد امام خمینی(ره) در آذرماه سال 60، از 12 تا 17 این ماه به عنوان هفته وحدت نام گذاری شد و زمانی شد تا همه در کنار هم به برپایی جشن ها بپردازند.
وحدت در کلام امام(ره) و رهبر
با این اقدام امام(ره)، مسئله‌ای که می ‌توانست عاملی برای تشدید اختلافات میان مسلمانان شیعه و سنی باشد، موجب وحدت آفرینی بیشتر میان مسلمانان شد. آن حضرت در جایی فرموده است: «ما با مسلمین اهل تسنن یکی هستیم. اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمانها بشود بدانید که یا جاهل است یا از کسانی است که می‌خواهد بین مسلمانان اختلاف بیندازند. قضیه شیعه و سنی اصلاً در کار نیست، ما همه با هم برادریم. لازم است برادران ایرانی و شیعیان دیگر کشورها از اعمال جاهلانه که موجب تفرقه صفوف مسلمین است، خودداری کنند و لازم است در جماعات اهل سنت حاضر شوند و از انعقاد و تشکیل نماز جماعت در منازل و گذاشتن بلندگوهایی مخالف رویه اجتناب نمایند».
همچنین مقام معظم رهبری نیز در این باره فرموده است: «شیعه و سنی نباید بگذارند دشمن از اختلافاتشان سوء استفاده کند. کسانی که شعار اتحاد و وحدت و برادری مسلمین را می دهند، اینها دشمن مسلمانان نیستند؛ دوست مسلمانانند، خیر مسلمانان را می خواهند و مایلند همه مسلمین عالم عزیز باشند».
به جز سلفی‌ها که مراسم میلاد پیامبر(ص) را بدعت و آن ‌را حرام می‌دانند؛ تمامی اهل تسنن و اهل تشیع در طول تاریخ و تاکنون مراسم میلاد پیامبر(ص) را نیک می‌شمرده‌اند، نکته اینجاست که از میان کشورهای اسلامی، تنها کشوری که در آن میلاد پیامبر(ص) تعطیل نیست، عربستان است.

به مناسبت هفته وحدت به سراغ دو تن از علمای سنی و شیعه رفتیم و نظر آنها را در مورد میلاد رسول‌الله(ص) و نحوره رابطه میان مذاهب اسلامی جویا شدیم.
مولوی قاضی: تجمیع انسان‌ها جنبه بسیار عالی سیره پیامبر(ص) است
مولوی عبدالحلیم قاضی، مفتی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به مهم ترین سیره زندگی پیامبر(ص)، گفت: مهم ترین جنبه زندگی آن حضرت این بود که چطور روی این مسئله کار کرد که امت متفرقی را که دشمن یکدیگر بودند و 100 سال با هم جنگ و دعوا داشتند چطور اینها را جمع کرد. روی این قسمت از زندگی پیامبر(ص) خیلی باید تأکید کرد، این جنبه سیره بسیار عالی است.
وی افزود: یک دشمن متحد داریم که دنیای کفر است و همواره خواسته ما را پایمال کند و از صفحه وجود محو کند. وقتی دشمن مشترکی داریم به هرحال می طلبد که انسجام و همبستگی لازم را داشته باشیم.
این عالم اهل تسنن در رابطه با فرقه ها و گروهک هایی که به نام اسلام، دست به کشتار می زنند، عنوان کرد: برای محکومیت این مسئله همین کافی است که تمام دنیا علیه اینها هستند چه مسلمان و غیر مسلمان. این حرکت ها همواره محکوم هستند. در مقابلشان وحدت و انسجام و کار فکری و فرهنگی را باید در این زمینه داشته باشیم.
حرکت‌های تهاجمی تأثیر مداوم ندارند
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تهاجم نظامی را کارساز می دانید، اظهار کرد: بحث تهاجمی همیشه کار را به جایی نمی رساند. کار تهاجمی به هر حال در دوطرف جنبه های مثبت و منفی دارد. به عنوان یک چیز مقطعی می شود از آن استفاده کرد ولی دوام پذیر نیست.
مولوی قاضی با اشاره به راهکارهایی برای حفظ وحدت، گفت: چنانچه کارهایمان علمی و موشکافانه نباشد، کار عوام فریبانه می شود؛ بنا بر این باید کارها، علمی و موشکافانه باشد. نقطه مهم و مشترک این است که قسمت های سلبی و منفی را باید کنار بگذاریم، به مقدسات یکدیگر احترام بگذاریم و به آن ها توهین نکنیم، وگرنه وقتی که به مقدسات یکدیگر توهین کنیم، آن موقع هرچه که کوشش کردیم و زحمات سی ساله مان به هدر می رود.
حجت‌الاسلام نواب: همه اختلافات با تکیه بر وحدتی که پیامبر(ص) منادی آن است حل می شود
حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در گفت وگو با ایکنا، خود پیامبر(ص) را عامل وحدت و برادری دانست و گفت: پیامبر(ص) وقتی آمد، اوس و خزرج را با هم یکی کرد، طوایف را یکی کرد، اختلافات را کم کرد.
وی افزود: ما اگر بخواهیم چیزی بگوییم از سیره پیامبر(ص) باید از وحدت آفرینی آن حضرت بگوییم. پیامبر(ص) بالاترین عامل وحدت است یعنی بالاترین انسانی بود که سعی کرد وحدت را در جامعه پایه گذاری کند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: قبل از بعثت پیامبر(ص) عرب ها با هم اختلاف بسیاری داشتند. این جنبه از زندگی پیامبر(ص) اگر رویش کار شود، همه اختلافات حل می شود.
وی با اشاره به گروهک های تندرو، گفت: مقابله با این گروه ها چند تا راه حل دارد، راه حل نظامی یک راه است، راه فرهنگی مهم تر است، نباید ریشه کار فرهنگی را در جامعه فراموش کنیم وگرنه دوباره داعش دیگری متولد می شود. برگزاری همایش هایی در این رابطه بهرحال تأثیر خودش را خواهد داشت.

captcha