کد خبر: 2799550
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۳

برگزاری دوره آموزشی دانشگاه موازی در کانون اندیشه جوان

گروه دانشگاه: مدیرعامل کانون اندیشه جوان از برگزاری دوره آموزشی دانشگاه موازی با هدف ظرفیت‌شناسی تولید علوم انسانی ـ اسلامی خبر داد.

محمدرضا یقینی، مدیرعامل کانون اندیشه جوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اعلام خبر برگزاری دوره آموزشی دانشگاه موازی گفت: اساتیدی که در این دوره حضور دارند، شامل اساتید دانشگاه تهران و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی دیگر می‌شوند. از اساتید مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، پژوهشگاه حکمت اسلامی و همچنین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز بهره برده‌ایم.

وی با اشاره به شرایط شرکت در دوره،‌ اظهار کرد: امکان شرکت برای دانشجویانی فراهم است که عمدتاً در ترم سوم یا چهارم باشند. از دانشگاه‌های مختلف دانشجویان رشته‌های علوم انسانی می‌توانند شرکت کنند. اگر از رشته‌های غیر علوم انسانی بخواهند شرکت کنند احتیاج است که دوره مطالعاتی را گذرانده باشند به همین خاطر یک مصاحبه‌ای نیز انجام می‌شود

یقینی با بیان اینکه کلاس‌ها در محل کانون اندیشه جوان برگزار می‌شود، گفت: امور اجرایی مربوط به ثبت نام‌ها نیز در همانجا انجام می‌شود. از طریق سایت کانون نیز امکان ثبت‌نام فراهم است.

وی افزود: ثبت‌نام از 13 بهمن آغاز شده است. دوره در چهار ترم تعریف شده به این شکل که حدود شش ساعت در هفته کلاس برگزاری کلاس دارد و دو ساعت هم برگزاری بحث آزاد و مباحثه است. احتمالاً کلاس‌ها عصرهای چهارشنبه و صبح‌های پنجشنبه برگزار می‌شود که دانشجویان فراغت از کلاس‌های رسمی دانشگاه خودشان داشته باشند.

مدیرعامل کانون اندیشه جوان در رابطه با هدف از برگزاری این دوره‌ها،‌ گفت: دغدغه‌هایی داریم در مورد اینکه اگر بخواهیم به سمت تولید علوم انسانی ـ اسلامی برویم باید ببینیم که این علوم انسانی موجود چقدر برای اینکه اسلامی باشد ظرفیت دارد و دیگر اینکه خود اسلام آیا برای تولید علوم اسلامی و نظام اجتماعی ظرفیت دارد و بعد در بین نگرش‌های مختلف به اسلام، نگرش حکمی ـ فلسفی آیا در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند یا نه.

وی عنوان کرد: کانون اندیشه جوان دوره دانشگاه موازی را دائر کرده است و در این دوره بر ظرفیت‌شناسی حکمت اسلامی تمرکز داریم.

بنا بر این گزارش، این دوره، با هدف ظرفیت‌شناسی حکمت اسلامی در تحول علوم انسانی به موضوعاتی چون «تاریخ و تمدن»، «معرفت شناسی»، «هستی شناسی»، «انسان شناسی»، «ارزش شناسی» و «دین شناسی» می‌پردازد. اساتید این دوره متناسب هر درس‌گفتار به ارائه‌ مطالب می‌پردازند. موضوعاتی که در نیم‌سال نخست به آن پرداخته می‌شود به شرح زیر است؛ تاریخ تمدن مسلمین (موردشناسیِ تمدن مسلمانان در سه قرن نخستین، آندلس، عثمانی و صفویه)، انسان‌شناسی (صحبت از خود و مسائل پیرامون آن، مسئله خود به مثابه فطرت و فطرت‌شناسی، بحث نفس، بحث ذهن، اومانیزم، و تمامی مباحثی که در پیرامون مسئله خود طرح می‌شود و گرایش­‌های فطری) و دین‌شناسی (نسبت دین با واقعیت و واقع‌گرایی دینی، طرح و بررسی رویکردهای مختلف در باب منشأ [نیاز به] دین (چرایی دین)، واقع‌­نما بودن گزاره‌­های دینی).

علاقه‌مندان جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره 88970840 داخلی 107 تماس بگیرند یا به نشانی تهران، خیابان وصال شیرازی، کوچه بهنام، پلاک 19 مراجعه کنند.

captcha