به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با نزدیک شدن به پایان سال 1393 لازم است یک ارزیابی اجمالی از عملکرد مسئولان در حوزههای مختلف صورت بگیرد تا نقاط ضعف و قوت عملکردها مشخص شود و در سال آتی بتوان از این تجربه برای رفع اشکالات و تقویت نقاط قوت بهره برد.
تشدید تحریمها، تنشزدایی با غرب را ناموفق ساخته است
حمیدرضا ترقی، رئیس مرکز بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی، در گفتوگو با ایکنا درباره ارزیابی خود از عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی در سال 93 گفت: سیاست خارجی دولت همانطور که بارها در موضعگیریهای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه مطرح شده است در جهت تنشزدایی با غرب و برخی کشورهای منطقه، حمایت از مقاومت و پیگیری موضوع هستهای بوده است.
وی افزود: در این راستا علیرغم اینکه تلاش برای تنشزدایی با غرب در مذاکرات دنبال شده است ولی تشدید تحریمها از سوی غرب این حرکت و تلاش را قدری ناموفق گذاشته است.
افکار عمومی جهان به منطق حق ایران در مذاکرات واقف شده است
ترقی اظهار کرد: البته مذاکرات هستهای هم تا به امروز در بسیاری از ابعاد موجب شده است که افکار عمومی جهان به منطق حق جمهوری اسلامی ایران کاملا واقف شوند و اعتماد پیدا کنند و از آن طرف نیز کارشکنیهای آمریکا و اسرائیل در نرسیدن به نتیجه برای دنیا روشن شده است و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد مقصر اصلی آن آمریکا و اسرائیل و زیادهخواهیهای آنها خواهد بود.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: در حوزه رابطه با شرق که در دولت قبلی به عنوان یک سیاست دنبال میشد علیرغم مخالفتهای برخی جریانهای سیاسی، ارتباط با چین، روسیه و برخی کشورها جنوب شرقی آسیا مانند هند به عنوان قدرتهای آینده در این دولت حفظ شده است و این میتواند یک توازن را در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران رقم بزند تا بتوانیم از چالشهای بینالمللی با کمک این کشورها عبور کنیم.
نوع تعاملات با آمریکا تا حدی به روحیه استکبارستیزی نظام آسیب رسانده است
ترقی تأکید کرد: در مجموع البته نوع تعاملات و ارتباطات با غرب به ویژه آمریکا در این دولت تا حدی به روحیه استکبارستیزی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالمللی آسیب رسانده است و دغدغه و نگرانی نهضتهای اسلامی و نیروهای انقلابی در منطقه این است که این نوع روش که در مذاکرات هستهای دنبال میشود به همه فعالیتهای سیاست خارجی ایران تعمیم پیدا نکند.
این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: از سوی دیگر فعالیتهای سفارتخانههای ما به ویژه رایزنیهای فرهنگی کاهش یافته است و انتقال پیام انقلاب اسلامی به سایر کشورها قدری با کندی صورت میگیرد و این ضعفی است که در سیاست خارجی کشور وجود دارد.
وی در این زمینه به موضوع نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی اشاره کرد و گفت: با وجود تذکرات خود وزارت امور خارجه به سفارتخانهها اما عملا شاهد یک تحرک در حوزه دیپلماسی عمومی برای انتقال گسترده این پیام به دنیا نبودیم و متاسفانه همراهی کافی و کاملی از سوی سفارتخانهها و رایزنیهای فرهنگی مشاهده نشده است.
تغییر ادبیات دولت به علت ماهیت استکبار نتوانسته کاربرد چندانی داشته باشد
ترقی خاطرنشان کرد: در مسئله حج الان مشکلات جدی وجود دارد و دیپلماسی دولت تاکنون نتوانسته است مشکلات ما را با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس حل کند.
رئیس مرکز بینالملل حزب مؤتلفه اظهار کرد: در رابطه با مقاومت چون اصل حمایت از مقاومت و مقابله با تروریستها در منطقه توسط فرماندهی کل قوا پیگیری میشود خیلی نمیتوان آن را در حوزه سیاست خارجی دولت مورد ارزیابی قرار داد.
ترقی با بیان اینکه سیاست خارجی کشور اگرچه از نظر ادبیات نسبت به گذشته تغییراتی یافته است و از حالت تهاجمی به حالت فعال درآمده است، گفت: اما به علت ماهیت استکبار و ادامه سیاستهای خصمانه غرب علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، این تغییر ادبیات و روش در سایست خارجی نتوانسته کاربرد چندانی داشته باشد.