کد خبر: 2978675
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹
آیت‌الله ایمانی:

اعتدال، خط مشی تمام رفتارها باشد/ لزوم پرهیز از مصادره دولت و انحصارگرایی گروه‌ها

گروه سیاسی: نماینده ولی فقیه در فارس با تأکید بر اینکه رئیس‌جمهور دقیقاً با توجه به تقسیم آرا در کشور، دولت را دولت اعتدال نام گذاشت، گفت: در این جامعه باید با اعتدال رفتار کرد. نه دولت را مصادره کنیم نه بخواهیم همه چیز در انحصار گروه خاصی باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس جمعه، 22 اسفند در خطبه‌های نماز جمعه شیراز به بیان نکاتی چند پیرامون وقایع استان فارس پرداخت و گفت: اولین نکته اینکه من به خاطر جلسات خبرگان رهبری و جلسات دیگر در استان نبودم و مسافرت بودم و طبیعتاً درباره جزئیات مسئله از اظهار نظر معذورم. علی الظاهر دستور تحقیق از مبادی ذیربط صادر شده است که برای تحقیق گروه‌هایی بیایند.

باید مسائل را به عنوان یک مجموعه دید نه برش‌هایی از یک حادثه خاص

آیت‌الله ایمانی بیان کرد: من این نکته را اظهار می‌دارم که مسائل را به عنوان مجموعه باید دید و نه به صورت برش‌هایی از یک حادثه خاص! ممکن است حادثه تلخی اتفاق بیفتد اما باید دید چه کسانی و چه عواملی به شکل‌گیری حادثه منتهی شده است.

وی تأکید کرد: مسئله باید مجموعه‌ای مورد ارزیابی قرار گیرد و از همه کسانی که دست اندرکار این مسائل هستند مصرّانه می‌خواهم که مسائل را ریشه یابی کنند و همه سناریوهای اخیر را که طراحی و اجرا شده است مورد نظر و توجه قرار دهند و الا ممکن است اگر برش خاصی از یک حادثه توجه شود به قلب حقیقت و دگرگون نشان دادن حقیقت منتهی شود.

آیت‌الله ایمانی اظهار کرد: نکته دیگری که لازم می‌دانم اشاره کنم اینکه در فضای بعضی از رسانه‌ها انسان مطالبی را می‌بیند که انسان استنباط می‌کند نوعی عقده‌گشایی و تسویه حساب سیاسی دارد انجام می‌گیرد. گویا مقدماتی تهیه شده است که کارهایی شود تا به اینجا برسد و به اینجا که رسید عده‌ای قلم به دست عقده‌گشایی کنند و یا مسائل خاص سیاسی خودشان را دنبال کنند.

لزوم توجه قلم به دستان به آیه «وَلاَ تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ» در برخورد با مسائل

وی گفت: من توجه آن‌ها را به این آیه جلب می‌کنم گرچه می‌دانم برخی گوشها بدهکار آیات قرآن نیستند اما وظیفه من این است که گوشزد کنم «وَلاَ تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولًا؛ و چیزى را که بدان علم ندارى دنبال مکن زیرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد» (آیه 36 سوره اسرا) این چنین نیست که قضاوت امروز ما بدون پاسخ و سخن امروز ما بدون سرانجام باشد.

آیت‌الله ایمانی ادامه داد: از مدتها قبل در زمینه  بازگشایی پنجره‌های فتنه در استان نشانه‌هایی دیده می‌شود یعنی ما می‌بینیم که عده‌ای برای اینکه استان فارس را از آرامش و مسائل اصلی  دور نگه دارند، دارند دریچه‌های فتنه را آرام آرام می‌گشایند و این خطری است برای استان و من چندین بار این نکته را متذکر شدم که آرامش و سلامت استان را هدف قرار داده‌اند و هر روز به بهانه‌ای آرامش استان را مورد تهدید قرار می‌دهند.

امام جمعه شیراز تأکید کرد: من با تمام وجود نگرانم که مگر ما مشکل بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها را نداریم؟ مگر ما مشکل خشکسالی و حاشیه‌نشینی را نداریم؟ متأسفانه حاشیه‌نشینی به مرکز شهر ما رسیده است. متاسفانه کنار حرم که مرکز و کانون شهر شیراز است حاشیه‌نشینان زندگی می‌کنند. چرا به این مشکلات نمی‌رسیم؟ آیا واقعا مشکل ما این است که هر روز یک سخنران دعوت شود و علی‌رغم تذکر شورای تأمین استان توجه نکنند. مگر این پست‌ها تا کی برای ما می‌ماند؟ شورای تأمین بر اساس مصالحی که مدنظرش است نظر داده است و باید با شورای تأمین استان همراهی کنیم.

هیچکس در برابر مسمومیت دانشجویان عکس‌العملی نشان نداد

وی اظهار کرد: مشاهده می‌کنیم دانشجویان ما مسموم شدند و کسی عکس‌العمل نشان نمی‌دهد. هیچ نماینده‌ای هم بیانیه صادر نمی‌کند اما حادثه‌ای سیاسی اتفاق می‌افتد و همه دچار التهاب و اضطراب می‌شوند. من سئوالم این است اگر کسی حریم ولایت و خبرگان و فتنه را شکست باید انتظار داشته باشد که دیگران حریم او را نشکنند؟ اگر باد را کاشتید طوفان را درو می‌کنید.چرا مسائل را مقطعی ارزیابی می‌کنید؟ همه چیز باید با هم مورد ارزیابی قرار گیرد. چرا می‌خواهید دولت را مصادره کنید؟ دولت، دولت تدبیر و امید و دولت همه مردم است و دولت گروه خاصی نیست.

آیت‌الله ایمانی با بیان اینکه رئیس جمهور ما دقیقاً با توجه به تقسیم آرا در کشور، دولت را دولت اعتدال نام گذاشت، گفت: 49.7 درصد یک طرف و 50.3 درصد یک طرف یعنی آمارها خیلی به هم نزدیک است و در این شرایط اعتدال نیاز است. در شرایطی که جامعه دارد دو شقه می‌شود و رئیس‌جمهور با آن درک و بینش و با دانش حوزوی و دانشگاهی که داشته اعتدال را مطرح کرده است. در این جامعه باید با اعتدال رفتار کرد. نه دولت را مصادره کنیم نه بخواهیم همه چیز در انحصار گروه خاصی باشد. این‌ها صحیح نیست.

همه به الزامات حرم سوم اهل بیت(ع) توجه داشته باشند

وی تأکید کرد: ‌بدانند شیراز هم شیراز دوران طاغوت نیست. شیراز حرم سوم اهل بیت(ع) است یک روز  دشمنان جشن هنر را در شیراز برپا کردند. آن خواب سپری شد. اکنون نزدیک 15000 شهید در استان داریم و در این شهر حدود 5000 شهید داریم. مگر خون شهیدان اجازه می‌دهد که شیراز برگردد به دوران طاغوت!؟ شیراز حرم سوم اهل بیت(ع) است و باید همه به الزامات حرم سوم اهل بیت(ع) توجه داشته باشیم.

اشاره به نشست مجلس خبرگان

آیت‌الله ایمانی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری هفدهمین اجلاسیه خبرگان در 19 و 20 اسفند اشاره کرد و گفت: روز 21 اسفند نیز توفیق دیدار رهبر معظم انقلاب نصیب اعضای محترم مجلس خبرگان شد. در این اجلاسیه مانند سال‌های قبل که شخصیت‌هایی از افراد مطرح کشور مسائلی را مطرح می‌کردند، وزیر امور خارجه پیرامون فعالیت‌های عرصه مذاکرت هسته‌ای نکاتی را یادآور شدند که از مجموعه آنچه که وزیر امورخارجه مطرح کرد این بود که تلاش همگان برای حفظ عزت و استقلال مردم و نظام جمهوری اسلامی است.

آیت‌الله ایمانی افزود: در این اجلاسیه از مشکلات و سختی‌های مذاکرات بحث شد اما از صلابت و ایستادگی بر اصول و آنچه رهبر معظم انقلاب مطرح کردند سخنانی مطرح شد و این امید را زنده کرد که سربازان نظام جمهوری اسلامی و تیم مذاکره‌کننده اگر هم توفیق عقد توافقنامه پیدا نکنند، توانسته‌اند منطق قوی و سازنده و اثرگذار نظام جمهوری اسلامی را برای جهانیان تبیین کرده و بهانه‌گیری‌های دشمن را بازگو کنند.

فعالیت‌های هسته‌ای به حرکتی بالنده و افتخارآمیز تبدیل شد

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: در اوج تحریم فعالیت‌های هسته‌ای به عنوان یک دانش بومی در کشور نهادینه شد و از یک حرکت مقدماتی به حرکتی بالنده و افتخارآمیز تبدیل شد.

وی بیان کرد: در این اجلاسیه فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان ویژگی‌های نظام در خارج از مرزها و موفقیت‌های نظام در درون کشور و عرصه‌های مختلف که مرتبط با سپاه پاسداران بوده و هست نکاتی را یادآور شد.

آیت‌الله ایمانی افزود: این نشان می‌دهد این عزیزان خدمتگذار به اسلام و نظام، هم در عرصه داخل فعالیت‌های لازم را داشته و دارند و هم در عرصه خارج حرکتی که منتهی به عزت و پیروزی نظام جمهوری اسلامی است دنبال می‌کنند و همانگونه که رهبر معظم انقلاب به آنان سفارش کرده و دستور داده که پاسدار انقلاب اسلامی باشند، هستند. پاسداری از انقلاب اسلامی با ویژگی‌هایی که انقلاب اسلامی دارد، یعنی هم پیش رونده است و هم پیش برنده! یعنی هم خود جلو می‌رود و هم دیگران را جلو می‌برند که توفیق این عزیزان را از خدای متعال آرزومندیم.

آیت‌الله ایمانی همچنین اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب پیرامون محیط زیست و دست اندازی به طبیعت نکاتی را بیان داشتند. چیزی که متاسفانه امروزه شاهدیم با دست خودمان داریم فضای زندگی خودمان را نابود می‌کنیم. به عنوان مثال در شهر شیراز که روزگاری حدود 80-90 درصد شهر فضای سبز بود، مزارع و باغات فراوان بود، امروز به خاطر نداشتن برنامه‌ریزی دقیق درباره باغات، ما شاهد تغییر کاربری باغ به خانه و مغازه و مرکز تجاری هستیم در حالی که می‌توان باغ‌ها را آنچنان نگه داشت که هم برای مالک سودآور باشد و هم برای جامعه برکات و خیرات داشته باشد.

وی گفت: از دست‌اندازی‌هایی که به منابع طبیعی شده، حتی کوه را مرکز ساخت و ساز قرار داده‌اند و طبیعت بکر را دارند خراب می کنند و از بین می برند، رهبر معظم انقلاب هشدار دادند که اگر محیط زیست باشد سیاست هم هست، اقتصاد هم هست و فرهنگ هم هست.

بزرگداشت شهدا به جهت حفظ مکتب آنان است

رئیس شورای فرهنگ عمومی فارس همچنین، به روز بزرگداشت شهدا و تأسیس بنیاد شهید اشاره کرد و گفت: بزرگداشت شهیدان از این جهت مهم است که مکتب آنان حفظ شود. برای چه شهید شد؟ این چراها باید در دوران حیات ما مطرح باشد و نسل بعد باید این چراها را حفظ کند که با کمال تاسف امروز عده‌ای با تمام توان تلاش می‌کنند که شهید را به فراموشی بسپارند و مسئله شهادت کمرنگ و کم اثر باشد در حالی که آنچه تا امروز به ما اعتبار داده خون پاک شهدا بوده و هست. اگر آن فداکاری‌ها نبود جایگاه ما این نبود. همان کسانی که امروز جایگاهی را در دست دارند و احیانا به شهیدان و خانواده آن‌ها بی مهری می‌کنند بدانند میز و صندلی آن‌ها نتیجه خون آن شهیدی است که خانواده‌اش مورد بی مهری آن‌ها قرار گرفته است.

اشاره به رابطه اعمال با سرنوشت انسان‌ها

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه تأثیر عمل بر سرنوشت انسان منحصر در زندگی فردی و شخصی نیست بلکه زندگی اجتماعی انسان هم در گرو عمل، کار و موضع‌گیری اوست، گفت: جوامع بشری هم، چنین وضعیتی را دارند که اگر تعامل مثبت با هنجارها و ارزش‌ها پیدا کنند نجات می‌یابند و اگر تعامل منفی داشته باشند گرفتار می‌شوند.

وی با یادآوری اینکه عمل، شخص را می‌سازد و سرنوشت او به کار او بستگی دارد، افزود: در اسلام عوامل سعادت و نجات و یا شقاوت و بدبختی، به نژاد و رنگ و زبان و منطقه خاص جغرافیایی وابسته نیست. قرآن مجید زندگی فردی را در گرو عمل و کار فرد معرفی می‌کند.

آیت‌الله ایمانی عنوان کرد: همین وضعیت را درباره جامعه هم قائل است یعنی جامعه بشری هم موجودی زنده و واحدی به هم پیوسته است. این موجود زنده وقتی به سعادت می‌رسد که خصوصیات یک انسان زنده را در تعامل با خوبی‌ها راعایت کند و اگر رعایت نکرد شکست می‌خورد و در برابر دیگران ذلیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امروز خدای متعال به ما نعمتی داده است که شاید در روی زمین نعمتی که امروز ما داریم هیچ کجا دیده نشود، گفت: نعمتی که اطراف را می‌بینیم همه گرفتارند چه گرفتاری‌های عجیب و مشکلات عدیده‌ای دارند. کشورهای بزرگ را می‌بینیم که مصائبی دارند اما در کشور ما به برکت اهل بیت(ع) و ولی فقیه و به برکت رهبری یک انسان شایسته، این موقعیت و عزت و عظمت را خدا به ما ارزانی داشته و ما را با فضل و کرمش در مقابل فداکاری شهدا و ازخودگذشتگی مردان و زمنان مقاوم به اینجا رسانیده است.

امام جمعه شیراز ادامه داد: ‌اما اگر کفران نعمت کنیم کما اینکه متاسفانه شاهدیم عده‌ای قلم به‌دستان مزدور و روزمزد فضای جامعه را آلوده می‌کنند و نعمت‌های الهی را کفران می‌کنند. به خدای متعال پناه می‌بریم از اینکه چنین گرفتاری‌هایی جامعه ما را مبتلا کند.

علی
|
-
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
0
0
خدا به ایشان خیر دهد
موضع گیری حکیمانه و عاقلانه ای بود
captcha