کد خبر: 3313660
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
امام‌جمعه بیرانشهر:

شناخت قرآن و پیگیری اهداف آن، لازمه کار نخبگان قرآنی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: حجت‌الاسلام نظری با بیان این‌که باید علم و عمل به قرآن هر دو در یک نفر جمع باشد که بتوان او را نخبه قرآنی دانست، تصریح کرد: یک نخبه قرآنی ابتدا باید قرآن را بشناسد و بعد اهداف آن‌را پیگری کند.

حجت‌الاسلام محمد نظری، امام‌جمعه بیرانشهر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در رابطه با نخبه‌های قرآنی، گفت: تنها داشتن علم نسبت به قرآن دلیل نخبه قرآنی بودن نیست.
وی با اشاره به این‌که نخبه قرآنی کسی است که علاوه‌بر داشتن علم قرآنی؛ عمل واقعی نسبت به قرآن داشته باشد، ادامه داد: خیلی از افراد در جامعه هستند که علم قرآنی دارند اما عمل قرآنی ندارند که نمی‌توان به آن‌ها نخبه قرآنی گفت.
نظری با بیان این‌که مثال بارز نخبه قرآنی فضه، مستخدم خانه حضرت زهرا(س) است، عنوان کرد: هرچه از او سؤال می‌کردند با قرآن پاسخ می‌داد و در عمل نیز به آن‌ها عمل می‌کرد.
امام‌جمعه بیرانشهر افزود: خود قرآن کریم فضه را به مقام والای خدمت به حضرت زهرا(س) رساند و همین که او لیاقت خدمت در خانه حضرت علی(ع) را پیدا کرد دلیل بر نخبه قرآنی بودن اوست.
وی در ادامه سخنان خود در این زمینه تأکید کرد: باید علم و عمل به قرآن هر دو در یک نفر جمع باشد که بتوان به او نخبه قرآنی گفت.
نظری با اشاره به این‌که تأکید ویژه مقام معظم رهبری روی موضوعی مانند پرورش حافظ قرآن، اظهار کرد: این تأکید نشان دهنده این است که با تفکر و تعقل به این نتیجه رسیده‌اند.
امام‌جمعه بیرانشهر تصریح کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری و به تأسی از وی لازم است در این شرایط که جوانان ما را از صراط مستقیم منحرف می‌کنند کسانی‌را که ثابت‌قدم باشند و دیگران را راهبری کنند داشته باشیم، لذا پرورش نخبه‌های قرآنی با این دیدگاه لازم است.
وی تصریح کرد: خود قرآن کریم نیز بر این موضوع تأکید کرده است که  پیش می‌آید که گروه کم و قلیل بر گروه بزرگ غالب شوند، البته شأن نزول این آیه در جنگ بدر است اما شاهد خوبی برای این موضوع است که گاهی پرورش دادن یک نخبه قرآنی به اندازه یک لشگر که مقابل قرآن می‌ایستد؛ ثمره دارد و ارزشمند است.
نظری تصریح کرد: سیدمحمدحسین طباطبایی به‌عنوان نخبه قرآنی و معجزه قرآنی نه‌تنها بر روی مسلمانان بلکه بر گرایش غیرمسلمانان به قرآن تأثیرگذار بود و به‌طرف این رفتند که قرآن چیست که پس از 1400 سال چنین معجزه‌ای را رو کرده است درحالی که در تورات و انجیل چنین معجزه‌ای نداشتیم.
امام‌جمعه بیرانشهر تصریح کرد: پرورش نخبه قرآنی به ترویج فرهنگ قرآنی و احیا دین و شریعت ناب محمدی و پیشبرد اهداف قرآن و شناخت آن کمک می‌کند.
وی با اشاره به این‌که یک نخبه قرآنی ابتدا باید قرآن را بشناسد و بعد اهداف آن‌را پیگری کند، اظهار کرد: بیداری اسلامی و خلاء معنوی که در مجامع غربی وجود دارد می‌تواند با پرورش نخبه قرآنی و فرستادن آن‌ها برای تبلیغ قرآن به این مناطق مورد توجه قرار بگیرد.
نظری با بیان این‌که نخبه قرآنی خیلی راحت‌تر می‌تواند قرآن را ترویج دهد، عنوان کرد: تأثیر طباطبایی 5 ساله به مراتب بیشتر از یک قاری است.

پرورش نخبه قرآنی به احیا شریعت و شناساندن قرآن کمک می‌کند

امام‌جمعه بیرانشهر تأکید کرد: پرورش نخبه قرآنی به احیا شریعت و شناساندن قرآن کمک می‌کند چراکه اگر قرآن شناسنده شود 90 ئرصئ راه رفته شده است و 10 درصد باقی می‌ماند که آن نیز به دست خود افراد است.
وی با اشاره به نقش مؤثری که آموزش و پرورش می‌تواند در پرورش نخبه قرآنی داشته باشد، ادامه داد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که می‌فرماید: علم‌آموزی و یادگیری در دوران کودکی مانند حکاکی کردن روی سنگ می‎ماند، لذا بهترین زمان برای پرورش نخبه قرآنی دوران ابتدایی است که بهترین نقش در این زمینه را معلمان می‌توانند ایفا کنند.
نظری افزود: به‌طور خاص آموزش و پرورش مهم‌ترین نقش را در زمینه پرورش نخبه قرآنی دارد و تأثیرگذارترین ارگان دولتی است بنابراین سایر مؤسسات دولتی و خصوصی که نسبت به آموزش و پرورش جذبی ندارند تأثیر چندانی در این زمینه ندارند.
امام‌جمعه بیرانشهر در پایان اظهار کرد: باتوجه به شرایط سنی و زمانی که کودکان در مدرسه می‌گذرانند آموزش و پرورش بهترین شرایط را برای پرورش نخبه قرآنی دارد.

captcha