کد خبر: 3336407
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۴
در مشهد؛

افتتاحیه طرح هسته‌های فرهنگی جوان روستایی خراسان رضوی برگزار شد

گروه اجتماعی: افتتاحیه طرح هسته‌های جوان روستایی خراسان رضوی روز گذشته، ششم مردادماه با حضور مدیران استانی خراسان رضوی و جوانان فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اختتامیۀ سومین هسته‌های فرهنگی جوان روستایی و افتتاحیۀ چهارمین دورۀ این هسته‌ها، ششم مردادماه، در اردوگاه شهید هاشمی‌نژاد روستای ده غیبی مشهد برگزار شد.

در این مراسم، حجت‌الاسلام سید محمود مرویان‌حسینی، مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت دورۀ جوانی، این دوره را مصداق احسن تقویم در آیات قرآن دانست و خطاب به جوانان فرهنگی حاضر گفت: باید به شما تبریک گفت که با خردورزی تمام، سرمایۀ جوانی را در راه تعالی فرهنگ خود و جامعه به کار گرفته‌اید.

مرویان حسینی با بیان اینکه هسته‌های فرهنگی جوان، مسئولیت‌پذیری جوانِ با نشاط، خردمند و دلسوز را در آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی فرهنگی به منصۀ ظهور رساند، افزود: ما به این سرمایه های انسانی مفتخریم و بی جهت نیست که مقام معظم رهبری سرمایۀ انسانی را بالاترین سرمایۀ انسانی این مرز و بوم می دانند.

وی با بیان اینکه آنچه در این هسته‌های فرهنگی مهم تر است، روحیۀ تلاشگری و به کارگیری ظرفیت‌های بومی در احیای پیام فرهنگی و اجتماعی بایستۀ آن منطقه است، با تشکر از مجموعه‌های فرهنگی و اجتماعی و دست اندرکاران برگزاری برنامه‌های فرهنگی هسته‌های جوان، بیان کرد: این برنامه‌ها نمونۀ کوچکی از ظرفیت‌های مردمی است که امیدواریم این انسجام و همت در صحنه‌های گوناگون دیگر نیز دیده شود.

همچنین، سیدجواد حسینی، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بود نیز در این مراسم این برنامه را یکی از فعالیت‌های مشترک آموزش و پرورش و سازمان تلیغات اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: مشارکت دو هزار و 725 دختر و پسر دانش آموز در مدیریت روستا و در عرصه‌های آسیب شناسی اجتماعی، مبارزه با مواد مخدر، کمک به محرومان روستایی، گسترش گروه‌های دوستی و امنیت فرهنگی با رویکرد اقتصاد مقاوم در 109 طرح، از جمله فعالیت‌های انجام شدۀ مشترک است.

تعارض بین نسلی جوان و بزرگسال خطری جدی است

حسینی به گسست و تعارض نسلی به عنوان یکی از مشکلات جامعۀ جهانی از جمله ایران پرداخت وبا اشاره به سخن جامعه‌شناسان مبنی بر زندگی جداگانۀ نوجوانان و جوانان و بزرگسالان در دو سفینۀ جداگانه، افزود: اگر بزرگسالان گوش قوی برای شنیدن سخن جوانان و هوش کافی برای درک آن نداشته باشند شکاف نسلی و در آینده تعارض نسلی و جبهه گیری در مقابل یکدیگر اتفاق می‌افتد.

وی بسترسازی برای شنیده شدن حرف جوانان و باور جوانان و آماده سازی جامعه برای مدیریت جوانان آینده را از راه‌های جلوگیری از شکاف و تعارض بین نسلی دانست و بیان کرد: امیدواریم با طرح یک نقش و حرفه برای یک دانش آموز که در راستای سیاست‌های آموزش و پرورش است این عرصه بیش از پیش گسترش یابد.

توسعۀ شهری باعث آسیب به جامعۀ روستایی شده است

سیدکمال‌الدین حسینی، مدیر‌کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری که سخنران دیگر این مراسم بود با این توضیح که حرکت به سمت توسعۀ شهری باعث بروز آسیب‌هایی در جامعۀ روستایی شده است، بیان کرد: تجرد اجباری دختران روستایی و مشکلات حاشیۀ شهر به علت مهاجرت به شهرها از جملۀ این مشکلات است.

حسینی با بیان اینکه توسعه فرآیندی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی بر مبنای ارتباط انسان‌ها با پروردگار، طبیعت، سایر انسان‌ها و خویشتن است، گفت: توسعه باید با توانمندسازی و تصحیح روابط در این چهار محور صورت گیرد که این امر نیازمند تحقیق و بررسی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدنصرالله نوری‌زاده، مدیرکل امور فرهنگی، رسانه و فناوری های نوین سازمان تبلیغات اسلامی کشور نیز با اشاره به اهمیت و ارزشمندی عمر جوان گفت: این قشر منشأ تحولات اساسی در جامعه هستند که دشمن هم با شناخت این فرصت برای این قشر سرمایه‌گذاری کرده و مسئولان طور خاص و  روحانیت به طور ویژه، باید اهمیت این فرصت را بدانند و با توجه به جوان امروز برای او برنامه‌ریزی داشته باشند.

ارتباط با نسل جوان نیازمند فراگیری مقدمات خاصی است

نوری‌زاده با بیان اینکه ارتباط با نسل جوان نیازمند فراگیری مقدمات خاصی است، افزود: آشنایی با ابزارها و ارتباطات شناختی، معرفتی که باعث نفوذ کلام می‌شود، آشنایی با ارتباطات عاطفی، کلامی، تشویقی، الگویی و ابزاری، از مواردی است که در این راستا باید کسب شود.

وی با اشاره به سخنی از آیت‌الله جوادی آملی در جمع جوانان ادامه داد: همۀ انسان‌ها در انگیزه‌ها و در ظاهر با یکدیگر اختلاف دارند اما در راه راست و مسیر بندگی با هم مشترک هستند و همۀ آموزش‌ها نیز باید باعث تقویت روح بندگی شود.

نوری‌زاده در پایان با اشاره به احادیثی بر لزوم توجه ویژه به جوانان تاکید کرد و افزود: جوانان باید قدر خود را بدانند و نباید از کمبودها و نواقص نا امید و خسته شوند و باید توجه داشته باشند که همیشه سرمایه حرف اول را نمی‌زند بلکه این فکر است که در درجۀ اول قرار دارد و اگر شما با صدق نیت حرکت کنید خداوند شما را یاری می‌دهد و به کار شما جلوه خواهد داد.

همچنین، در این مراسم کلیپی با موضوع گزارش و آماری از فعالیت‌ها و مشارکت‌های جوانان و مسئولان در هسته‌های فرهنگی پخش شد، در ادامه معصومه زراعتگر و مهدی مه ولاتی از رابطان هسته‌های فرهنگی به توضیح فعالیت‌های خود پرداختند.

معصومه زراعتگر، از فعالان فرهنگی هستۀ محبان الزهرا(س) در بلوار وحدت مشهد با توجه با سکونت اهل سنت در کنار شیعیان این منطقه، فعالیت‌هایی در جهت گسترش وحدت انجام داده است که از جملۀ آن‌ها 12 جلسه با حضور 25 شرکت کننده و ارسال مربیان به سه مدرسه از دفتر فرهنگی حضرت زینب با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی و برگزاری جشن تکلیف فرشته های آسمانی است.

وی از شهرداری منطقۀ پنج مشهد و از همۀ دست‌اندرکاران از جمله مسئولان فرهنگی آموزش و پرورش و شهرداری تشکر کرد و و خواستار تداوم چنین برنامه‌هایی شد.

یادآور می‌شود، در این مراسم از رابطان هسته‌های فرهنگی جوان و مربیان و همچنین بهمن امیری مقدم، فرماندهی نیروی انتظامی خراسان رضوی و سید جواد حسینی، مدیر کل اموزش و پرورش خراسان رضوی که در طرح هسته های فرهنگی جوان مشارکت داشتند تقدیر به عمل آمد.

captcha