کد خبر: 3342923
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵
آیت‌الله ایمانی:

رسانه‌ها پیش برنده قوای سه‌گانه هستند/ لزوم رعایت تقوای حرفه‌ای در حرفه خبرنگاری

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در استان فارس، رسانه‌ها را بالاتر از قوای سه‌گانه و پیش‌برنده آن‌ها دانست و بر لزوم رعایت تقوای حرفه‌ای در حرفه خبرنگاری تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس روز گذشته، 22 مرداد در مراسم گرامیداشت هفته خبرنگار و قدردانی از خبرنگاران همراه با جامعه روحانیت شیراز، با یادآوری اینکه زمان مشروطیت، مطبوعات به‌عنوان رکن چهارم دموکراسی و در کنار سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه قرار داده شد، گفت: اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نگاه ما به رسانه‌ها در حد قوای سه‌گانه نیست، بلکه بالاتر از آن و به‌عنوان پیش‌برنده قوای سه گانه است.
وی با تأکید بر لزوم تقوای حرفه‌ای در حرفه خبرنگاری افزود: رسانه قبل از هر چیز نیازمند مدیری است که دارای تقوای حرفه‌ای باشد، اگر توجه به تقوای حرفه‌ای نداشته باشید، نمی‌توانید در پیش‌برندگی نقش تاثیرگذاری ایفا کنید.
آیت‌الله ایمانی با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی برخی مدیران مسئول رسانه‌ها در خصوص لزوم پاسخگویی روحانیت، تاکید کرد: آنچه که در این زمینه مطرح شد، بیشتر به خودسانسوری باز می‌گردد، وقتی خبرنگاری خود وابسته به حزب و سازمان می‌شود. خودسانسور است، نمی‌تواند اخبار واقعی و صحیح را منعکس کند. آنچه در چهارچوب مصالح حزب و سازمانش باشد را دنبال می‌کند. این همان نداشتن تقوای حرفه‌ای است.
وی تصریح کرد: اگر خبرنگار جایگاهی برای خود تعریف کرد در مسیر وابستگی به یک مسئول، یک حزب یا یک سازمان و تشکیلات، منافع فرد و حزب و سازمان و تشکیلات در رتبه اول قرار گرفته و جامعه در مرتبه دوم قرار داده می‌شود.
رئیس جامعه روحانیت شیراز، روحانیت را یک رسانه دانست و افزود: روحانیت در جایگاهی نیست که پاسخگوی خودسانسوری‌ها باشد، منبر و نماز جمعه یک رسانه است، رسانه‌ای که براساس اندیشه دینی و معرفی فرهنگ دینی ایجاد شده است و مسائل را در این زمینه برای جامعه بیان می‌کند.
آیت‌الله ایمانی در ادامه با یادآوری اینکه جهان مملو از اخبار و رویدادهای مختلف است، گفت: در هر لحظه حادثه‌ای در نقطه‌ای از جهان حادث می‌شود، آیا رسانه باید همه اخبار را منعکس و منتقل کند، یا باید در مسیر مصالح جامعه حرکت داشته باشد.
وی با تاکید براینکه خبرنگاران و رسانه‌ها باید هر آنچه که مسیر تعالی و رشد جامعه را فراهم می‌کند، بازگو کنند، گفت: اینگونه می‌توان پیش‌برندگی را متجلی ساخت. پیش‌برندگی با وابستگی حزبی و گروهی سازگار نیست، رسانه و خبرنگار باید خود را از هرگونه وابستگی خالی کند تا بتواند تقوای حرفه‌ای را کسب کرده و به پیش‌برندگی برسد.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه، با فرافکنی مسائل جامعه ما حل نمی‌شود، گفت: مسائل را به‌دوش دیگران انداختن، مشکلات را رفع نمی‌کند، باید کوشش کنید تا از این روش دست بردارید.
وی خاطرنشان کرد: رسانه یک ابزار است، آیا فرهنگ بهره‌برداری از این ابزار را داریم، یا درست از این ابزار استفاده کرده‌ایم، یا اینکه این ابزار را در مسیر منافع خود قرار داده‌ایم.
آیت‌الله ایمانی همچنین تصریح کرد: روز خبرنگار در جامعه ما با رنگ خون شهید قداست یافته است، روز خبرنگار در جمهوری اسلامی، روز خبرنگاران اروپایی نیست، روزی است که با خون شهید محمود صارمی عجین شده و هرکس قداست خون شهید را نادیده بگیرد، خبرنگار نیست.

captcha