کد خبر: 3374171
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۱
حسین رویوران:

امیدی به پیگیری فاجعه منا در سازمان همکاری اسلامی نیست/ عربستان مسئولیت بپذیرد

گروه سیاسی: کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه بدون پذیرش مسئولیت امکان عبور از این بحران وجود ندارد، گفت: سازمان همکاری اسلامی نیز به دلیل اینکه در عربستان مستقر است، گروگان سیاسی این کشور به شمار می‌رود و در حادثه منا امیدی به واکنش این سازمان نیست.

حسین رویوران، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فاجعه اخیر منا اظهار کرد: آنچه اتفاق افتاده فاجعه‌ای است که در پی آن تعداد زیادی از حجاج کشته شده و یا مفقود هستند.
وی با تأکید بر اینکه عربستان باید درک درستی از آنچه اتفاق افتاده داشته باشد، گفت: دولت ایران از یک سو تحت فشار مردم است و از سوی دیگر دنبال ارتباط معقولی با دولت عربستان برای مدیریت بحران است تا بتواند کشته‌های این فاجعه را به کشور منتقل کرده و تشییع و تدفین کند.
رویوران تصریح کرد: دولت عربستان با پذیرش مسئولیت مسئله تبعات آن مانند پرداخت دیه و مسائلی از این قبیل را باید به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه بدون پذیرش مسئولیت امکان عبور از این بحران وجود ندارد، اظهار کرد: قطعاً اگر عربستان مسئولیت این حادثه را قبول نکند، تبدیل به فاکتور جدیدی در ارتباط با تشدید اختلاف دشمنی میان دو کشور خواهد شد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در مورد سکوت مجامع بین‌المللی گفت: شاید در این ارتباط خیلی انتظار زیادی از سازمان‌های بین‌المللی نمی‌توان داشت؛ گاهی اختلاف سیاسی بین دو کشور رخ می‌دهد و گاه حادثه‌ای اتفاق می‌افتد که در این صورت لازم است حل بحران به صورت دو جانبه صورت گیرد و کشورهای دیگر ممکن است نقشی در تفاهم دو طرف ایفا کنند.
رویوران تصریح کرد: سازمان همکاری اسلامی نیز به دلیل اینکه در عربستان مستقر است، گروگان سیاسی عربستان به شمار می‌رود و در این حادثه امید زیادی به واکنش این سازمان نیست.

محمود قره‌داغی

captcha