کد خبر: 3377250
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۰

مولوی و حافظ را از ما گرفته اند

گروه اندیشه: عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان گفت: اکنون ما گرفتار مد شده ایم، خیام، مولوی و حافظ را از ما گرفته اند و موبایل به دست کودکان و جوانان ما داده اند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، عبدالرضا مدرس زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان روز گذشته (پنج شنبه) در آئین گرامیداشت روز مولانا و نواختن زنگ مولوی در دبیرستان فاطمه الزهرا (س) کاشان، اظهارکرد: دختران ایرانی، پروین اعتصامی را نمی شناسند، از غنای فرهنگی ادبیات اطلاعی ندارند،  اما هری پاتر را می شناسند و برای کتاب آن صف می کشند.
وی در خصوص بسیاری از کشورهایی که فارسی زبان نیستند ولی مولوی را می شناسند، گفت: شگفت آور است که روانشناسان و روان پزشکان ایالت متحده آمریکا، کتاب مثنوی مولانا را برای بیماران خود سفارش می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان کتاب مولانا را کتاب زندگی توصیف کرد و ادامه داد: بزرگان تاریخ و تمدن ما، سخی ها را تحمل کردند تا به معرفت برسند و به همین دلیل طی همه قرون و اعصار حرف مولانا و حافظ و سعدی نو مانده است.
مدرس زاده تصریح کرد: اکنون ما گرفتار مد شده ایم، خیام، مولوی و حافظ را از ما گرفته اند و موبایل به دست کودکان و جوانان ما داده اند.
همچنین مدیرآموزش و پرورش کاشان نیز با بیان اینکه هجرت و سفر برای شناخت خود و خداوند است، گفت: مولانا با توسل به این سنت الهی و پیروی از شمس تبریزی، مسیر تعالی را طی نمود و همه نسل های بعد از خود را به این مسیر دعوت کرد.
محمود خدمتی اظهارکرد: هجرت، یکی از راهکارهای رسیدن به کمال می باشد که در فرهنگ دینی و ملی ما به آن سفارش شده است، زیرا  هجرت و سفر برای شناخت خود و خدا است که از این فرصت باید برای رشد و تعالی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه هنر و ادبیات، شناسنامه و هویت فرهنگی ملت ها است، گفت: تکفیری ها به این دلیل موزه ها و آثار تاریخی را تخریب می کنند تا جوانان و فرزندان آن ها، هویت و تعلق خاطر به کشور و فرهنگ خود نداشته باشند.
خدمتی با اشاره به اینکه ایرانیان در طول تاریخ خود هیچ گاه جنگ طلب نبوده اند، گفت: امروز وظیفه داریم  تا از مرزهای اندیشه و تفکر دفاع کنیم، زیرا حفظ اصالت های فرهنگی و دینی باعث نجات کشور می شود.
همچنین رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان نیز در این همایش با بیان اینکه از غنای ادبیات فارسی غافل شده ایم، گفت: پرفروش ترین کتاب در ایالت متحده آمریکا، مثنوی مولوی است، ولی در ایران، کتاب هری پاتر بیشترین فروش را دارد.
مصطفی جوادی با بیان اینکه مکتب مولانا دعوت به انسانیت، سعادت و عشق الهی است، گفت: اکنون نسبت به تاریخ و ادبیات کشور خود بی توجه مانده ایم، زیرا کشورهای همسایه شاعران بزرگ ما را به نام دیگر کشورها می خوانند و مدعی هستند که مولانا ترک زبان بوده است.

captcha