حجتالاسلام والمسلمین غلامجابر جعفری در گفتو گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: فعالیتهای گروه مطالعات قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی در چهاربخش فارسی، عربی، اردو و انگلیسی در حال انجام است که مسئولیت بخش اردوزبان آن با اینجانب است.
وی افزود: فعالیتهای بخش اردو در سه عرصه آموزشی، پژوهشی و تربیتی در حال انجام است و هم اکنون ما 250 دانشجو از نقاط مختلف دنیا داریم و در دوره کارشناسی از ترم اول تا نهم در حال تحصیل هستند.
عضو انجمن قرآنپژوهی اظهار کرد: 25 استاد به صورت آنلاین و آفلاین در حال آموزش مطالعات قرآنی به زبان اردو برای این دانشجویان هستند.
تولید 63 متن درسی
جعفری با اشاره به بخش پژوهش گفت: در بخش پژوهش 63 متن درسی تولید شده است و کل دوره کارشناسی علوم قرآنی را از فارسی به اردو ترجمه و در اختیار طلاب قرار داده ایم.
وی بیان کرد: یکی دیگر از کارهای ما برگزاری نشستهای علمی در موضوعات مختلف است که این نشستها به صورت آن لاین با حضور 50 نفر برگزار شده است و چهار نشست دیگر را نیز در دست برگزاری داریم.
جعفری عنوان کرد: نشست علمی درباره محرم و اهمیت عزاداری و مقابله با انحرافات عزاداری و شبهات و پاسخ به این شبهات از دیگر موضوعات در دست کار برای گروه مطالعات قرآنی دانشگاه مجازی است.
مسئول گروه مطالعات قرآنی بخش اردوزبان دانشگاه مجازی المصطفی با اشاره به فعالیتهای تربیتی نیز ادامه داد: طبق مناسبات اسلامی و براساس تقویم رسمی کشور متون مستند و متقنی تهیه میشود و این متون در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
وی افزود: در این متون نگاه تاریخی و مستند به آیات قرآن و روایات را به یک واقعه و موضوع داریم و یا دعاهای صحیفه و مطالبی از نهج البلاغه برای دانشپژوهان ارایه میشود.
جعفری از تدوین سالنامه تزکیه خبر داد و گفت: در این سالنامه احادیث و نکات تربیتی و آیات به مناسبت موضوعات خاص و استثنایی را برای شش ماه آینده تدوین کرده ایم و نکات تربیتی مرتبط از جمله مستحبات و اعمال آن روز را قید کردهایم و در اختیار علاقهمندان قرار میدهیم تا در پرتو انجام این اعمال به تزکیه بیشتر بپردازند.
فهرستبندی 250 موضوع قرآنی
مدیر بخش اردوی گروره مطالعات قرآن دانشگاه اظهار کرد: برای دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی، مباحث تفسیری و موضوعات علوم قرآنی را در 250 موضوع دستهبندی کرده و برای نوشتن پایان نامه و تخقیق پایانی در اختیار آنان قرار دادهایم تا بتوانند در تالیفات خود از آن بهره ببرند.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای ما برنامه نسیم وحی بود که با موضوع تفسیر سوره مبارکه حجرات و نور برگزار شد و تجوید و مفاهیم این دو سوره به علاقهمندان آموزش داده شد.
عضو انجمن قرآنپژوهی حوزه عنوان کرد: افراد زیادی از کسانی که در دانشگاه مجازی به علوم قرآنی پرداختهاند برای گرفتن مدرک نیامدهاند زیرا تعداد زیادی از این افراد دارای مدرک فوق لیسانس هستند ولی باز هم برای مقطع کارشناسی علوم قرآنی ثبت نام کردهاند زیرا فراگیری علوم مرتبط با قرآن جزء دغدغههای آنان است.
وی گفت: در کتابخانه دیجیتال ما نیز مطالبی درسی و غیردرسی در قالب کتب مختلف در دسترس علاقهمندان قرار دارد.