
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، آیت الله محسن قمی، یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز جمعه در آئین سنتی مذهبی «جمعه نشلجی ها» در مشهد اردهال کاشان، اظهار کرد: ما امروز شاهد هستیم که در روز عاشورا و در 14 کشور جهان تعطیلی رسمی دارند که این نشان از درس گرفتن از ایثار و جوانمردی امام حسین(ع) است.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری افزود: مبارزه با ظلم ظالمان، درسی است که از سیدالشهدا(ع) در روز عاشورا گرفته ایم.
آیت الله قمی با بیان اینکه در منطقه شرق آسیا این همه ظلم و جنایت انجام می شود اما بدلیل نبودن مکتب حیات بخش، هیچ نهضت آزادی بخشی وجود ندارد، گفت: ما خوشحال هستیم مکتب و رهبرانی داریم که حماسه آن ها در تاریخ جاودانه مانده است.
وی به حادثه سال 1366 که حدود 400 نفر از زائران بیت الله الحرام به دلیل سر دادن شعار مرگ بر آمریکا به شهادت رسیدند، اشاره کرد و گفت: امروز نیز بیش از چهار هزار نفر از زائران بیت الله الحرام به خاطر بی تدبیری آل سعود شهید شدند.
آیت الله قمی افزود: ما در برابر ظلم های عربستان تسلیم نمی شویم و برهمین اساس عربستان بداند که اگر بخواهد زیاده خواهی کند، مردم و افکار عمومی دنیا بخصوص جهان اسلام از این حوادث به راحتی نمی گذرند.
وی در خصوص اینکه ملت ایران، ملتی مقاوم و سرافراز است، اظهار کرد: امروز مردم ایران الگوی جهان هستند، زیرا به تبعیت از قیام امام حسین (ع) و شهدای کربلا حاضر نشدند راه خود را تغییر دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حماسه هایی همچون واقعه عاشورا و اردهال کاشان، به ما درس زندگی و پیروی از ولایت می آموزد.
براساس این گزارش، آئین سنتی و مذهبی «جمعه نشلجی ها» از جمله مراسمی است که عزاداران سیاه پوش با در دست داشتن پرچم های سیاه و قرمز و در قالب دسته های سینه زن و زنجیرزن از روستای نشلج درهشت کیلومتری مشهد اردهال با پای پیا ده به سوی حرم حضرت سلطانعلی ابن امام محمدباقر (ع) در اردهال کاشان حرکت می کنند.