به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، کتابهای کتاب تأثیر گناه در معرفت از منظر قرآن و حدیث، معناشناسی قرآن در اندیشه شرقشناسان و شناخت دانش الهیات از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شد.
کتاب تأثیر گناه در معرفت از منظر قرآن و حدیث
کتاب تأثیر گناه در معرفت از منظر قرآن و حدیث نوشته حجتالاسلام والمسلمین مصطفی جعفرطیاری قائممقام ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب و عضو هیئت علمی این دانشگاه منتشر شد.
نویسنده در پیشگفتار این اثر به رابطه تنگاتنگ گناه و معرفت با سرنوشت انسان پرداخته است و ضمن تبیین اهمیت علم و معرفت و طاعت و پیروی از حق، کوشیده است تا تأثیر منفی گناه را در این سیر تعالی نمایان سازد.
این کتاب در سه بخش فراهم آمده است: بخش اول جستاری در چیستی معرفت و گناه نام دارد که در دو فصل به بررسی چیستی معرفت و چیستی و گستره گناه میپردازد.
بخش دوم با عنوان پیامدهای گناه، طی چهار فصل، آثار گناه، گناه و بازدارندگی از معرفت، گناه و وارونگی معرفت و گناه و زوال معرفت بررسی شده است.
نویسنده در بخش سوم نیز با عنوان چرایی و چگونگی تأثیر گناه در معرفت، در دو فصل به بررسی تبیین کلامی ـ اخلاقی تأثیر گناه در معرفت و تبیین روانشناختی تأثیر گناه در معرفت پرداخته است.
در خاتمه کتاب نیز پاسخ به یک شبهه و جمعبندی و نتایج پایانی به خواننده ارائه شده است. کتاب تأثیر گناه در معرفت از منظر قرآن و حدیث در تیراژ یک هزار جلد با قیمت 18000 تومان در بهار 1394 از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شده است.
معناشناسی قرآن در اندیشه شرقشناسان
«معناشناسی قرآن در اندیشه شرقشناسان با تأکید بر ایزوتسو» نوشته علی شریفی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شد.
نویسنده در مقدمه اثر خود میگوید: در این پژوهش با بررسی و نقد مکاتب مختلف معناشناسی قابل استفاده در مسیر فهم قرآن کریم، به دیدگاه مکتب قوم زبانشناسی (مکتب بُن) بهعنوان برجستهترین مکتب در این میان توجه بیشتری شده است». وی سپس به اهمیت بررسی تفصیلی آرای ایزوتسو و نقدهای وارد بر آن در مسیر فهم قرآن کریم و دانش سترگ تفسیر برای عالمان مسلمان بسیار مفید و مغتنم خواهد بود.
این کتاب در چهار فصل فراهم آمده است. فصل اول کتاب به تبیین کلیاتی درباره شرقشناسی و سیر تاریخی آن با تمرکز بر مطالعات قرآنی و زبانشناسی میپردازد. در فصل دوم که با عنوان مکاتب معناشناسی در عرصه قرآنپژوهی شرقشناسان است، مکاتب مطرح معناشناسی، بررسی و کاربردهای قرآنی آنها نیز تحلیل و دستهبندی شده است.
مبانی و روش فهم قرآن در مکتب قومزبانشناسی، عنوان فصل سوم است. مبانی و روششناسی ایزوتسو و شاگردش ماکینو در این فصل تفصیل، تشریح و بازخوانی شده است.
سرانجام در فصل چهارم، روش معناشناسی ایزوتسو بهعنوان نماد شاخص مکتب قومزبانشناسی از جهات مختلف، نقد و بررسی و نقاط قوت و ضعف این روش در مطالعات قرآنی ارزیابی شده است.
بخش پایانی کتاب نیز به نتیجهگیری از کلیه مباحث مطرح شده اختصاص دارد. این اثر با شمارگان 1000 جلد به قیمت 13000 تومان، پاییز 1394 منتشر شده است.
شناخت دانش الهیات
«شناخت دانش الهیات» نوشته همایون همتی از استادان مدعو دانشگاه ادیان و مذاهب از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شد.
این کتاب در 10 بخش فراهم آمده است: بخش نخست به شناخت دانش الهیات اختصاص دارد. بررسی ساختار و کارکرد دانش الهیات، اهمیت و جایگاه روش در دانش الهیات و ماهیت وحی، در باب رابطه فلسفه و الهیات، مقایسه الهیات معاصر با الهیات سنتی از دیگر بخشهای این کتاب است.
نویسنده در بخش الهیات سیاسی و رهاییبخش، چیستی و تاریخچه الهیات سیاسی و الهیات رهاییبخش را موضوع بحث خود قرار داده است.
نویسنده در بخش الهیات رهاییبخش و تکثرگرایی دینی نیز به مسئله پیچیدگی دیالوگ بین ادیان پرداخته است. الهیات هنر، شناخت الهیات فمنیستی و الهیات تطبیقی دیگر بخشهای این اثر را تشکیل میدهد.
یادآور میشود، شناخت دانش الهیات در تیراژ 1000 نسخه با قیمت 11000 تومان در پاییز 1394 منتشر شده است.