به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله سیدنورالدین طاهریشیرازی، فرزند مرحوم آیتالله سیدمحمدجعفر و نوه مرحوم آیتالله سیدمحمد طاهر مجاهد از بزرگان و علمای شیراز است. وی موسس مدرسه علمیه حجت بن الحسن(عج) تهران است و هماکنون ریاست این مدرسه را بر عهده دارد. وی غروب چهارشنبه هر هفته درس تفسیر ارائه میکند.
چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء از انقلاب به سمت قلهک راه افتادم تا در جلسه تفسیر آیت الله سید نورالدین طاهری شیرازی شرکت کنم. به همراه پیرزنی که از درد پا رنج میبُرد، به ساختمان کانون علوم قرآنی منتظرین المهدی واقع در خیابان دولت، تقاطع کاوه خیابان وارسته کوچه گرجی رسیدم. پیرزن به سختی پلهها را پایین میرفت، اما عشق یادگیری قرآن و نشستن در پای سخنان آیت الله طاهری قوت پاهایش را دو چندان کرده بود.
به محض ورود در ساختمان، صوت زیبای مدرسی که تجوید قرآن را به زیبایی آموزش میداد در گوشم طنین انداز شد. نحوه چیدمان سالن نیز حکایت از ذوق و سلیقه یک بانوی ایرانی مسلمان میکرد. کف سالن با فرشهای فیروزهای رنگی پوشیده و دیوارها نیز با نقوش قرآنی آراسته شده بودند. همه این آراستگیها دست به دست هم دادند که فضا را هر چه بیشتر معنوی جلوه بدهند.
جلسات تفسیر آیت الله طاهری در زیرزمین ساختمان شخصی خانواده آقای علی معمارزاده هر چهارشنبه شب برگزار میشود. آقای معمار زاده در خصوص هدف خود از برگزاری جلسات تفسیر قرآن گفت: من اعتقاد دارم کسی که قرآن را بفهمد درک درستی از زندگی بدست خواهد آورد و به همین خاطر من به همراه خانوادهام این جلسات را برگزار میکنیم تا جوانان بیشتر با قرآن مونس شوند.
وی افزود: خوشبختانه خداوند به ما عنایت زیادی دارند و ما مفتخر هستیم که دوشنبهها بعد از ظهر جلسات پرباری برای آموزش قرآن برای بانوان برگزار کنیم.
معمارزداه اظهار کرد: این جلسات از سوی نهادی دولتی حمایت نمیشود و کاملا خصوصی است. اعتقادی که من به قرآن و مذهب شیعه دارم قویترین انگیزه من برای برگزاری این جلسات است. خوشبختانه تاثیر این جلسات به صورت کامل در زندگی ما ظاهر شده و توانستیم فرزندان صالحی تربیت کنیم.
وی در خصوص نحوه آشنایی خود با آیتالله طاهری گفت: آیتالله طاهری شخصیت قابل احترامی دارند و برای ما بسیار عزیز هستند چون در نزدیکی ما زندگی میکنند بر ما منت میگذارند و در جلسات ما حاضر میشوند و قرآن را به زبان قابل فهمی برای مردم تفسیر میکنند.
تفسیر آیاتی از سوره توبهدر همین هنگام آیت الله طاهری شیرازی با صدای گرم و آرام خود که بهترین گواه بلندسالی و کبر سن ایشان بود سخنان خود را آغاز کرد.
جلسه تفسیر ایشان حول بحث نظافت با استناد به آیه شریفه «وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ: خدا کسانى را که خواهان پاکیاند دوست میدارد»(توبه/108) آغاز شد. وی در تفسیر این آیه به سیره پیامبراکرم(ص) اشاره کرد و افزود پیامبر(ص)هیچگاه با لباسی که لکهدار بود در مجامع عمومی حاضر نمیشد.
در ادامه آیتالله طاهری با استناد به نقل معصومین چند نکته اخلاقی را به حضارتوصیه کرد که از این جمله میتوان به تشویق به حیا، سخت نگرفتن زندگی، شاد بودن در زندگی، پرهیز از حسد و بخل، دوری از تکبر در اجتماع و خانواده و تشویق به فراست در امور زندگی اشاره کرد.
در پناه قرآن همه چیز دست یافتنی استاز خانم معمارزاده نیز در خصوص حال و هوای جلسات سوال پرسیدم وی قبل از پاسخ به این پرسش خود را خادم قرآن و اهل بیت معرفی کرد و افزود: متاسفانه حضور جوانان در این جلسات کمرنگ است و بیشتر بانوان و آقایان مسن از این جلسات استقبال میکنند. دلیل عدم استقبال جوانان را نمیدانم. باید به جوانان آموزش بدهیم که میتوانند در پناه قرآن به همه چیز برسند.
وی در خصوص انگیزه خود برای برگزاری جلسات قرآن گفت: چادری که بر سر من است مربوط به امسال و سال گذشته نیست من از کودکی چادر بر سر داشتم و از کودکی در خانوادهای بزرگ شدم که همواره قرآن تلاوت میکردند. زمانی که همسرم به بیماری سرطان مبتلا شدند ما در اینجا جلسات قرآن با یک فرش آغاز کردیم. با گذشت زمان هم حال همسرم وهم حال جلسات ما بهتر شد.
وی افزود: تا زمانی که من و همسرم زنده هستیم این جلسه برگزار خواهد شد. بعد از ما اگر فرزندانمان بخواهند این جلسات را برگزار میکنند.
عبد بودن در برابر خداوندیکی از شرکت کنندگان جلسه در خصوص انگیزه خود برای شرکت در جلسات گفت: تا آنجایی که بتوانم در جلسه تفسیر آیت الله طاهری حاضر میشوم ایشان مسن هستند و نگاه دقیقی به آیات قرآن دارند و بسیار در برابر خداوند مخلص هستند.
وی افزود: ابتدا سخنان آیت الله طاهری برایم جالب نبود چرا که صدایشان بسیار آرام بود و متوجه بسیاری از سخنان ایشان نمیشدم اما وقتی در سخنانشان دقت کردم متوجه شدم ایشان همواره به ما عبد بودن در برابر خداوند و کنترل نفس را توصیه میکنند و به نظر من این بزرگترین رهنمودی است که شرکت کردن در این جلسات برای من به ارمغان آورد.
وی تصریح کرد: از زمانی که ایشان را ملاقات کردم و پای سخنانشان نشستم بسیار آرام شدم ایشان بینش و چهره نورانی دارند این بزگواران در دست ما امانت هستند و باید از حضور آنها در زندگی شخصی خود بهره ببریم.
معصومین اشراف کامل بر قرآن دارنددر آخر جلسه از آیتالله طاهری درباره روش تفسیریشان پرسش کردم وی در این باره گفت: تفسیری که من در این جلسات از قرآن ارائه میدهم، با توجه به روایات ائمه معصومین است. من سعی دارم تمام آیات را در ضمن روایات تفسیر کنم و ببینم از ائمه چه چیزی به ما رسیده است و حتما کلمات ائمه را نقل می کنم، چون آنها اشراف کامل به قرآن دارند.
وی افزود: آیاتی که در اینجا تفسیر میکنم بر مبنای احتیاجات روز است. من این آیات را بر مبنای کلام معصومین تفسیر میکنم. اگرعقل من به چیزی حکم بدهد که با روایاتی که از امام و معصومین به دست ما رسیده، در تضاد قرار بگیرد آن حکم عقلی را نمیپذیرم و به نقل معصوم استناد میکنم چرا که معصومین به بهترین شکل سخنان خداوند را تفسیر کردهاند.