به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نعمتالله فاضلی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رییس کمیته داوران مسابقات ملی مناظره دانشجویان، در آیین اختتامیه چهارمین دوره این مسابقات، گفت: خوشحالم که دستگاههای آموزشی و فرهنگی کشور، همچون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی به گسترش فرهنگ گفتوگو همت گماشتهاند.
وی افزود: از دیدن یادگیری و قدرت استدلال دانشجویان در این مسابقات بسیار خرسندم؛ برای پیشرفت کشور به چنین فضایی نیازمندیم، «واتانابه» نویسنده ژاپنی در کتابی با عنوان «هنر پرورش استدلال»، پیشرفت کشور آمریکا را در توان استدلال کردن و انشا کردن موضوعات و مسائل مختلف توسط نخبگان آن جامعه دانسته است.
فاضلی خاطرنشان کرد: هم اکنون در عصر استدلال، تحلیل و گفتوگو زندگی میکنیم و باید به استقبال این نکته برویم که به دانشجویان قدرت استدلال و تحلیل کردن را بیاموزیم و تولید فکر و اندیشه بنماییم؛ مناظرات، ارزشها، عرفها و آیینها را ترویج کنیم. اگر از همان ابتدای انقلاب جریان مناظرات را به شکلی مستمر دنبال میکردیم، اکنون در آستانه جشن ۳۰ یا ۳۵ سالگی این مناظرات بودیم.
وی با اشاره به اینکه، «ویلیام بیمن» در کتابی با عنوان «زبان، منزلت و قدرت»، میگوید: مهمترین ویژگی مردم ایران که آنها را حتی از همسایگانشان متمایز کرده است، فرهنگ گپ زدن و گفتوگو کردن است؛ گفت: متاسفانه این نوع از گفتوگو هیچگاه حالتی سازمان یافته و اجتماعی به خود نگرفته است.
رییس کمیته داوران مسابقات ملی مناظره دانشجویان عنوان کرد: بسیاری از استادانمان در حال حاضر توان سازمانیافته، خلاقانه و موثر سخن گفتن و سخنوری را ندارند و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید برای این امر چارهای بیاندیشد. هم اکنون بیش از آموزش دانشجویان به آموزش اساتید نیازمندیم تا ضمن نقد عملکرد خود و دیگران به فنون سخنوری و استدلال مسلط گردند. در حال حاضر نسل جوان کشور در سخنوری توانمندتر از استادان هستند و باید به حال برخی استادان چارهای اندیشید.
وی در پایان ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مسابقات، ابراز امیدوراری کرد: ضمن برگزاری مسابقات مناظره به صورت هفتگی در کشور، ارزش سرمایههای اجتماعی کشور که همان جوانان توانمند در عرصه سخنوری و استدلال هستند، بیش از گذشته دانسته شود و برای مناظرات منطقی که بزرگترین فرصت برای پیشرفت کشور هستند، وقت، انرژی و اعتبار بیشتری در نظر گرفته شود.